Trazim online posao za nekih 100-300 €

Kao sto sam naziv ove teme kaze, trazim posao, zelio bih zaraditi neki solidan novac na mesecnom nivou, nekih 100-300 €.

Da napomenem, ne zelim zaraditi tako sto nekog zeznem ili rad sa nekim xxx stranicam i slicno. Takodje trazim savet vas strucnjaka ovde, forum pratim vec duze vreme i znam da postoje strucnjaci ovde…

Da krenem, na internetu sam jedno 3-5 godine, citam, istrazujem, ucim, ali u nista nisam aj da kazem “profesionalac”.

Otvarao sam forume, sajtove, stranice na FB i IG sam i nisam uspevao u tome, uvekam sam odustajao, jer uvek mislim da ne mogu sam uspeti u tome, da je potreban tim da bi se uspelo… mozda sto u startu postavljam velike ciljeve…

Ne znam da li se racuna kao vestina kupovina domena i hostinga i pokretanje foruma/sajta i uredjivanja istog, meni je to mnogo lako pa zbog toga mislim da to 95% ljudi znaju…
Nekih par meseci citam clanke iz digitalnog marketinga, uglavnom drustvene mreze jer me to i zanima… sto se tice dizajna, imam nekih osnova, za svoje potrebe mogu odraditi sam, postove za drustvene mreze, logo, neke slicice i dr…
Posedujem neko osnovno znanje iz excela, powerpointa, worda, i uopste racunara ali i to mislim da 95% ljudi znaju…

Trenutno sam na prvu godinu fakulteta informatike…

Da cujem vase savete? Zahvaljujem se unapred :slight_smile:

Uvek treba sanjati veliko i teziti ka tome. To je moja “politika”. Kod tebe nisu problem ciljevi, vec je problem to sto nemas vere u sebe. Jedan covek itekako moze da vodi projekte. Ja sve sam radim (sem pisanja) i u odnosu koliko radim itekako fino to sve ide. Tako da, promeni ono sto ti je u glavi dok radis. Generalno to je najtezi deo posla, jer se sve ostalo vrlo lako nauci.

2 Likeova

Nisam stručnjak ali mogu pogledati

To ti je veliki PRoblem

Posao u koji su udarili tisuće ljudi nije isplativ bez velikog početnog kapitala (batali)

Batali, nece te nitko jer si početnik

Bez profesionalni osnova ne možeš zaraditi te pare

Zar to netko još koristi ?

Ako budeš učio, za 2 god možeš počet zarađivati od tog znanja…

Brate, nema hljeba preko pogače :slight_smile:
Uzmi i gradi neku fb stranicu, orijentiraj se na nešto, npr neku nišu, nakon 1-2 god otvori i web stranicu i monetizuj…
Za to vrijeme radi kao konobar :slight_smile:
Jel ok ovo ?

Hahaa, ma odlicno je :slight_smile: ja inace studiram a takodze i radim, ali hteo bih i nesto online :slight_smile:

Uključi se u open source projekte na github-u u programskim jezicima koji te zanimaju.
Zahvali mi se poslije.

1 Like

nisam bas ljubitelj programiranja, mada znam da je to jedan od najtrazenijih i najplacenijih poslova.

Au brate, da ga nisi malo preterao :slight_smile: Isuvise je ovo tvoje pesimisticno. Za 2 god tek zarada, mnogo je to dugacak period.

1 Like

Zar ne vidiš da krene i onda se razočara, ključ svakog uspjeha je dobra priprrema :wink:

1 Like

Preporucio i savjetovao bih te, da uzmes na youtube u vezi digitalnog marketinga imas brdo upustava i polako pocnes, step by step da ucis. Posto kazes da te to zanima, nema potrebe da sjedis na vise stolica od jednom ili skaces iz jedne na drugu, kad vec imas volju i zelju (nadam se) za digital marketing. Fokusiraj se radije na jedno. Sretno i vidi da nema na fakultetu u vezi marketinga pa se prijavi.

1 Like

@Mario063 bravo :clap:t2::clap:t2:
@Enka bez samoedukacije nista, bar je to moje misljenje…

probaj pogledat na fiverru, upworku, freelanceru, proz ako znas jezike, lionbridge i appen, na stranici workooze imas dovoljno materijala za pocetak ucenja…

1 Like

hvala vam +++++++++++++