Tražim pomoć oko pravljenja jedne skripte

Tražim pomoć oko pravljenja jedne skripte, javite mi se dm

Još da si napisao u kojem programskoj jeziku pa bi ti se onda netko i javio.

1 Like

Šta ti treba? Objasni detaljno

A jesam tantus :smiley: U pitanju je php, objasnicu detaljnije

Cekamo vec 2 mjeseca :smile:

2 Likeova

Sada ćemo čekati još dva mjeseca samo lagano @bozoou

1 Like

Evo nema čekanja više, 27 dana je prošlo, 27 mi omiljeni broj hahaha. Šalu na stranu, skripta koja generiše na osnovu tabele koju već imam, smao rpvih 16 i od njih pravi nokaut fazu 1/8 1/4 1/2 i finale sa istim korisnicima, 1-16 2-15 3-14 itd i onda pobednik s pobednikom, gubitnik ispada, na osnovu ko je vecu kvotu pogodio. Vec imam ligaski sistem, ali ne umem napraviti nokaut fazu sistem kao liga sampiona i to bi bilo odvojeno natecanje :smiley: znam da nije nista komplikovano i imam pocetak skripte koji klasifikuje prvih 16, ukratko ovo, samo sa 16 Screenshot by Lightshot

I što onda skripta točno treba da pravi?

Odredit koji igrači idu dalje?
Kakav je točno input? … tablica?

Tablica može biti svašta … od microsoft word tablice, preko .pdf … pa do mysql tablice.

I kakav je točno očekivani output?

Tablica mysql.
Skripta na osnovu ove tabele koju vec imam ujedno i sa korisnicima Screenshot by Lightshot
treba ovo da napravi Screenshot by Lightshot dakle 1 protiv 16 korisnika, 2-15 itd.
I onda na osnovu toga ko je vecu kvotu pogodio, da prolazi dalje i ukršta dalje sve do finala. U mysql tabeli bi prolaz bio ciji je status 1(to je pogodjen tip) i ako je kvota veca od suparnikove ili ako je od protivnika status 0(to je promasen tip)
Umeo bih eventualno napraviti play_cup.php gde igraci postuju utakmice u kupu, posto vec imam postovanje za ligu, tako da bi bile odvojene tabele.
U prevodu, od ove tabele s korisnicima, treba da se na osnovu komande preko admin panela moze napraviti automatski jos jedna nova tabela preko mysql sa kosturom 1/8, pa kad se svima azuzira ko je prosao/pao, sledeca komanda rucno preko admin panela koja azurira 1/4 na osnovu rezultata iz 1/8, pa onda kad to zavrse igraci, preko admin panela manuelno i 1/2 da se azurira i finale na kraju. Posle bih umeo eventualno da namestim restart kupa, jer imam i restart lige skriptu i sve ispocetka od 0 da vrati na kvalifikacije sa prve slike.

Mozda se ponavljamo, ali jesi li probao chatgpt pitati da ti korak po korak pojasni. Imas i znanje koliko toliko i sigurno ce ti moci pomoci sve sto trebas, samo postepeno ga pitaj i testaj, napravi drugu domenu/subdomenu ili slicno, nemoj na toj glavnoj dok ne napravis. Meni je oko phpa i tih baza nenormalan posao pravio, sam ne bih nikad uspio, pa je moguce da ce ti to sve odraditi lako.

Nisam, nisam znao da bi oni uopšte pomogli oko savetovanja u vezi sa tim. Misliš da ih pitam jedno po jedno u vezi svega ovoga što sam ovde naveo?

Ma nema šanse, ono je nemoguće, jedno po jedno, a pobrljavi drugo, pa mu objasni to drugo, sve mu treba u detalj crtati, bolje čovek skapira…

Meninje dosad za sta god sam pitao chatgpt(custom kodovi za wordpress) dao mi je kodove koji rade samo treba dobro objasniti sto zelis.

3 Likeova

@leverkusen ,ključ je u ovome citiranome. Moraš poraditi na svojoj sposobnosti pojašnjavanja … ovo tvoje ne razumije ni čovjek, a onda ni chatGPT.

Nije tvoj interes da to nužno razumije chatGPT, nije čak niti to da to razumije čovjek … tvoj prvenstveni interes bi trebao biti da naučiš prenesti svoju zamisao na drugoga - jer bez toga će ti fasovati svašta u životu.

Moj prijedlog ti je da složiš upit u jednom promptu za chatGPT … pa kad nesto nece razumjeti, nemoj dalje nastavljati komunikaciju … nego restartaj chat, modificiraj onaj prvotni upit i pitaj ga opet iz početka. Kad se približiš tome da će te chatGPT razumjet … onda sam prouči koliko se tvoj prvi upit razlikovao od posljednjeg i iz toga nešto nauči. Taj posljednji upit zaljepi i ovdje, pa će možda i biti pomoći, ako ti chatGPT prethodno već ne riješi.

Inače, tvoj problem je u tome što ti neke stvari (nesvjesno) pretpostavljaš da drugi znaju, izostavljaš ih tako i konačno je onda nejasno što želiš.

Ok, jasno je da želiš tu nekakvo solvanje kola iz 16 u 8, pa u 4 … 2…1… ali ako želiš skriptu, fali tu dosta detalja, a nikom se neda propitkivat u tako mutno postavljenom zadatku.

Mozda grijesim, ali to je moje viđenje.

2 Likeova

Ne grešiš, skroz si u pravu i pogodio si srž sa " tvoj problem je u tome što ti neke stvari (nesvjesno) pretpostavljaš da drugi znaju".
I ovo “Moraš poraditi na svojoj sposobnosti pojašnjavanja”. Svaka čast, pokušaću kad budem imao vremena, pa ću javiti.

ChatGPT ti je super za trenkanje, po ovome kako sam ti opisao. Potrudi se samo da dođeš do cjelovitog inputa koji će on razumjeti… pa ćeš vidjeti koliko je toga u startu bilo izostavljeno.

Ja ću ti dati par hintova što je izostavljeno ili mutno:

Dao si kao primjer, a u drugoj tablici ima masu imena kojih nema u prvoj tablici!?
Znači nisi dao konkretan primjer iz kojeg bi se moglo vidjeti što je ulazna tablica, a što izlazna.
Ili ako jesi, onda je totalno ostalo neodređenog od kuda su se stvorila ta nova imena i po kojoj logici su ubačena.

Ovo si ubacio iz vedra neba gdje samo ti znaš što bi značilo da igrači postuju utakmice i što bi bio play_cup.php … i teško je uopće razabrat što bi ovo predstavljalo logici gdje se rješava jedna nokaut faza.

Gore si rekao da je druga tabela rezultat prve, a sada da se na osnovu te dvije tabele treba napraviti treća tabela??



Sada da probam pogoditi što tebi treba.
Ako sam dobro shvatio, ti trebaš metodu koja će ti riješiti samo jednu nokaut fazu.
Gdje se jedna nokaut faza može sastojati od određenog broja parova suprostavljenih igrača. Broj parova može biti 8,4,2,1.
(Gdje ćeš ti kasnije koristiti tu metodu da riješavaš nokaut faze i od 8 ili 4 ili koliko već ulaznih parova …to developera niti ne treba zanimati)

Rezultat svake nokaut faze je novi sučeljeni broj parova…uvijek duplo manji od broja parova koji su bili uključeni u toj nokaut fazi. Jel, pola ih prolazi, pola ispada.

Kriterij koji određuje tko u pobjeđuje u nekom sučeljenom paru, to si objasnio.
Nisi objasnio po kojoj logici će se napraviti novi sučeljeni parovi? Ako je tipa bilo 8 parova, prolaze dalje 8 igrača, tj. trebamo napraviti nova 4 para sučeljenih igrača. Tu fali po kojoj logici?

Dalje nisi objasnio jel skripta treba sama sve izvlačiti iz tablice? Ako da, nisi naveo niti jedan kriterij po kojem i gdje se dohvaćaju podaci?
Inače bi ti predložio, ako barataš sa tim znanjem čitanja iz tablice …da onda postaviš zadatak da ti netko napravi samo metodu koja riješava nokaut fazu …a gdje je ulazni parametar toj metodi ono što ti definiraš u zadatku da je ulazni parametar. (Znači ti čitaš iz tablice i hraniš tu metodu ulaznim parametrom kako je definirano zadatkom)
Isto tako definiraš očekivani output te metode i onda si opet ti taj output spremaš u bazu gdje želiš.
Na taj način puno lakše možeš specifirati bit zadataka i chatGPT ili čovjek, puno će te lakše razumjeti.

A onda pak ako ne znaš niti učitati podatke iz tablice ili ih ne znaš spremiti …onda to postavljaš kao zaseban zadatak. Tako će stvari u startu biti puno jasnije.

  • zamisli da pitaš chatGPT kako ćeš učitati nešto iz tablice - bum, on zna odgovor
  • zamisli da pitaš chatGPT kako ćeš spremiti nešto u tablicu - bum, on zna odgovor
  • isto tako da ga tražiš samo za metodu koja će riješiti određenu nokaut fazu sa jasno specificiranim setom kako podatak izgleda na ulazu i kakav se očekuje na izlazu te metode - bit će takođe bum, odgovoro će biti jednostavan.

Na kraju krajeva, kad sve fino rasčlaniš u manje nezavisne zadatke, možda shvatiš da svaki od njih i sam znaš riješiti.
A u najmanju ruku bit ćeš puno jasniji nekom čovjeku ili chatGPT-u

1 Like