Tosca

http://www.jutarnji.hr/k-vragu--cak-je-i-zvuk-na-riz-ovu-gramofonu-tosca-bio-bolji-od-onog-koji-klinci-slusaju-sada/932594/

Čovik se sitija lipih starih vrimena!

iako bi i ja spadao u tu mladju populaciju, ipak se jos vrte ploce i trose cijevi (upravo slikano, Riz turandot i Grado, Tac 34 amp). Ima nade za nas mlade :slight_smile: !

Ovo što se spominje u članku je zapravo detalj jedne puno šire slike.

Prelaskom na nove tehnologije, koje nude veću kvalitetu, tu kvalitetu sustavno gubimo. Primjeri? Evo dva.

Prelazak na digitalnu televiziju. Teško da se može webmajstorom nazvati koji je vidio TV-sliku od 600 točaka, komprimiranu “lossy” MPEG kompresijom, prenesenu odličnim digitalnim putem, potom dekomprimiranu s izgubljenim detaljima i ekstrapoliranu na LCD od 1080 točaka, a da nije vidio krš i lom i artefakte tako karakteristične za JPEG-kompresiju. I tako će biti još 10 godina, jer su trenutne koncesije zakupljene na 10 godina - tek za 10 godina možemo očekivati da se TV-program stvarno počne snimati i emitirati u HD-u.

IP telefonija. Ukidanjem ne samo analogne (POTS) već digitalne (ISDN) telefonije i prelaskom na isključivo internetsku telefoniju će telco operateri debelo povećati svoje profite. Mi ćemo, međutim, razgovarati kao sa Skypeom - daleko od kvalitete na koju smo navikli. Da, i povremeno telefoni neće raditi.

Video kazeta: ubacis kazetu, premotas ili stisnes play, gledas film, potrebno vrijeme <1min
DVD: ubacis dvd, cekas da ga ocita, gledas FBI upozorenje, odabes stavku izbornika, gledas reklame koje nemozes preskociti, gledas Dolby Digital, potrebno vrijeme >3min

TV: stisnem kumb, program se promjeni istog trenutka
IPTv (maxtv): stisnes gumb, cekas 3-5sec da se pojavi slika

Vezano za problematiku trendova muzike, konzumerizma i ogromne dostupnosti svega i svacega: nisu klinci krivi, svako ima pravo na svoj ukus. Okruzenje gdje zivimo je takvo da ce netko biti cesto izlozen lakim notama istocnjackog prizvuka promjenim sa pop-om i jeftinom elektronikom.
Ako vec moramo nekoga okriviti, dali to moze biti obitelj? Dali to mozete biti drustvo, u kojem HTV, Novatv i RTL konstanto vrte huljićeve kvazi-hitove?

Mene toliko ne brinu narodnjaci (među kojima čak ima i par dobrih pjesama) već me više brine naša estrada. Kada usporedim ono što danas prolazi pod glazbu na našoj estradi sa, recimo, Vice Vukovom ili Ivom Robićem prođe me jeza.

:wokmen::zhuja:


Ako nema kod nas naprednih ima vani!


a nije ni ovo za baciti. Odjila!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja