Pozdrav svima
Radim na optimizaciji svoje WordPress stranice za bolje performanse i SEO. Već sam implementirao dodatke za predmemoriju i optimizirao slike, ali tražim naprednije savjete. Koje manje poznate tehnike ili dodatke preporučujete za poboljšanje vremena učitavanja stranice i ukupne brzine stranice? Svaki savjet o optimizaciji baze podataka ili podešavanju poslužitelja bio bi jako cijenjen.
Preporučujem ti ovaj plugin: Seraphinite Accelerator – WordPress plugin | WordPress.org
Dosta ti zavisi i kakav ti je sam sajt, nije isto optimizovati običan prezentacijski, news web, ili webshop. Generalno, bitan ti je i dobar cache plugin. Mi u firmi koristimo wp rocket, jako je dobar.
Nemoj koristiti Seraphinite. Ja sam g također hvalio ali mi se sa njim desilo da sam na većini linkova od postova i pageva imao error 500.
Nije on loš ali za njega treba jak server.
WP Rocket je za sada moj favorit.
Nije loš ni Breeze
Litespeed, najjači na trzistu. Još ako je Litespeed server, onda je još bolje.
Doduše, puno ovisi i o temi te o cjelokupnoj web stranici. Nekada će na istoj stranici WP Rocket dati najbolje rezultate, a nekada će na nekoj drugoj puno bolje rezultate dati primjerice W3 Total Cache.
Zato treba testirati sa nekoliko cache pluginova.
Thanks for your help I am surely going to read this!!