Tražim partnera za Dropshipping

Razmisljao sam si par tjedana o dropshippingu i slucajno sam naisao na ovaj video. Mali kanal, dokumentirao je svaki dan kako mu ide u dropshippingu. U godinu dana je imao $800k prodaja, a od toga oko 25-35% je ostalo njemu. Ne vidim zasto bi lazirao brojke s obzirom da ne prodaje nikakav kurs.

Ne ocekujem da ce se zaraditi masne pare i da ce uspjeh biti preko noci. Programer sam, 33 godine, mogu svaki dan odvojiti 1 do 3h, konzistentan sam i nisam nahajpan nego zelim probat to smireno i ravnodusno, a ne da jedan dan budem nahajpan do jaja a drugi dan padnem. Iza sebe imam dosta razlicith projekata tako da mi ovo nije prvi rodeo.

Razmišljao sam o prodaji proizvoda za odrasle poput muških masturbatora i vibratora, ali znam da je to previše izravno i da nije dopušteno na većini mainstream platformi. Mozda bi imalo smisla plasirati ih na suptilniji način, na primjer nazvati ih “sredstvima za čišćenje povrca” sa stvarnim slikama povrca/voca ili pozicionirati vibratore kao miješalice za cappuccino…? Ako to ima smisla uopce.

Ukoliko je netko zainteresiran da probamo zajedno dropshipping 50/50 i na neko duze vrijeme ulagat u “biznis” neka mi se javi.

Pa nece prodavati krus ispocetka? Inace ne ulijeva povjerenje da neko prodaje 800k $, a nema za mikrofon. Uz to obavezno gucci vrecice iza njega dok prica u kameru

poslao sam privatnu poruku

I ja sam zainteresovana za neku saradnju, samo da li mora bas te muske stvarcice da prodajemo :slight_smile:

Ne nužno, to je samo ideja

Nemojte se zalijetati. Dropshipping je “mrtav” vec godinama.
Jako malo marže (prevelika konkurencija) i logističi dosta komplicirana priča.

Naravno, moze se uspjeti, ali jako tesko. Za pocetnike gotovo nemoguće.

1 Like

Tako je. Jako komplicirano, a pogotovo kad mušterije vraćaju robu.

1 Like

To je problem kod balkanskog mentaliteta. Nemoj početi ovo zbog X, nemoj onog zbog Y, nemoj ovako zbog Z. Nemoj stvar A jer je ima previše, nemoj stvar B jer je ima premalo, nemoj stvar C je traje dugo.

Uvijek se krene od toga zašto nešto ne treba ili se ne može, uvijek je prva pomisao počinje sa “NE”.

Ništa u životu nije jednostavno i lagano i super odlično. Tužno, al valjda smo takva regija.

Da, to je jedna krajnost. Druga krajnost je upravo ovo o čemu pričam - idemo napraviti dropshipping bez ikakvog poslovnog plana i programa, ajmo grlom u jagode pa šta bude.
I onda čovjek skuži, nakon što je pola godine bio zauzet 12 sati dnevno sa tim “wannabe dropshipping modelom” da se zaletio i da je potrošio brdo vremena, novaca i živaca.
Pa se onda traži nešto drugo ili treće, i tako…

1 Like

Ne znam kako neko moze da kaze da je online prodaja mrtva u 2025 godini… Da je lako i da svako moze da radi, nije, da je pretesko, nije ni blizu preteskog. Mora da se zna marketing, to je poenta, a sve drugo se lako resava. Evo ako ja sa mojim shopom u Srbiji, koji mi je na listi prioriteta negde na dnu i radim na njemu vikendom po 2 sata samo, mogu da prodam ovoliko, onda ne znam kako kazete da je pretesko i da se ne isplati…

3 Likeova

Da, ti si sigurno sa nula znanja i bez da si išta istražio krenuo u ovo i nakon mjesec dana si ovoliko zarađivao?
Naravno da nisi - upravo o tome pričam.

Naravno, ali ne treba obeshrabriti ljude i govoriti da je nesto mrtvo i da ne moze da se zaradi. Nek svako uci i nek proba, a mogu ozbiljne pare da se naprave. Za sve je potrebno znanje i iskustvo i to je valjda svima jasno. Svako dobro!

Uglavnom. Ak admin može zaključat temu, pa tko hoće neka se javi u inbox

Koja je ovo platforma?

Da li može dodatno objašnjenje za nas neuke?

Kakva je ovo statistika i za koji period (31.01.-05.02. ili ne)?

Da li prodaješ fizičke ili digitalne proizvode?

Bolje je krenuti na domaćem tržištu jer je puno lakše, izgubit ćeš manje para i naučit ćeš kako se radi posao. Sada nije dobra ideja krenuti sa dropshippingom na stranom tržištu zbog Temu-a koji zauzima tržište, a i ostalih platformi koje prate Temu i napadaju agresivnim marketingom.

Pored dosta znanja koje ti treba, moraš imati i malo sreće, ako misliš da možeš nešto napraviti, onda pokušaj. Oglašavati adult nišu je nemoguće, organski je teško se pozicionirati, ne vidim način na koji bi doveo traffic na takav shop. Po meni si odmah u startu krenuo u pogrešnom smjeru, ali radi šta te volja.

Slazem se. Temu radi agresivan marketing i na domacem trzistu. Dropship ili bilo kakav online shop vise ne hoda bez marketinga. Zaboravi SEO. Kolko ulozis, toliko sviras.

Platforma za slanje pošiljki, izdavanje računa, praćenje statistike itd… moja platforma

Kavko objasnjenje? da poslednjih 7 dana, fizičke proizvode.

1 Like