Traffic preko Push notifications-a

Lijep pozdrav.
Proveo sam nekoliko h istrazivajuci oko push notificationsa, vecinom sam pronalazio alate koji prolaze kroz trecu stranu.
Da li neko od vas ima neki prijedlog ili nešto :slight_smile: hvala

Trebat ces bolje objasniti da dobijes bolji odgovor.

Inace kotistim push notification za app webview,

Ja stavio prije 10 dana https://onesignal.com/ na sajt, za sad 1200 pretplatnika. Testiraću nakon mjesec dana da vidim % klikova na te notifikacije.

Jedini problem je šta ako se npr taj https://onesignal.com/ ugasi, šta onda sa tim pretplatnicima, vjerovatno ostanem i bez njih. To nisam gledao. Uglavnom za sada stoji pa nakon mjesec dana nakon testiranja ću gledati šta i kako. Možda bi bila bolja opcija sa nekim dodatkom za wordpress (ili koji već CMS se koristi) ali dok prvo ne testiram neću da se cimam oko toga.

Uglavnom bilo bi idealno kad bi dobijao 100-150 “pretplatnika” dnevno. To bi za dvije godine bilo ~70-100k ljudi. Uz dvije notifikacije dnevno to bi moglo da bude ~40k pregleda *0,70 eur RPM = 28 EUR odnosno ~850 eur mjesečno :thinking:

1 Like

Mene isto zanima da li postoji neki Push Notifications plugin za WordPress koji radi preko WP-a direktno a ne da moram da se registrujem na neku stranicu poput https://onesignal.com/ i tako dobijem API da bi povezao i koristio njihov plugin i svaki put kad nesto treba moram preko njihove web stranice i pratiti i raditi neke izmjene.

Vjerovatno ima na themeforest dobrih dodataka. Za sada https://onesignal.com/ djeluje ekstra, jedino je pitanje koliko i da li će potrajati taj servis i šta u slučaju da se ugasi. Svakako je malo vjerovatno da će se takav servis ugasiti ali…

Dešava se isto kada koristim https://onesignal.com/ i pošaljem nekom link web stranice na fb i kada ga neko otvori preko fb-a onda uopše mu se ne pojavi da prima notifikacije ako otovri preko chroma preko mobitela onda radi.

Mislim da to nema veze sa push up servisom, vjerovatno su svi takvi kad je u pitanju FB browser. Meni recimo ne prikazuje poruku koju sam namjestio kada otvorim sajt sa FB browserom, dok preko ostalih (Chrome, Mozila, Opera itd) radi normalno.

Vidiš morao bih onda u tom slučaju da isključim notifikacije za FB browser. Nisam uopšte o tom razmišljao. …

Moze se napraviti i nesto svoje. Koliko vidim aktuelno je preko googleovog Firebase-a.
Postavlja se javascript kod na sajtu, samo slanje moze preko node.js na serveru, moze i preko php (preko Curl funkcije). Preko PHP sam probao, radi slanje, na 3, 4 korisnika, a ne znam kako ce da se ponasa kada ima 40 ili 50.000 prijavljenih.
Evo vec neko vreme se bavim tim, sa prekidima zbog drugih obaveza, pa nikako da sve zavrsim do kraja, a i malo mi je sve apstraktno, ne mogu da prokljuvim sve detalje.

Prokljvio sam da se otvara nalog na Firebase, uzima se api key lepi u javascript kodu, kada korisnik potvrdi da zeli da dobija notifikacije, na firebase se stvara token koji se vraca nama i koji bi trebalo da se belezi negde u nekom fajalu kod nas ili u bazi.
Ono sto nisam prokljuvio kako da uhvatim nekog kad se odjavi, da brisem njegov token iz baze.
I ono sto me muci koliko moze efikasno da se posalje preko php Curl funkcije na veliki broj korisnika.
Ima dosta toga na netu, ali sve na eng, pa je meni to mucenje malo dok citam, pa brzo odustanem.

Ako neko ima neko objasnjenje preciznije kako sve ide, koraci i da li moze ovako kako napisah gore, neka pise ovde.

Za sada se koristi Onesignal i salje se na oko 40.000 prijavljenih.

Hvala!

A reci mi ako si radio push preko neke mreže i ne želiš više sa njima da radiš, nego da se prebaciš na neku drugu mrežu ili da radiš sam, da li subscriberi ostaju tu? Pretpostavljam da kad neko odobri da dobija notifikacije sa tvog sajta, onda samo ukloniš firebase fajl od prethodne mreže a staviš od nove ili svoj fajl i onda im šalješ to novo što želiš. Mislim da oni odobre notifikacije sa tog sajta i ti si im na taj način ‘‘ušao’’ u mob/dekstop i to je to. Jel tako ili ipak nestaju subscriberi?

I ja sam se to pitao, probacu pa cu da ti javim.
Prijavicu se preko Onesingal, a poslacu sebi preko Firebase, putem PHP curl scripte.

1 Like

Super, javi kad testiraš. Hvala unapred.

Izgleda da ne moze, radi to nezavisno jedno od drugog. Prijavih se na notifikacije preko Onesignal koda, pa pobao da posaljem preko firebase, php curl funkcije, ali izgelda da nece.

Au baš bezveze. Znači ipak ta mreža preko koje se skupljaju subscriberi ima dosta leverage-a nad nama jer ako bi ih batalili, morali bi od nule subscribere. Mada meni je to i dalje čudno da ne može, pošto kad odobriš notifikacije od jednog sajta to ti stoji u mobu ili browseru i kapiram da posle samo promeniš platformu preko koje šalješ notifikacije i to je to. Ali ko zna moguće da ne može. Svakako hvala ti za info, velika šansa da ne može jbg.

@drmko Da li vam se dešava ovako nešto:


bilo 7k ljudi, sada poslao notifikaciju i vidim da se preko 10% njih odjavilo, s tim da im nisam prije ovog ništa slao ne računajući prvi test prije mjesec i po.

Djeluje mi nerealno da se toliko njih odjavi sa notifikacija ako već ne šaljem redovno. Jednom sam poslao da testiram prije mjesec i po i isti slučaj je bio, s tim da je tada odmah 17% skinuto sa liste.

To ti je skroz normalno, nekad se desi da se odjavi i više nakon prvih notifikacija. Sve je to okej, ako se prijavljuju novi i taj broj bude veći od ovih koji se odjave onda će biti dobro.

1 Like

Odjavljuju se dosta, a mnogi su i neaktivni ne klikcu.
Dolaze i novi, pa se odrzva na nekih 50%.
Mnogi instaliraju drugi browser, padne im sistem, ili nesto trece, pa se vise ne ni ne vrate.

1 Like

1 Like

@Buzz_Room koju ovu platformu koristis za Push? Ja koristim trenutno gravitec ali moze max do 100k.