Tražim investitora za projekt o vCard (digitalna posjetnica) sa NFC i QR kodom

Pozdrav svima, iako ne tipkam puno na forumu, redovan sam korisnik. Sa nekima nešto i malo surađivao.

Pa da vidim ima li na forumu zainteresiranih koji žele uložiti i na taj način zaraditi neki novac.

Radim jedan projekt o vCard (digitalna posjetnica) sa NFC i QR kodom.

Web stranicu trebam još malo doraditi: link će dobiti zainteresirani u inbox.

Izradite vlastiti QR i potaknite svoju ideju ili posao.
Super i jednostavan način za dijeljenje svih vaših društvenih i kontakt podataka na pametan, beskontaktan i nezaboravan način. Bez potrebe za aplikacijom.

Kome ovo može biti zanimljivo:

  • ugostiteljima
    (osim prikaza adrese, vlastitih kontakata i društvenih mreža, u ovaj vCard možete uneti i slike, koje možete upotrijebiti za cjenik svojih usluga)
  • OPGovcima
    (izradi vlastiti QR kod i printaj ga na svojoj ambalaži, skeniranjem tog koda kupacu se otvara: adresa, kontakti, društvene mreže, ostali proizvodi koje ovog nudi…), dokazano je da se ovim putem povećavaju pratitelji na društvenim mrežama, jer su na jednom mjestu prikazane sve društvene mreže koje OPG ima
  • raznim tvrtkama
    QR kod možete isprintati i zalijepiti na vrata, jumbo plakat, razne brošure… I skeniranjem tog koda kupcu/gostu pokažite samo ono što vi želite, razne telefonske brojeve: tajništvo, prodaja, informacije… prikazati radno vrijeme…

Kao BETA uslugu sam napravio za dva kafića, turističku zajednicu, gradonačelnika, par tvrtki (nazive ću reći samo osobi sa kojom budem surađivao) …

Ovaj način komunikacije je sve prepoznatiji u Americi, hoće li doći i kod nas, mislim da hoće…

Osim QR koda, u mom paketu nudim i izradu posjetnice. Ta posjetnica sadržava NFC, što znači da ju dotaknete mobitelom i korisniku se otvori vaš vCard profil… On jednim klikom može spremiti vaše kontakt podatke u mobitel. Sadržava logo tvrtke, ime ili što god klijent želi.

QR kod i NFC tehnologija toliko su postale popularne da više nije potrebna instalacija nikakve aplikacije, nego uređaj ima u sebi. (QR ima direktno u kameri, a NFC mora biti upaljen/nešto kao kada želite koristiti Bluetooth)

To je ukratko, ima još ali to je samo za malo ozbiljnije koji žele investirati. Ako se nitko i ne javi ja ću svakako ovo krenuti korak po korak :relaxed:

Neću reći da sam jedinstveni u ovome, već ima sličnih stvari, ali ipak sam drugačiji :wink:

Tipkam preko mobitela pa sam vjerovatno zaboravio i hrpu stvari napisati. U čekaonici sam imam neki sastanak za 10 min, pa se sjetio da napišem :joy:

Zaista, ako netko želi takvu vrstu suradnje slobodno se može javiti u inbox.

Nisam se pripremio školski za investitore, ali vidim da je nekima ovo čak i zanimljivo :slight_smile: možda se raspisuju informativno, a možda ima i nekih ozbiljnih. Uglavnom kako bude ja ću ovdje prikazivati svaki korak koji budem napravio, pa možda bude još više zainteresiranih (prestati ću samo ukoliko to investitor zatraži).

Koja vrsta investicije bi mi najviše odgovarala, trenutno nemam ništa na umu, jednostavno možemo krenuti razgovarati (besplatno) pa se možda dogovorimo.

Grubi plan je sljedeći (svi ovi koraci su već sada dostupni ali nedovršeni i treba dorade):
Korak 1. - naziv brenda, izrada weba i platforme (administracije) - kroz 7 dana
Korak 2. - prijedlog i izrada dizajna prvih klijenata (ovih par već imam ali da ne idem prebrzo :wink: - kroz 20 dana
Korak 3. - izrada business kartice (logo firme, ime …) sa NFC tehnologijom - max 45 dana
Korak 4. - postupak marketinga

Trenutno se radi na tri jezika (hrvatski, engleski, njemački), ali se može naručiti iz cijelog svijeta, zapravo ima par zemalja kojima nećemo raditi dostavu kartice nego samo izradu QR koda. Plan mi je korisnicima naplaćivati godišnju licencu, par varijanti, biti će i free ali ograničena i u podnožju sa nazivom mog brenda “by yxyx”

Naravno da moram naglasiti da nije isto ako netko krene ranije ili kasnije surađivati, sve ovisi i da rizik postoji naravno, obostrano.

