Turbo folk je Youtube trend na Balkanu 🎶

Kako je moguće da na Balkanu trending je uglavnom samo muzika, pa da li naš narod gleda išta drugo osim turbo folka?

To jednostavno nije točno, dapače, daleko je i suprotno od istine. :blush:
Misliš ako ti vrtiš i uživaš u Turbo folku, da svi rade tako na, pazi sad; Balkanu. :smile:

No, baš te briga, otvorio si spammy topic, pa možeš i stavit neki svoj Youtube favorit. :smile: :musical_note: :o:

Evo jedan ljetni hit :slight_smile:

2 Likeova

To jednostavno nije točno, dapače, daleko je i suprotno od istine ;). Po čemu si ti zaključio da ja vrtim i uživam u turbo folku, jesi ti onaj Milan tarot?

Izvini molim te, nisam znao da je zabranjeno diskutovati u birtiji o youtube trendu. Banuj me master.


Trend na balkanu je kopirat strane popularne youtubere. Sjecam se jedne zenske koja je u rodu sa zdravkom mamicem, radila u dinama (pitaj se tko je zaposlio), kad vidis na bugu vijest “popularna balkanska youtuberica” kad ono niti 5000 subova, pojavila ce cak i na njihovom showu. Presmjesno. Cak je imala i patreon, ne pise koliko trazi, samo 23-24 covjeka (racunaj 23-24 fake accounta po 1$ donacije mjesecno samoj sebi cisto da se vidi da je netko podrzava). Jad jada.

A one popularne srpske youtubere mogu gledati samo bolesnici, nigdje veze cisti click bait ili pricanje o pitaj boga cemu, mislim da ni oni sami ne znaju o cemu pricaju.

Evo jedne: Ajde mala sjedi mi na jaja, pa češ vidjeti šta je Himalaja

Primi moju najiskreniju ispriku dragi Milito, ako si ovo shvatio kao bilo kakav napad, ako ili ako ne slušaš turbo - folk. :blush:
Ti i Scepo, vrlo ste dobrodošli sa svojim stavovima. :+1:
Da netko ne pomisli pogrešno da imam nešto protiv onih koji slušaju Turbo folk. :no_entry_sign:
Štoviše, od svih turbo-folkaša, najdraži su mi oni - s našeg Foruma. Njima poseban pozdrav, i ide ova tema: :+1:


Inače, ovaj veliki umjetnik je izmislio termin turbo – folk. :musical_note: :o:

Da razjasnimo situaciju.
Postoji slijedece

  1. Narodna glazba
  2. Folk/turbofolk
  3. sund
  4. novo kompovano :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Sve se trpa u isto kos, sto bas i nije tako. Ono sto vrijedi jest podrednim brojevima 1i djelomicno 2.

Ovi sto spominju turbofolk ocito misle na muziku po brojevima 3 i 4.

1 Like

Ma nije to više ni blizu turbo folka. Evo sad su u trending onaj Relja i Nikolija. To nije ni F od folka, a kamoli turbo folk :slight_smile: Nemam pojma pod koju vrstu muzike to zapravo spada, ali ili se turbo folk promijenio za 180 stupnjeva, ili to nije turbo folk :slight_smile: Ja bih rekao da je to moderna zabavna domaća glazba, može i novokompovana zabavna muzika :smiley: Hrpa pjesama je danas na tu foru.

Ali da, svejedno čudi da je trending rezerviran za Relju, Jalu, Bubu, i onih par najpopularnijih kurvetina sa estrade. Poslušam i ja to nekad, nemam ništa protiv niti turbo folka, ali ispada da je trending stvarno rezerviran za to. Ne sjećam se da sam vidio neki dobar dokumentarac u trendingu :slight_smile:

pa kako će bit dokumentarac u trenduing, treba odvojit za dokumentarac vremena, muzika piči non stop i pjesma traje 3 min

kida.

Kako je jednom rekao Rambo Amadeus: “Turbo-folk je nekritička, primitivna upotreba tehnologije”…

2 Likeova

Danas je problem sa muzikom, sto je 80% ne kvalitete u bilo kojoj vrsti muzike, jer je svima vazna kvantiteta, a ne kvaliteta. Pravi i stari pjevaci gledaju kvalitetu pjesme, a ne kvantitetu.

Nazalost , malo je pravih vokala, ima i onih koji ne uspiju jer nema ih tko progurati, a svi znamo kako to ide. Opet oni koji se proguraju, moraju pjevati ono sto dobiju od producenta, jer nisu u mogucnosti reci ne, tj. mogu ili ne prihvatiti pjesmu koja im je ponudjena.

Ako ne prihvate pjesmu gube poziciju na trzistu, jer netko drugi ce je prihvatiti. A nova pjesma znaci reklama, bolja reklama vise gaza. Vise gaza, vise baksisa. :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Taj “turbo folk” je više za gledanje nego slušanje… staviš mute i uživaš u raskošnim spotovima :joy: