Treba mi ideja za novi sajt

Moze li neke ideje za novi sajt ali da nije news, social/dating, pornjava, webshop…

Sajtove imam vec vise od 15 godina i veliko iskustvo ali fali ideja.

Ako se neko pita pa zasto ne nastavim sa svojim sajtovima, razlog je sto nisu bas po pravilima autorskih prava he he. Zaradilo se fino i sad je red da se pocne placati porez, raditi legalno…

Veoma bi bio zahvalan svima koji napisu neku ideju…

Kriptovalute, ako pratiš i zanima te. Ja imam odličnu zaradu na tim sajtovima na malo posjetitelja s affiliate od Coinbase (10$ na svakog tko uloži 100$+) i Brave browsera (BAT tokeni).

Zar misliš da će ti neko dati dobru ideju umjesto sam je iskoristiti?

1 Like

Zasto ne, evo recimo ja sam testao sajt za pornjavu na nasem jeziku i mislim da konkurencije i nema, ovo sto imaju ovi sajtovi to je amaterski uradjeno i za kratko vrijem bi ih sve presiso. Kod mene je to problem sto ne mogu da radim kad hocu, recimo preko dana, moze da vide djeca…

Da zivim na balkanu narucivao bi robu sa aliexpress i prodavo lokalno preko sajta (ako bi zivio u BiH onda na teritoriji te zemlje). Znaci proizvodi bi vec bili kod mene i slanje za 3-5 dana, nema konkurencije.

Mogu napisati ideja koliko hoces ali meni ne odgovaraju. Ne vidim razlog zasto nebi nesto preporucili drugima ako se time ne bavimo?

misliš to raditi kao fizičko lice?

elaboriraj ako nije problem :smiley:

Da, narucujes po nekoliko proizvoda i ispod si radara. Kao za sebe da narucujes, dostava je svakako dzaba.

Vodicu ti ja adult sajt preko dana ako placas.Takodje znam praviti sve vrste sajtova.

probaj food, to je uvijek in, ne kažem da konkurencija nije jaka, nego samo prijedlog

Zato što nije poanta u ideji, nego u realizaciji. Do ideje je fakat lagano doć …dovoljno je pogledati bilo koji uspješan projekt i eto ideje. “Samo” treba ponovit isto što je napravio taj uspješan projekt i uspjeh ti je uglavnom garantiran.

1 Like

Mislim da to po definiciji nikako nije ideja ?? Možda sam te pogrešno shvatio?

To nije ideja …to je realizacija neke ideje. Riječ “samo” je pod navodnicima …jer realizacija uvijek skriva mnoge zagonetke i problematike.

A ideja može biti unikatna…nešto sasvim novo…ali isto tako može biti nešto što je već milju puta u praksi pokazalo da funkcionira. Zato rekoh…ideja ima na pretek. Bitno je odabrat onu u čijoj realizaciji ćemo uživat…

Složio bi se sa bozoou jer, makar možda i nije neki primjer za nas “obične smrtnike” ali pogledajmo myspace, rekli su da ga nitko ne može preteći pa ga je facebook ugasio doslovce. U stvari je to ponovljeni uspješan projekt ali doduše na višljem levelu

1 Like

Hvala svima na prijedlozima i misljenjima.

Sto mislite za sajt tipa njuskalo ali za jedan grad od 200k stanovnika, vise kao lokalno. Za taj grad ima samo jedan sajt koji doslovce razbija i mislim da bi imalo mjesta za jos jedan jer ja bi to mnogo bolje radio i imao bi bolju skriptu. Taj sajt cak nije podesen za mobilne i ne ulaze se nista. Skriptu koju bi ja postavio bi 90% bila kao kod njuskala ili olx (ba).

Koliko se isplati ulagati u takav sajt, trebam kupiti skriptu, prevesti, marketing…

Koliko bi imalo sansi da preuzmem dio posjete?

Lakše je ući tamo gdje ima 1000 uspješnih realizacija…nego tamo gdje je samo jedna. :slight_smile:

Ako ulaziš u tržište gdje je već 1000 uspješnih realizacija, onda ti je njih 999 dokazalo da tamo ima mjesta za još jednoga.

Ako ulaziš tamo gdje je “samo jedan” …zapitaj se zašto je tamo samo jedan. :wink:

1 Like

To se malo jače nekom poklope karte kada nešto takvo uspije. :slight_smile:
Ali generalno, niti jedno “Rimsko carstvo” nije vječno…i smjena velikima dolazi prije ili kasnije.

1 Like

Jednostavno ljudi koji skinui koriste browser 30 dana mi daju određenu svotu u BAT tokenu. Prije je bilo 5$ za svakog, sada je ovisno o zemlji gdje se nalazi. Od 1$ za najslabije zemlje, do 7.5$ za SAD. Čini mi se da je tako sad.

Ja imam stranice baš vezane uz kripto, a BAT mi jedan od top coina, stoga ga često reklamiram. Primjer jedne hrvatske je www.bitcoinvodic.com web stranica. Na vrlo malo posjeta, oko 20ak dnevno s Googla, imam sasvim okej zaradu od referala (+50$ mj.)

1 Like

Ovo se dobije samo jednom 10$ od onog ko plati 100$ tako da se uvek moraju traziti novi koji ce uplatiti.

Ovo nisam probao.

Tako je, za novog člana koji uloži 10 $. Ja često dobivam, a biti će još češće ako Coinbase doda Tron i neke druge kriptovalute.

Brave browser i osobno koristim i po meni je jedan od najboljih projekata s kriptovalutama.

Zar niko nema misljenje o pokretanju sajta za oglase? Veoma bi mi pomoglo svako misljenje koje ide ka tome da takav sajt ne moze da uspije… jer bolje je odustati odma ali ja ipak mislim da moze.

Jedno od razloga zasto mislim da moze je i taj sto kad je oglas za postavljanje besplatan, nema razloga da neko ne objavi svoj oglas na sto vise sajtova i tako poveca sansu za prodajom.

mislim da niko ne želi objavljivati oglas na sajtu koji nije poznat, tako da za prvo vrijeme dok sajt ne postane poznat moraš vući ljude za rukav i to moraš radit baš masovno jer oglasi bez mase ne valjaju.

ja se nikada ne bih odlučio na sajt sa oglasima bez da imam u šteku dobre pare, i volje i vremena da ulažem bez povrata bar godinu dvije (govorim za veći sajt sa oglasima). MIslim da je sajtu sa oglasima potrebno dosta komercijalista koji će vući ljude za rukav.

4 Likeova