Timesheet excel i vođenje šihtarice

Lijep pozdrav svima :sleeping:
Interesuje me da li ste se do sada susretali sa vođenjem evidencije radnika, firma u kojoj radim ima oko 50ak zaposlenih za koje trebam voditi sihtaricu, eh sada mi je problem sto za svakog moram copy paste koristiti mnogo vremena izgubim. Da li neko ima gotovih rjesenja, aplikacija ili nesto slicno ? :smiley:

A kako se to vodi objasni pa ti kazem rjesenje.

Kod nas u firmi vodi svako sebi, upisemo datum, vrijeme dolaska, pauzu i vrijeme odlaska. Pa neces ti pisati za 50 radnika.

https://ufile.io/tjxcb Ovako bi trebalo da izgleda.

I sta sad ti upisujes za svakog radnika isto? Daj vise detalja. U cemu je problem, sto treba unositi.

Ok ak sma skuzio, svaki radnik ima ovakav papir i sada u njega ti ukucavas koliko i do kada je radio?

Dalo bi se sloziti neki tool koji bi recimo loadao excel file onda ti u kucicu utipkas od kojeg dana do kojeg je dosao u 8 sati na posao i stisnes run, pa onda od kojeg do kojeg dana je otisao u koliko sati pa run i tako. nekako.

Znaci imao bi 3 radnje, load file, upisat broj u kucicu npr (8:00) stisnes s misem i tako, ima tu jos nekih caki, ali eto samo ovako napamet sad pitam jel to nesto sto trazis.

Ako po zakonu morate voditi šihtericu, onda bolje da kupite taj dio, obicno se taj modul prodaje uz knjigovodstveni ili erp.

Tu ima dosta stvari, a sve mora biti po zakonu.
Recimo da imas 20-25 kolona koje moras imati.
Redovni sati, prekovremeni, nedjelja/blagdan, bolovanja, strajk, smjenski rad, ima toga jos.

Pa tu jos imas dio za prekovremena, koliko ih se smije imati u odredjenom periodu i sl.

Uglavnom tu ima dosta propisa.

Imamo taj modul ali se mora posebno za svakog radnika… (neka starija verzija valjda)
@dadaas tvoje interesovanje za ovo sam i ocekivao. Gledao sam na youtubeu


ovako bi mi nesto mnogo pomoglo :smiley:

Sorry, i dalje ne kuzim sto zelis postici i u cemu je problem. Jedino sto znam da vodis evidenciju radnika u excelu sto je OK. Ali neznam gdje je problem, sto te muci, sto zelis postici i tako.

Samo jednu minutu sam razmisljao o ovome i vec imam tu masu ideju kako skratiti vrijeme ako se radi o ovome ili onome, a da ja tu ne nagadjam najbolje bi bilo da opises u sto vise moguce detalja.

Već bilo govora o šihterici i evidenciji radnog vremena u Excelu, pa ako ti mogu pomoći ovi linkovi.

Imaš gotovu full funkcionalnu šihtericu za download.

Da ja sam malo zabrazdio u robotske svrhe, mislio sam da on zeli upisat nesto pa da se tablica sama ispuni…

vođenje šihterice mora biti u skladu sa zakonom, ako se već vodi šihterica, a tu ima dosta stvari i nije tako jednostavno. app ili nazovi kao hočeš, ovo sa linkova nije točno, jer nije po zakonu.

Nitko nije ni tvrdio da je materijal na linkovima “po zakonu”. To je samo primjer kako se može izraditi priručna aplikacije u Excelu za osobne potrebe. Svaka tvrtka za sebe mora pronaći opciju a da zadovolji zakonske odredbe.

Naravno da treba pratiti zakonske odredbe, što sve treba sadržavati neka evidencija radnih sati radnika. Pretpostavljam da se razlikuje od tvrtke do tvrtke.
Inače za takve stvari ako se hoće raditi sve po zakonu, onda moraš ako znaš to odraditi a ako ne tada platiš firmu koja će to odraditi (koja prati zakonske odredbe i specijalizirana je za te vrste aplikacija).

npr. ako imaš JDOO ili paušalni obrt, ja mislim da je dovoljno da pitaš knjigovođu koji zna koji sve parametri ti trebaju biti uvršteni i koji zakon zadovoljen, i uz to ako znaš možeš sam kreirati i voditi evidenciju rada, zar ne? Pretpostavljam da se razumiješ u zakone i dotični subjekt ove teme.

Upravo to pogledaj malo video koji sam postavio. Ukratko. Imas 50 tabela u svakoj tabeli je po jedan radnik. i kada za jednog radnika kucam vrijeme da za sve radnike popunjava…
I sto tu ima da nije po pravilima kada svi rade isto vrijeme…

Bez obzira da li ti svi rade isto ili ne, moras imati kolone propisane po zakonu i mogucnost generiranja izvjestaja sa svim podacima u slucaju da ti dodje inspekcija.
Onda tu jos imas pravila za prekovremene itd.

Ne shvatas dzaba ja pisem…