Triple backflip... first try

Nebi to bilo to…kad se ja nebi pohvalio medju svojim kolegama webmajstorima :smiley:
Pa evo…da razbijem i malo stereotipe o dosadnim programerima štreberima…evo jedan trikić od jučer, moj prvi pokušaj triple backflipa. …doduše bezuspješno, ali za prvi pokjušaj sam više nego zadovoljan…unatoč i tome što sam se koljenom nokautirao pri padu xd. (Da, imao sam kratki blackout, nisam znao što radim u vodi…i trebalo mi je jedno par sekundi da shvatim što se desilo i da sam maloprije vrtio triple backflip xd)

I btw. event je super…tko god voli zezanciju i bacakanje u more…ovo je bio red bull sponzoriran event …osim na kotačima, zezancija je bila i na slip-and-slide toboganu, gdje je također bilo jako zabavno. Pa eto, ako netko voli ovakav tip zabave…neka se priključe sljedeće godine. Lokacije je Slovenija, Velenje, event “Pljusk”…baš simpatično jezero, lijepo mjesto…i zgodne gledateljke :slight_smile:

12 Likeova

Knockout na kopnu nije fin, a pod vodom pogotovo :smiley:

Svaka čast za hrabrost. Izvrti se ti mašala.

Ja što sam stariji sve manje hrabrosti imam za bilo šta, nekad nema šta se nije radilo, skakalo sa dokova u brodogradilištu 12 i 18m visina, skokovi na glavu sa mula u neki 30-40 cm dubine, stoj na rukama pa puštanje na glavu u vodu sa stijena, imali smo i prilično retardiranu igru da uzmeš nekog krkače i onda se u skoku obrneš otprilike ko skakači u vis i onda ovaj što je na leđima kad udari u vodu svojim leđima udara sa duplom kilažom, leđa su nam bila modra od tih udaraca.

Ko mlađi sam bio pravi nindža i moglo se svašta uradit, ali nikad nisam salto uspjeo izvest, to me nije spriječilo da pokušam milion pita i razbijem se, ali nikad nisam mogao prebacit tu jednu tačku do koje dođem i uvijek sam u more kad pokušam salto napravit upadao u ovom položaju ____

Sad u more ulazak mi traje nekih 2-3 minuta.

tako da @bozoou svaka čast i nemoj se rano odvić od zajebancije.

Haha, odličan ti je komentar…vidim dubok pogled si imao u ovaj “način izražavanja”. Zanimljiva vam ova igra bila…kad pogledaš daleko gore je za krkača na leđima, nego najgori ishod ovog tripla koji bi mogao biti. Tak ja i idem psihički na ove trikove…pomirim se da sam taj krkače na leđima i prihvatim najgoru pljesku koja bi mogla doći po leđima. Još mi i drago bude što ću takav fail moći kasnije gledati na videu.
Pad na prednju stranu uopće ne vidim problematičnu, jer u “bomba” poziciji tijelo odlično probija vodu s koljenima koji štite trbuh i dobro probijaju vodu za glavu …jedino ostaje ova varijanta kada tijelo ulazi prvo na glavu…što zna biti zeznuto ako ruke ispred glave ne razbijaju vodu. Jednom sam tako uletio i izbila mi krv na nos. I ovog puta nisam odmah od adrenalina skužio da me koljeno nokautiralo…nego sam brijo da me voda nokautirala. Tek me kasnije koljeno počelo boliti …a preko noći i nateklo i danas dosta šepam. xd. A prvih 10 min nisam ni znao da boli. Sada mi je nekako logično da nakon udarca vode u glavu je još doletilo i koljeno sa druge strane. Na tako što bome nisam računao…ali ajde, ništa strašno zapravo. Tješim se koliko MMA borci dobiju u glavu…a ovo je u jednu ruku bilo i zabavno probuditi se iz nesvjesti u vodi. S time da bi rekao da je nesvjest trajala možda svega djelićak sekunde, ali izgubio sam kratkotrajno sjećanje od nekih cca 5 sekundi.
I onda mi nije bilo jasno u vodi jesam li ja uopće letio trik…ili koji vrag. Pomislio sam da sam možda glavom zvekno u rub skakaone…i da sam možda u grdoj situaciji. I onda po facama prijatelja vidim da nije bio tako loš skok…i onda tek skontavam što se desilo, da sam ekšuali vrtio triple i da možda nije falilo ni puno kada me leđa ne bole :smiley:

Neko, koliko imaš godina, baš me sada zanima? :slight_smile:

1 Like

da, da, ovaj na leđima najebe, ovaj što nosi nema posljedica sem možda upale mišića noge ako se zaigramo

tako ja jednog dana momka koji je te godine došao iz usa na more i družio se sa nama nagovorim da se popne meni na leđa, krkače jedan skok da uradimo, tad smo imali oko ne sjećam se tačno nekih 16-17 god on nekih 190cm i 90kg ja neđe 75kg al sam baš jak u nogama tada bio. I bez upozorenja kakav će skok biti ja se zatrčah i skočih koliko života imam. bože mili kako je pukao. valjda kako je teži i viši od svih nas koji smo igrali ovu “igru” puče jače no iko prije. nije to neka ogromna visina od mula do vode 1,5-2,0m. Al em je on težak bio em ja ko da je džordan ušao u mene odrazih se fantastično. i pošto je on gromada i jači komad od mene odmah poslije skoka ja se odaljih, da ne dobijem po labrnji, a čoek pluta, tek diže glavu poslije jedno 5-10 sekundi i jedva se pope na mulo, sjede i stade plakat. Čovjek kako je sjeo nije usto nekih sat vremena, prvo je plakao pa svima psovao sve živo, pa onda meni sve po redu i morao sam ga tri dana izbjegavat dok se nije smirio.

Nama je to bila normalna igra, ali izgleda u americi ne znaju šta je zabava.

Inače odrastao sam na moru u CG bez interneta tako da smo morali smišljat igre, a fala bogu mozak u tom periodu kad si tinejdžer samo genijalne ideje daje.

Inače sve vezano za more volim i dalje ali to je prešlo sa svih tih zajebancija u penzionersko brčkanje sa djecom i ženom ili prijateljima, ronjenje na dah koje bi bilo mnogo ljepše da ko nekad mogu bar minut ostat ispod, a ne da umirem poslije 20-25 sekundi, doduše nekad nisam pušio 2 kutije.

Inače ako neko puši nekad travu (ne zagovaram i ne nagovaram i ne odgovaram) no ako neko puši i voli ronit mora napušen probat da roni, to je jedno baš predivno iskustvo bar meni, jer se virijeme bar meni produži xxx puta i mozak brže radi (ne kažem pametnije, ne tvrdim ni gluplje, jednom sam zagonetke, za koje sam taraba, razvalio) pa kad si pod vodom po minute izgleda ko danima da si pod vodom a mozak sve upotpuni sa milion priča za tih 30 sekundi pod vodom.

No što se tiče mojih godina imam 34 godine, ali se osjećam ko da imam 50-60 često, što se tiče te neke životne energije. Oženio sam se prije 5 godina i skontao sam da od kad sam se oženio svaka godina se broji kao i psu 7 godina. Tako da ja trenutno imam 64 godine. Šalim se?

2 Likeova

Ok, hvala na upozorenju. :smiley:

1 Like

Svaka čast na ovome.

1 Like

No kako se ovo vježba? Đe si ti ovo isprobao? Ili si samo obuko rolere (rošule) i stao na zaletište

S tim da prvi put nema kamere, ne snima se. :smile: :+1: :o:

Heh, nebi baš tako išlo…strm je ovo zalet i treba se usudit samo spustit. A da ne govorim kada su role mokre…kotači postanu jako skliski …i meni što vozim agressive role već 16 god (vrijeme leti xd) …nije mi se bilo nimalo svjedno spustit s mokrim kotačima.
Uglavnom, nebi zbog toga baš svatko mogao navući role i baciti se u vodu…pa što bude. Treba ipak iskustva s rolama.

Ako zanemarimo taj prvi problem…što se same vode tiče i trika…to sve ovisi od osobe do osobe kako je naučila nešto. Bilo bi jako dobro recimo trenirati gimnastiku i naučiti malo teorije i prakse…što nažalost nikada nisam. Zapravo, tek sam ovu zimu upisao gimnastiku, jer me kopkalo ostarjeti a da to nikad ne probam. (Kao još nisam ostario xd).
Smiješno, kada sam imao 17g…osjećao sam se prestar da upišem gimnastiku i bilo mi je bad…i onda sa 31g. skužim da još nije kasno, haha. Al ajd, nisam u grupi sa kikićima…nego slučajno naletih na poziv za gimnastiku za starije početnike…znači tamo gdje idem smo svi početnici i cirka oko 30g. :slight_smile: Ali to mi je više radi druženja, održavanja tijela u formi…nije baš da neke specijalne stvari učimo sada. A opet…osnovna salta ipak učimo u fine mekane strunjače…što nikad kao klinac nisam imao.

Znači, moj prvi backflip sam naučio u more…pa onda sam s alkoholom prvi puta oslobodio strah pa ga okinuo na travu, hehe. Pa jedno 5 godina što sam radio backflip na rolama, prije svakog sam imao osjećaj “smrtnog” straha. Pa se navikneš da pljusneš tu i tamo na tvrdo…pa ti postane mila mekana voda i onda lagano počnem pokušavati double backflip u vodu. Tamo gdje ljetujem ima jedan skok sa 4m i svake godine uredno se pokušam baciti uzvratni double backflip. Tj. double gainer. Gainer je inače trik kada trčiš unaprijed, a vrtiš backflip unatrag. Lakši bi bio samo double backflip, ali tamo gdje je ta skakaona trebam preletiti neki kamen u vodi…pa je zalet jednostavno neophodan. Uglavnom, na tom double gaineru sam također probijao veliku vlastitu barijeru straha…i onda kada ekipa na plaži to skuži, počme djeliti taj strah sa tobom, haha…pa je ovako jednom bila vrištaona dok sam skočio taj double gainer:


(Btw. nemam pojma zašto je youtube unakazio taj video sa trzanjem)

Doduše, nikada to nisam uspio clean napraviti…uvijek bi ispalo 1.5 kruga (završetak na glavu) …a znao sam ga dobro i fail-ati pa sam nekoliko puta sa tih 4m pošteno zveknuo na leđa. Jednom sam tako zveknuo zatiljkom da mi je krv izbila na nos…i nekoliko dana me bolio nos kao da me netko šakom potegnuo. Vrag zna…možda sam se i tada koljenom pobrao da nisam skužio.

Uglavnom, kada sam prvi puta pošteno pljusnuo na leđa sa tih 4m, onda mi se strah dosta maknuo. Do tad sam se jako jako plašio te boli…jer sa mola (0.7m) boli fest pljesnuti na leđa…bojao sam se pomisliti što će biti ako pogodim leđima sa 4m. No kada se desilo, shvatih da je to drugačija vrsta boli…ne toliko užasavajuća ko ona sa mola. Više tupa bol i podnošljivo je. (Naravno boli, ali ne proporcionalno više koliko je narasla visina spram visine mola)
Kasnije sam jednom pogodio direktno na leđa i sa 11m visine, tako da sam i tu bol probao…i mogu reć, ništa ubitačno xd.

E sad, kako sam u glavi postao dosta čil sa tim padanjem u vodu…i sada sam prvi puta u životu bio skakao s rolama u vodu. :slight_smile:
Bilo me prvo frka i double backflip…ali prvi pokušaj toga trika sam ga tako savršeno okrenuo kao nikada dosad…ono, nakon što sam okrenuo dva kruga imao sam još vremena u zraku gledati u vodu i pripremiti se za ulaz. (a ne ko inače…nesvjesno pljesnem s čim naiđem na vodu xd) …a i sama rotacija je bila baš kontrolirana, jer se dugo leti (i prema gore i prema dolje se leti, znači duplo vremena za istu visinu ako bi skakao sa skakaone). I onda nakon tako odličnog double backflipa, veli meni frend “Imaš ti triple, kad ćeš ako nećeš sad!”, haha. …i nagovori on mene na pokušaj triplea.

A meni je u glavi bilo da fakat bolju priliku za triple ne mogu zamisliti…a ako pogodim leđima u vodu, s tom boli sam se sada mogao donekle i pomiriti…tako da sam si odmah digao ljestvicu sa double na triple, haha.

1 Like

Inače, u tim pokušajima svega i svačega…bilo je stvarno svačega…pa evo jedan epic fail od mene:

Možda sam ovo već i kačio negdje ranije…ali ovo je ipak kruna mojih failova, haha.

Inače, u to vrijeme sam znao gainer savršeno u vodu, mogao sam ga okrenuti i sa odskoka koji je iste razine mora/bazena…i nisam mogao zamisliti da fulam. Radio sam ga i u plićake od pola metra vode…i to tako da vrtim gainer i onda ne puni krug skroz do nogu…nego tri četvrtine kruga…pa na glavu uletim u plićak.

Uglavnom, na betonu je strah odigrao svoje i rasuo sam se fest. xd

2 Likeova

Svaka čast. Ja ne znam niti rolat :facepalm:

1 Like