Tuzba zbog spama

Pozdrav ekipa,

Skoro sam dobio prijetnju od vlasnika konkurentne stranice, da ce me tuziti jer sam spamovao na njegovom sajtu, tacnije reklamirao svoj. Sto mislite koliko je ovo izvodljivo i da li je uopce moguce. Moje mislienje je da nije, ali eto nisam bas nesto toliko upucen u zakonske regulative. Npr kod nas u BiH je pokretanje tuzbe bez ostalih troskova 250e, sad ko bi na to bacao novce, ako ne moze nista. Da li je neko imao slicnu situaciju

Realno nisu neke pare, a ja bi da imam viska para i vremena takvim likovima to uradio iz principa samo da ih vucem po sudovima. Doduse mislim na one bas uporne do zla boga samim tim i bezobrazne koji teraju inat…

U tom slucaju on/ti mora da plati advokata, izadje na sud itd, a sve je trosak pa nek vidi jel se isplati.

Nisu to neke pare ali izadje troska, nego ono sto je bitno da li uopcr za takvo nesto postoji zakonska osnova.

Npr ja kao vlasnik uvijek mogu tvrditi da ne stojim iza tog spama.

Meni je davne 2000te ili tu negdje doslo fedexom doma cjela litanija od 60 stranica koje sve komentare sa svog sitea moram maknut u protivnom ce me tuziti.

Naravno maknuo sam, jer je to sranje i meni smetalo.

E sad za sto ce te on tuziti neznam. Zato kad spamas nemoj spamat ti, nego neka neki tamo tanzanac spama umjesto tebe, pa kad ti dodje tuzba, samo sirom otvaraj oci i jako se cudi.

Vidis da to prolazi i ovim velikim ribama na sudu. Se sjecas Cobankovica, e on je ljepo ukrao miljarde i kad su ga uhvatili smao je sirio oci, dobio je malo guljenje krumpira, a novac mislimd a nije vratio, nek me netko ispravi.

1 Like

Ali (vjerojatno) postoje i neki materijalni dokazi da baš ti stojiš iza toga, zar ne?
Razmisli malo…

Nije poenta da li ces biti osudjen poenta je da ce to biti trosak za tebe samo ako je on neki koji tera inat. A realno ako je tvoj blog/sajt u takvom stanju da je jedini nacin da dodjes do posete spamujuci neke kvalitetnije sajtove/blogove vec samo po sebi govori da ti nemas para za razvlacenje po sudu inace bi iste ulozio u pravilno i efektivno reklamiranje sajta.

1 Like

Lično smatram da je šuplja, a nije u redu da se reklamiraš na njegovom sajtu. On da bi dokazao da si ti zapravo reklamirao svoj sajt, ima IP adrese, datume i vrijeme komentara, ode se u Telecom i traže se korisnici tih IP adresa u to vrijeme (naravno to uradi advokat i dokaže da je potrebno zbog suda). Mislim da kazna ne bi bila velika ali može se dobiti.

2 Likeova

Kako se spamuje konkurentski sajt? Ostavio si 1000 komentara sa URL-om u potpisu?

Pa evo npr spamam sa ip adresa iz indije :slight_smile: mislim nerealno mi je da se to moze dokazati, zato saml htio vasa misljenja.

@Lavi poenta je to mi treba publika za koju se ne mogu npr oglasavati na fb i adwordsu

Ne, pravio profile sa opisima gdje je link ka mom sajtu kao i postavljanje galerije sa natpisom mog sajta :slight_smile:

Ako TI radiš nelegalne i neregularne aktivnosti preko indijskog VPN-a, proxy servera ili slično…come to daddy da ti pokažem kako ću te provaliti istog dana: tko si, od kud si, pa čak i što si jutros doručkovao.
Ako spama indijac kojem si platio (u što ne vjerujem) to je drugi par opanaka…

U svakom slučaju savjet je: man’ se ćorava posla!
LP

1 Like

Evo ja cu ti dat pravi savjet.

Ako nemas novca onda ljepo ignoriraj. Pod nemas novca mislim da ako nisi onak debelog djepa i ovo sto radis ti donosi masnu lovu, onda ti on nemoze nista. Moze te tuziti na sudu ce biti rekla kazala, oba cete platiti troskove, mozda i dbijes neku kaznicu onak, 50 kuna za kacigu ili nesto takvo, ali troskove cete oba platiti i to masne. Pogotovo ako ce se ici u provjeravanje IP adresa i tko ej sto gdje napisao. To sve kosta i to jako puno.

Pa sad vagni, dali mu ti mozes platiti odstetu i dali on ima para da te ganja po sudovima i palti sve to sto treba platiti da bi te zatvorio. 99% da blefira.

1 Like

HUH?

Ovo mene zanima. Pa kako ces provalit nekoga tko je iza VPN-a ili Proxya? I to ajmo rec iza najlosijeg VPN-a i ne anonimnog proxya, odnosno public proxya da stvari budu lakse…??? Kako?

@dadaas zabrinuli smo se malo, ha :slight_smile:
Sve se može ako imaš znanja i resurse. Naglasak je na resursima.
Napunio sam 20 godina profesionalnog rada u hosting industriji.

Na resurse? Mislis novac?

ma ne brinem se ja. Moj Ip se ponekad i na ovom forumu pojavljivao kao Indijski jer nisam gasio VPN (LOL). Sto govori da ne radim strasne stvari da bi se trebao maskirati.

Znam da je moguce sve pronac, i trackat. I ja sam se time neko vrijeme bavio iz hobija. No ovako kako si ti napisao ispada, da bi ti samo negdje bacio oko, ili utipkao par rijeci i sve bi znao, a to je daleko od istine.

Naravno da je “bacit oko” za ozbiljan tracking daleko od istine. Traži znanje, trud, sredstva i pristup određenim informacijama.
Ali da je VPN siguran (pa čak i u kombnaciji s Torom) e to je tek daleko od istine!

Otkrit ću ti malu tajnu: ako već želiš biti (uvjetno) anoniman, uvijek koristi WIndows Server negdje u PM i RDP.
OpenVPN i slične priče su dječija igra za prave igrače, vjeruj mi.

Osobno se ne bavim nicim sto bi mi trebalo neku anonimnost. Ali znam ljude koji upravo rade ovo sto si napisao. I to cak imaju 2 rute. VPN na svom kompu, spajanje na jedan server, na tom istom serveru proxy (high quality ili VPN) i preko tog servera spajanje na drugi server na kojem rade to sto vec rade. Naravno i na tom serveru opet vpn ili proxy.

To laik i netko bez motivacije nece nikad probiti.

Za probjanje ovog treba jako dobar razlog i jako velika motivacija.