Kao sto naslov kaze pokusat cu za 3 mjeseca da dodjem do 1000$ mjesecno na YouTube-u, sto znaci da mi je oprosteno ako prva tri mjeseca budem zaradio 0$ ali cetvrti mjesec se onda odmah ocekuje 1000$ Posto sam vec neko vrijeme istrazivao nisu u kojoj cu da radim odlucio sam da taj put dokumentujem ovdje na formu. Mozda je malo preambiciozno ali mislim da se moze ostvariti.
Ovaj novi YouTube kanal nece biti povezan sa starim kanalima na kojim radim niti ce na bilo koji nacin biti “guran” od strane starih kanala. Cisto izazov da vidim kako ce ici jer vidim da dosta ljudi pokusa pa odustane na pocetku a i svakako sam planirao novi kanal pa zasto ne da svi zajedno pratimo napredak (ako ga bude haha) mozda nekoga i motivise a neko ce i nauciti nesto novo
Nisu necu otkrivati ali mogu reci da je za strance, primarno Amerikanci i ostale zemlje sa engleskim govornim podrucjem a kanal ce biti monetizovan putem Adsensa. Kanal nece biti promovisan na mojim starim kanalima, nece biti placenje promocije niti ce biti “guran” kanalima drugih ljudi, znaci cisto kao sto bi bilo ko od vas kreirao Gmail racun, napravio kanal i poceo od nule.
Za videe koje cu praviti nije potrebna kamera vec paket Adobeovih programa pomocu kojih cu kreirati video sadrzaj.
*1. Adobe Premiere Pro
*2. Adobe After Effects
*3. Adobe Audition
*4. Adobe Photoshop
*5. Adobe Illustrator
*da napomenem da su svi programi piratski i da ce vise ili manje biti koristeni u radu kanala. Dva najvaznija jesu Adobe Premier Pro za video edit i Adobe Photoshop za izradu thumbnaila, ostali ce biti koristeni u manjoj mjeri pa tako ako neko ne poznaje rad u svim ovim programima moze i bez njih ali mu je najvazniji onaj za video edit i za izradu thumbnailova.
Prije par dana sam odradio tagove na kanalu, detaljan opis kanala i plejliste i sad kad se to malo sleglo sad upravo radim Logo, Intro i Cover i sutra ide prvi video na novom kanalu.
Koliko cu raditi na ovom kanalu i koliko cu videa izbacivati jos nisam odredio, vidjet cu koliko cu imati vremena od ostalih kanala i tempa kojim kanal bude napredovao. Na pocetku je bitno da skontam sta ce tacno prolaziti, kako video da optimizujem, odabir tagova, deskripcija i thumbnail i sl.