Tema koja je ponovo aktualna, ako ima zainteresiranih.

Evo ja upravo tražim ulagača u moj posao - no potrebno je 4000€ (repromaterijal, izrada brošura, stvarnih prijedloga i ostali marketing) riječ je o digitalnoj platformi koju nudim firmama / nešto kao digitalna posjetnica, trenutno radim na marketingu za ugostiteljske objekte.

Riječ je o platformi koja podiže posjećenost društvenih mreža kao i recenzija primjer: Proto Food&More - VITKY - Novo iskustvo povezivanja
Oni će koristiti moj QR kod na naljepnici koju će lijepiti za stol, a QR ih vodi na ovaj link. QR kod se može koristiti i na stalku od plexia, drveta, kartona, na ambalaži … bilo gdje vlasnik poželi.

Uglavnom tražim ulagača od 4000€, do kraja godine ima isplatu od 5000€ (može bjanko ugovor ili po dogovoru), može na firmu može privatno. Smijem koristiti poslovnu bazu od partnera koji je do sada htio da mu ja budem poslovni partner (ozbiljan partner, ali eto ipak nije ozbiljan), ali su ih im sa vrha srezali proračun i mene izbacili, ali su mi dali neke stvari koje će mi pomoći u promidžbi, kao i da će oni zakupiti jedan dio usluga za ugositeljske objekte ako krenem u posao.

Ako netko ozbiljan može više u inbox. Ponuda vrijedi dok se prvi ne javi ili ne pronađem nekakvo drugo riješenje :grin:

Moras investitorima objasniti zasto bi netko uzeo tvoju uslugu umjesto ovoga:

Ok, da…
To je nešto kao zašto bi netko plaćao vođenje društvenih mreža, kada može sam staviti bilo šta… Ili onaj mali od susjede za čokoladu…

Od prošle godine od 6-7 mjeseca pregovarao sam sa najvećom tvrtkom za distribuciju pića u Hrvatskoj. Sve smo dogovorili no odustali su zbog rezanja troškova, oni su htjeli sponzorirati za cca 150 restorana/kafića, hoće li šta biti od toga ne znam ne znaju ni oni trenutno.

Na raspolaganju će mi dati kontakte svojih klijenata i biti ću u njihovom časopisu, to je ono što su mi obećali za dobre pregovore i da nije bilo uzalud.

Ok odustali su, ali ako su do prije ovog mjeseca bili zainteresirani i sve dogovorili (radili smo na ugovoru) i zbog neke veće sile odustali, ali ako je njima bilo zanimljivo mislim da bi moglo biti zanimljivo i investitorima.

Investitor svakako dobiva taj iznos koji se dogovorimo, prošao projekt dobro ili ne ja se obvezujem da ću to vratiti ali ta riječ vjerovatno u današnje doba nema neku vrijednost :person_facepalming:

Koliko si sam uložio novca?
Baš novca, ne rada niti vremena, baš novca koji je izašao iz tvojeg novčanika.

Računajući putovanje u Zagreb (7 sastanaka u HoB poslovni kompleks), dodatna programiranja za skripte na platformi, izrada materijala za prezentaciju, testne primjere (uv tisak na plexi, naljepnice i ostalo) oko 3000€,

Ali smatram da moja ideja, moje znanje i moj rad i postupak kako to koristiti u svom poslovanju, vrijedi puno više od mog trenutnog uloga.

Respect.
Smatram da si odličan prezenter i da ćeš lakše doći do ulaganja ako uživo prezentiraš svoju ideju. Ovdje smo svi ili velika većina već oguglali na velike ideje i više cijenimo realizaciju.

2 Likeova

Istina :blush:
Ma i ne tražim ja ovdje nekoga glavom bez obzira, nego možda bude, imam ja par zainteresiranih i od kolega sa kojima još moram obaviti razgovore i nekih što traže 5000% više :person_facepalming: misle da bih sa 4000€ zaradili milijun :person_facepalming:

A tko zna, imam nešto na umu i da sam pokušam skupiti taj novac što bi mi bilo čak i najbolje, no vidjeti ću… Volim istražiti mogućnosti pa ću odlučiti.

