Threads obećava? Konkurentna prijetnja Twitteru

Instalirao sam i napravio nalog na Threads, koji je pokrenula Meta. Lako se pravi nalog, doslovno možete imati identično sve kao na instagramu (ako ne želite da se cimate) ili možete doslovce od nule da krenete. Čini mi se da je dobra stvar, ovako, na prvi pogled. Iskreno, mislim da neće nadmašiti Twitter na tom polju (barem ne u skorije) ali nikad se ne zna. Kakvi su vaši dojmovi?

Meni javlja u App Store-u da nije dostupno u državi(Hrvatska) ili regionu… :thinking:

Samo za USA je trenutno, jedino možda preko VPN? :thinking:

U Bosni i Hercegovini jutros skinuo aplikaciju, sve normalno.

Europska Unija im ne dopušta app po zakonu, jer se vrte podatci međusobno s Instagramom. Tako da možda neće ni biti dostupno u EU aplikacija nikada…

1 Like

O tome se pisalo par dana unazad, ali je sve ostalo na ‘mozda…’ :slight_smile:

Ako zaista bude tako, VPN onda rješava situaciju. :slight_smile:

Nađoh malopre na netu

https://www.b92.net/tehnopolis/vesti/ako-obrisete-threads-profil-obrisacete-i-svoj-instagram-nalog-2361633

Izmijeni dizajn, dodaj nešto novo, bazu korisnika već imaš, sve ostalo je historija. Ništa novo nisu napravili što već nema ili što neko - negdje nije već napravio, samo nema tako jak marketing i ogromnu bazu korisnika.

“Meta” svakodnevno može otvarati nove mreže i svaka će biti popularna. Pitanje je na koji način ćemo mi iskoristiti tu mrežu i kako promovisati naše stranice, da zaradimo “siću”.

1 Like

Slažem se sa tobom u potpunosti.

Uskoro ako budeš sve “frendove” želio obavijestiti o tome kako jedeš biftek u Toskani, trebat ćeš to napraviti na 10 društvenih mreža.

Možda bi Meti bilo bolje da se fokusira na otklanjanje vječnih tehničkih problema s Facebookom nego da ide praviti konkurenciju Twitteru s drugim proizvodom. Al valjda oni znaju bolje…

3 Likeova

Ocito se i oni bore s dosegom u zadnje vrijeme :smiley:

A threads .net je domena, a ne .com.
Vidim da je dosta ljudi ostalo zbunjeno kada je otislo na .com verziju.

Toliko su ozbiljni da ni .com domenu ne posjeduju… APP

2 Likeova

Google Plus like this :grin:

Ovo će bit ‘mrtva aplikacija’. Vecina ce instalirati, i kad vide da ne nudi nista posebno htjet ce je obrisat, kao sto inace svi rade. ALI nece moci da je izbrisu, jer ako je izbrisu obrisat ce i Instagram racun. Tako da ce je svi smjestiti u ‘cosu’. Pa ce je, po obicaju, Meta sama ukinuti i odvojiti nakon nekog vremena, osim ako ne zezne nesto.

1 Like