… kada je rekla da nemam pravo na zdravstveno osiguranje jer se nisam prijavio u roku od 30 dana nakon napuštanja fakulteta. Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju - Zakon.hr
Zar prema članku 8. ne mogu steći osiguranje kao dijete osiguranika?
Nemas pravo, neka te netko prijavi da radis makar na jedan dan i dobit ces opet pravo kao nezaposlena osoba, takav je zakon… za dopunsko je tek druga prica, ne smije ti u kucanstvu prosjek po osobi prelaziti 1500kn ako zelis ostvariti besplatno dopunsko…
Tako će i biti.
Jer koliko vidim jedini način za dobiti zdravstveno osiguranje je da se zaposlim ili da nakon otkaza u roku 30 dana se prijavim kao nezaposlena osoba.
Prije par godina to se i meni dogodili (zakasnio nekih 2 tjedna). Išao sam u ured kod njihove šefice u smjeni i i glatko me odj… uglavnom, tada je bilo 2 tjedna da te mora netko zaposliti, dali se u međuvremenu nešto promjenilo, nemam pojma. Bio sam nekoliko mjeseci bez zdrastvenog, srećom nisam imao nekih zdrastvenih problema…
Huh, nisam se ni ja prijavio,a vec je prosla i godina mi se cini ak ne i dvije… Kako znam dali imam zdravstveno osiguranje? Bio sam nesto bolestan i nisam nista placao jel to znaci da imam zdravstveno?
Na Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje na desnoj margini imaš jedan od onih malih bannera na kojem stoji “provjera statusa obveznog i dopunskog osiguranja”.
Taj servis je na raspolaganju i zdravstvenim djelatnicima, pa nvj. jesi osiguran ako su te uzeli.