Hvala na info :ok_hand::white_check_mark:

Ako si full u tome kao što mi se čini, zašto ne digneš gotovinski kredit kao osoba za tih 4k.

Manje vremena i muke ćeš potrošiti nego sa investitorom.

Kamata ti je manja od 10% a ti bi dao 20% investitoru koliko si napisao?

To možeš napraviti i kao običan građanin, treba ti samo tekući račun.

2 Likeova

Odlična ideja :muscle:

Ni problem, plaća mi je 900€, imam nenamjenski kredit rata 200€ :see_no_evil: … Ako netko ima ideju gdje mogu podići 3-4000€ odlično i najbolja opcija. Ja sam prošao sve ove veće banke :person_shrugging: to kao fizička osoba.

Kao pravna također postoje obrtna sredstva, no svima je smiješno ulaganje od 4-5k za poduzetnike, ok išao pokušati sa minimalnim od 100k (prošle godine u kunama), ali nemam zaposlenih nemam toliko godišnje zarade, tj nemam uvijeta …

Malo sam se zeznuo jer su ovi veliki iz prve priče meni rekli da riješavam svoj posao, tj da radim samo za njih jer će biti posla da radim samo to, eto ja ove male bezveze polako otpuštao ili im nabijao cijene da sami odustanu i sada me i oni ostavili :joy:

Mislim neću ja ostati gladan , ali volim izazove i volim dodatno zaraditi, nekad bude uspješno nekad neuspješno ali nikad nisam ostao nekom dužan

vođenje druš. mreža je svakodnevni posao, a qr napraviš jednom i ćao - ili sam ja nešto krivo shvatio tj ti krivo prezentirao…
ako ti radiš nešto kompleksnije npr.: kao što cocacola ima ono “skeniraj qr odigraj kviz i osvoji nagradu”
to je onda nešto drugo, nešto što vrijedi, ali ti ovo prezentira kao obični qr a dobiješ i nfc karticu…

QR da napraviš jednom i uvijek ostane isti, što je bitno za razliku besplatnih QR kodova koji se svakom izmjenom mijenjaju… Eto prvo je to prednost, ali qr kod ovom mojom platformom je samo dodatak…

Znači QR kod je samo dodatak iskreno i malo ljepši od ovih besplatnih, barem meni :roll_eyes:

QR kod te vodi na moju platformu koju možeš koristiti kao digitalna posjetnica, kao digitalni cjenik, kao kratku prezentaciju o tvrtki…

Sve te izmjene u administraciji možeš sam mijenjati.

Recimo dečki iz Dubrovnika imaju nešto slično samo za recenzije(Facebook, Google i tripadvisor) dobili su za to kao startup milijun kuna :person_facepalming:

Ja sam uzeo taka 3-4 startup uzeo najbolje od njih i izradio :person_shrugging: znači ovo nije samo qr kod, očito nisam ovdje dobro prezentirao.

Samo sam rekao ako netko želi uplatiti 4000 dobije 5000€ do kraja godine :roll_eyes:

Ja kao privatna osoba imam George (Erste banka) i upravo gledam u aplikaciji. Mogu dignuti odmah 4000eur (instant), ako kredit otplacujem 12mj sveukupno cu za 12mj vratiti 4162eur, a ako kredit otplacujem 24 mjeseca sveukupno cu im vratiti 4213eura (mjesečno 175,50 eura).

Evo, mislim da je to dobra stvar, a po komentarima drugih korisnika vidim da i druge banke nude slično (i inače sve vece banke nude slicne uvjete).

1 Like

Hej Erik ,
Da, imam ja u ZABI , ali mi na kraju odbije, kada pošaljem upit zašto, kažu nemaju razloga objašnjavati.

Mislim da sam našao kolegu koji ima putničku agenciju, da će biti spreman posuditi mi, ali sutra će mi javiti jer ima dosta hotela za poplaćati, ali mislim da hoće jer mu radim puno nekih grafičkih usluga, besplatno :roll_eyes::crossed_fingers:

@MErik pošto si ti više informiran o ovoj platformi, možeš dati neku ideju kako ju možeš koristiti. Usput ti si mi i predložio još i orije za one dečke što imaju recenzije :muscle: