Tražim validaciju ideje za lagani startup

Pozdrav.

Neki dan otvorim svoj google disk i shvatim da imam brdo svojim malih igrica koje nikad nisam dovršio ili jednostavno nisu bile uspješne. To je sve iz vremena kada sam ulazio u neke game- jamove itd. Sve su to više manje " infinitiy" igre u kojima skupljaš bodove tako dugo dok ne pogineš, makar ima i jedna čak di skupljaš resurse, gradiš i tak dalje.

Uglavnom, došao sam na ideju da upload to na web stranicu i kroz lijepu prezentaciju zapravo ponudim da taj glavni lik u igri zapravo može biti vaše dijete. Ponudio bi to i na etsy-u , fivveru i možda pokušao i sa google ads.

Nudio bi naprimjer da u igri glavni lik može biti vaše dijete, mogla bi se mijenjati i neka osnovna tematika ( boje, izgled itd…)

Neku osnovnu uslugu bi naplačivao po mojoj gruboj procjeni oko 80 eura. Na vašu adresu stigao bi lijepo zamotani paket sa možda nekim poklončićem i qr- kodom koji vodi do vaše igre. ( Tako da bi zapravo imali i fizicku uspomenu )

Zanima me vaše mišljenje?

1 Like

Nisam baš optimističan. Ne znam kakve su igre, ali ko zna. Tu bi glavna stvar bio marketing, da ro uspješno promovišeš da bi neko kupio.

Ovisi kako će ljudi reagirati na to da im dijete pogiba u igri :wink:

1 Like

Mislim da je glavni recept uspješnog biznisa da ljudima rješavaš neki problem.

Ovdje rješavaš eventualno problem roditelju “što ću kupit klincu za ročkas” … dok mu istovremeno povećavaš problem što svaki roditelj želi udaljit dijete od igrica… tako da nemaš baš puno glavnog recepta.

Nije losa ideja… bas sam kupil neke takve personalizirane knjige necacima pa zasto nebi i igricu kad budu stariji…e sad cjena 80 eur je malo upitna…na steamu su nove igrice toliko…bolje preradi u aplikaciju tu vec imaju slike spremne za upload…i neku popularnu cijenu stavis…al tu je problem i privatnost…
https://www.reddit.com/r/gamingsuggestions/comments/u566bx/games_that_allow_you_to_use_your_own_images/