Tema kao pik.ba za wordpress

Planiram pokrenuti portal na fazon olx.ba samo s nekim promjenama… Zanima me jel ima neka tema za wordpress koja bih mogla zadovoljiti moje potrebe…

Kako misliš tema? Tebi trebaju boje kao na pik ili funkcionalnost koju nudi taj custom CMS?

Pretpostavljam funkcije :).

Funkcije… Ocu nesh da pokrenem na taj fazon al samo za moju regiju… pa et nesh priblizno da se ljudi mogu registrovat i objaviti oglas

hahahahahha :smiley:
Lijepo si mi nasmijao :slight_smile:

Pik v2 je radjen druze nepunu godinu dana ja mislim :slight_smile:
Programer je placen 4.000KM mjesecno da bi to napravio :smiley:

Mogli su ga platit i 4.000 € kad cekam po ure da se otvori stranica i nadam se da neće prikazat Service Unavailable

Kako god, ta stranica sada zaradi svaki dan 4k €.

meni otvara stranicu vrhunski

U biti događa se da server padne ali je stranica možda među 5 najposjećenijih u bih. Imaju i jako dobru mobilnu aplikaciju. Lova im dolazi od Adsense i od prodaje pik bodova koji korisnicima valjaju prilikom prodaje i promocije artikla Koji prodaju. Još jedan vid zarade je prodaja prostora za pik prodavnice. Ima ih dosta. A mislim da jedna prodavnica košta oko 50km mjesečno, nisam siguran.

Nije stvar u parama nego u jedenju govana, kad imaš para za takav sajt i toliko dat za programera onda kupiš i pošteni server, što ne?

Slažem se za stavku servera. Možda nije do njega, možda im skripta šteka. Ne branim ih ali eto.
Nego, da se vratimo na početak teme. Dakle, ovdje se ne radi o wp temi niti dizajnu. Stvar je programskog rješenja koje nije nimalo jeftino, pogotovo ne za nekoga tko ne razlikuje dvije spomenute stvari.

Koristim pik.ba oko dvije godine, i nikad nisam dobio nikakav error, osim u slučaju da se nešto radi na stranici. A što se tiče teme, ovo je prezasićeno, pored pik-a i sličnih stranica nemaš šta radit.

Nemoj toliko hejtovat’ pik :stuck_out_tongue:
Dns rade neka podesavanja na serveru bas sam i ja dns razgledavao po piku i isto sam imao problema , pitao sam sta je do ceg je kaze server nesto malo popravljaju, inace to rade u 2-3 sata ujutru, al eto sada su mislili da im nece mnogo vremena trebati al ispostavilo se suprotno…

Ne lupetaj gluposti sto se tice zarade pika to samo oni znaju i ne lipetaj da su sigurno u top 5 stranica, jer jesu odnosno fyi prvi su u posljednjih nekoliko godina po posjetama a po page views da ne govorim.

:wink:

Ja cu ti samo reci da oni zaradu od adsensa daju za servere :slight_smile:

Ništa više ti necu reci, i da oni na adsensu ne zaradjuju koliko klikova toliko para, vec imaju odredjenu sumu i ne bitno dal imali 100.000 klikova dns ili 1 klik :slight_smile: