Tuga za domenom

Jeste li se nasli da ste pustili neku domenu ili prodali i danas bi dali sve da je imate?
Unatrag 10 godina kupio sam i popusio svasta, al nekih mi domena bas zao. Nesto sto sam planirao davno kao da sam sada sazrio za takav projekt i bas mi treba ta nekadasnja domena :roll_eyes:
I onda ti sadasnji vlasnik trazi za domenu 10k $ :scream_cat:

Nekad ja uzeo dobru lokalnu domenu, i već par dana nakon kupovine zove me lik da je otkupi. Rekoh nisam baš zainteresiran , ali može za 250€. Bilo mu je puno dati, i nismo se više čuli. Sada da se javi dao bih za dosta manje. Projekt koji nemam volje gurati. Portal, klasika, wp … Stoji i pokupi koji klik mjesečno.

1 Like

Ja pustio jedan domen da istekne, donosio je manje od dolara na dan. Neko ga je zgrabio, napravio sajt i evo ga na trecem mestu za frazu od 50000 mesecnih pretraga.

Meni 2012 kreno Gugl banovati sve sajtove redom svaki update nesto padne, jebiga spamalo se.

Imao jedan sajt za jako kompetitivnu rijec bio na 8. mjestu i donosio 100njak dolara mjesecno, ja konto pasce i on. Kontaktirao me neki lik da prodam i ja prodam. Nakon jedno 10tak dana sajt iskocio na 3. mjesto, zarada 700+ dolara mjesecno. Nakon jos mjesec iskocio na prvo i osto zakucan tu.

Ja harakiri kad nisam napravio.

5 Likeova

a mozda je lik izveo neke svoje metode koje su ga pogurale, možda ga je polinkao sa nekog veoma jakog sajta

Ja nisam nikad prodao domenu i požalio. Većinom zato što zadržavam haman sve domene i sajtove koje napravim i teško ih gasim, a kamoli prodajem. Barem 10 komada mi ne donose nikakvu zaradu ali sve su one dio moje seo šeme i da ugasim neku slabiju koja linka na neke jače sigurno bi se osjetilo negativno.

Kad je skocio na 3. sajt jos uvijek nije skino moj Adsense niti makeo Analytics bio niti cestito prebacio sajt. Za prvo mjesto je kasnije i mozda uradio nesto, ali cisto sumnjam.

a jbg, ovaj posao je podosta i lutrija.

Na nekim sajtovima sam se satro radeći i daju mi 50 eura mjesečno. A neke sam sklepao za par dana i dodajem shit sadržaj pa daju 3-4 puta više.