U zatvor zbog BlackHat marketinga

Ne mogu izdržati, a da ne pošaljem ovo: http://www.index.hr/vijesti/clanak/nasa-otkrila-prevaru-optuzeni-hakeri-koji-su-zarazili-milijune-kompjutera-u-svijetu/582048.aspx

Zamislite koji štos. Zarazili kompove i onda ih preusmjeravali na affiliate i pritom zgrnuli 14 milijuna $. Sada su uhićeni i sudit će im se.

Pitanje je što ih ćeka u ovom slučaju. Znam da se za direktnu krađu preko neta dobiva doživotna robija u SAD-u, ali pošto su oni državljaniestonije i rusije, tada je pitanje čiji zakoni će se primjenjivati. Pitanje je i hoće li im oduzeti novac koji su tako zaradili jer oni nisu ukrali, nego su zaradili od affiliatea, samo što su prcali korisnike, k tome još i nasine stručnjake.

i ja sam pobrao taj virus :slight_smile: Što god sam upisao u google kad sam dobio rezultate pretrage svaki klik na neki rezultat me vodio na neku drugu stranicu nego sta bih trebao.

Pomoglo je samo reinstalacija posto niti jedan antivirus nije mogao rijesit stvar.

A znači to su napravili? E onda su stvarno pretjerali. Mislio sam da su napravili virus koji ti primjerice izmijeni home page pa kad učitaš browser, onda ti početna stranica bude njihova koja sadrži reklame. To bi već bilo manje agresivno, a ne bi smetalo ni oglašivačima, tj. affiliate mrežama. Međutim, ako su napravili to što kažeš, onda su stvarno pretjerali. Uz manju agressivnost i toliko veliki broj zaraženih kompova, mogli suzaaraditi 1,4 milijuna dolara i biti slobodni ljudi. Ovako su zaradili 14 milijuna, ali će ići u prdekanu, a novac će im vjerojatno oduzeti. To se zove pohlepa!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja