tražim CMS sa template engine-om

Pozdrav, u potrazi sam za cms-om u čijem template-u mogu stavljati kod za izvlačenje podataka iz cms-a i također stavljati kondicionale itd. Neznam jesam dobro to objasnio ali najbliže tome što želim je expression engine-ov templating sustav, jedan template file = jedna stranica na webu bi bilo idealno. Najbolja free opcija mi je pyrocms zasad.

Gledao sam ih puno, fork, symphony, radiant, wolf (koji je jako blizu)… itd.

http://locomotivecms.com/
koristi ovaj template engine


jedini “drawback” je taj što je pisan u Ruby on Rails, a li onda s druge strane ako ga jednom naučiš neće ti biti žao, kako zbog potražnje za developerima koji ga znaju tako i zbog cijene satnica i projekata koje se vrte u tom development okružju.

Jedini mi je problem što nemam vremena učiti nešto novo, ali ako postoji nešto slično za php, bilo bi super.


možda nešto ovakvo?

Gledao sam već concrete5, ne paše mi iz razloga što se slično joomli stavljaju blokovi u koje se u cms-u stavljaju članci ili moduli, meni treba naprimjer da prvo u cms-u napravim nekakav sadržaj i onda u template-u definiram želim 7 članaka po stranici iz kategorija 3 i 6, koje će biti poredane po datumu objavljivanja i sadržaj koji je uzet će biti skraćen na 200 znakova i iza toga ide readmore button koji sam vec stilirao sa css-om.

Bez nekog dubljeg petljana po kodu čisto sumnjam da će to nači kod bilo kojeg postoječeg CMSa uopće. Trebao bi uzeti jedan CMS koji je najbliži tvojim željama i onda se upustiti u daljnje prilagođavanje istog prema svojim potrebama ili uzeti neki od onih s kojima si malo bolje upoznat i na njihovim temeljima napraviti nekakav svoj fork ili početi raditi kompletno novi od prvog slova pa do zadnjega koji će u potpunosti biti prilagođen tvojim potrebama. Iako je ova zadnja opcija vrlo dugoročna mislim da se na kraju i isplati, a uvijek je onda možeš i baciti na “tržište” kao neki novi free open source cms ili kao neki komercijalni open source ili nešto treće, četvrto peto ili kombinacija svega zajedno. Uglavnom mogučnosti su neograničene, jedini problem je u tome vrijeme kojeg kako si reka nemaš.

Da, nažalost, nemam vremena i vidio sam bio još jedno ror riješenje koje mi se svidjelo.

Od php-a mi je zasad najbliže pyro cms, ali eto htio sam vidjeti ako netko ima još nekakav cms koji još nisam pogledao.

Hvala na pomoći.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja