Ne radim u fejsu haha, ali je to meni čak i tada bio totalno logičan slijed događaja. Prije ove vrijesti, prije dan dva neko mi je ovdje poslao privatnu poruku na forumu, da li mislim da li je okej vrijeme da se krene sa ulaganjem projekta za instant articles.
Ja sam odgovorio sa NE, i glavni razlog za to je bilo ovo gore što dugoročno nema šanse na fejsu da opstane bilo kakav medij sa kopiranim vijestima, i da stvori neki ozbiljan projekat koji može da bude profitabilan.
Prošle godine smo mi ubili sa instantom što se tiče zarade. I ja sam znao da će ovo doći. Zato sam na vrijeme prije godinu i pol krenuo na kreiranjem originalnog sadržaja u fullu, i to se sve isplatilo. Zbog toga sada neko ko kreće sa instantom, mora da ima brdo love za content, oglašavanje i da usput bude mnogo pametan. Inače, a-a.
Mislim da kreiranje portala je mrtvo na način na koji se do sada radio, kopirajući svako od svakoga. Da li će i dalje nešto prolaziti, vjerovatno, ali će biti previše sitno da ne vrijedi tome pridavati pažnju.
@limenka2017 sada otvorio temu što sam davno napisao [Tutorial] Moj put do 100$ dnevno putem Facebook Instant Articles i čitam prve moje odgovore i gledam koliko sam bio lud i ubjeđivao ljude da je instant prava stvar i koliko je ljudi govorilo da je to najveća glupost, a ti isti su na kraju prešli na instant.
i hvalili ga samo par mjeseci kasnije na sva zvona.
Teško je ljude natjerati na promjenu mišljenja dok im ne dođe iz guzice u glavu. 
Još jedna stvar ili predikcija za evo okotobar 2018. Facebookov adbreaks - https://www.facebook.com/business/m/join-ad-breaks je vrhunski deal - monetizacija videa. Ja sada da imam neki manji medijski projekat ili tek želim da krenem, ne bih uopće radio na monetizaciju putem instant articles, nego bih se u fullu fokusirao na kreiranje zanimljivih videa za neku tematiku i monetizaciju njih putem adbreaksa. Ovo je još u ranoj fazi, kao što je bio i instant articles u vrijeme kada sam ja otvorio temu i kada niko još nije upoznat s tim. Budite pametni i iskoristite to. 
Ponavljam ne radim u fejsu i nemam nikog internog tamo.
hahah