U koju kategoriju vi spadate kada birate HOSTING

Pozdrav forumaši!
Htio bi da napravimo jednu anketu po pitanju web hostinga, naime u koju kategoriju vi spadate od dole navedenih:

  • najpovoljniji hosting i to ako može džabe
  • koji traži hosting sa ogromnim resursima za što manju cijenu
  • koji traži dobru tehničku podršku i garantovani uptime
  • spameri, lameri, hakeri…oni sa warez skriptama, ne ažuriranim joomlama itd
  • korisnici koji kupuju najskuplje pakete vjerujući da su oni najbolji
  • poslovni korisnici kojima cijena nije bitna, ali zahtjevaju 100 % uptime i preveliko korišćenje mail servisa

Postoji još vrsta korisnika, ali ovu su najčešći. Mislim da bi ovo pomoglo mnogim ljudima koji se bave i koji imaju veze sa hostingom da olakšaju i prilagode svoje usluge potencijalnim korisnicima.

_(Novi sam na forumu, ukratko… web dizajner sam visoko modernih i profesionalnih web stranica, iza sebe imam 5 godina iskustva u web dizajnu, grafičkom dizajnu i mrežnom marketingu, i naravno Bosanac :slight_smile: )

Ne spadam u nijednu kategoriju. Ali moja bi bila:

Povoljan Hosting Koji Mi Daje Tocno Ono Sto Trebam

spadam u grupu onih koji žele točno ono što je u ponudi pisalo i što sam platio. Podršku zovem isključivo kad je u pitanju umanjenje onog što sam platio ili nefunkcioniranje onog što sam platio ili kod zablelsa servera ne mojojm krivicom a traje duže od nekoliko sati. to što ti navodiš pod zadnjom opcijom je definirano uglavnom kod većine hostinga u ponudi.

A da li volite da vam pise unlimited ili da vidite tačne cifre bandwitha, disk space i ostalog.

Ništa nije unlimited. Zašto bih išao sa nekom kompanijom koja postoji 6-12 mjeseci, nudi ‘unlimited’ sve, jeftina cijena, profesionalna podrška… ne ide to, sigurnost na prvom mjestu. Ako je sve ok kako kompanija i navodi na svojoj stranici, podrška i nije potrebna

Molim admina da ti provjeri IP adresu i potvrdi da li si iz BiH. Ništa lično, samo sumnjam da si jedan scammer koji je nedavno dobio bananu na ovom forumu.

1 Like

Na ovom forumu sve neke sumlje i mrzovoljne duse, ne znam sta vam je ljudi, niko pametno i korisno nista da objavi i da pomogne nekome.

Ja se nemam nikome pravdati i objašnjavati, pogotovo ne nekome dijetu koje sjede za racunar i provocira. Slobodno neka admin provjeri ko sam i sta sam, ako treba poslat cu ti ja IP pa provjeri, al ne mozes biti tako neprijatan odma na svakog novog clana ovog foruma koji se reg.

1 Like

Po tisućiti put, nije sumlja, nego sumNJa, pobogu !

1 Like

Dobro, pazi ću sljedeci put i na pravopis i na gramatiku!

U kategoriju onih koji tržištu nude vlastiti hosting
:beer:

Dug je put pred tobom, he he. :slight_smile:
Momci, ovo nije Mirko Katić, on je gramatički mnogo ispravniji.
Doduše, moguće da je u pitanju još jedan od njegovih bijesnih trikova. :slight_smile:

P.S. Ne zamjeri Msroky :slight_smile:

Ma 100%, opet otvara kao neke zanimljive teme, aktivan član foruma, web dizajner visoko modernih i profesionalnih web stranica :D.

Zavisi
kad mi treba za testiranje onda realno sam “koji traži hosting sa ogromnim resursima za što manju cijenu” iako ni pola ti resursa necu iskoristit.

a ovo od cega zaradjujem kupim vps kod transip.eu i dignem sebi servise…

ali sto vise dizem vps.ove sve manje imam potrebe za shared hostingom kod drugih firmi… nego se nekad ne usudim iste projekte stavit na isti server gdje su mi projekti od klijenata sa ssl-ovima, bazama koje sasdrze ostjetljiv info itd.

Amar kratki ?

Mislimo li na istog ? Perfekcionista iz Bosne :joy:

Ne znam o kome pričate, al’ stvarno smarate sa tim ko sam i šta sam, ako nekog zanima i ako je možda iz Tuzle (BiH) neka javi pa možemo se upoznati uživo kao kolege. L.P

Hosting koji ima dobru tehničku podršku i što bolji up time, da imaju telefonski broj za podršku, da znam adresu, i da posotje barem par godina, i da im na fininfo ne pada kiša :slight_smile: