Upload HTML stranica na WordPress

Može li se već izrađena HTML stranica uploadati na WordPress?
Može li se cijeli websajt uploadati?

Možda sad pitam neku notornu glupost, no evo o čemu se radi:

Imam websajt na http://www.antonija-horvatek.from.hr/ (što već mnogi među vama znaju). Web je ogroman, ima oko 200 webstranica, mnoge od njih su jako duge…
Nalazi se na Carnetovom serveru, a Carnet će ukinuti takve webove (1.10.2014.), te svim stanovnicima RH nudi da otvore svoju domenu (što ja imam) i da si u paketu s tim naprave stranice na WordPressu,
From.hr domeneUsluga 3u1 - From.hr domene .
Preporučuju da se na to prebacim.

I ja bih sad samo, ako već moram, samo preselila stranice koje imam “nekamo drugamo”, na tah WP.
No, nekako mi se čini da, ako se radi u WordPressu (u kojem nisam nikad ništa radila, a niti se imalo bavila proučavanjem istog), da on ima svoj vlasiti editor i da bih ja morala sav sadržaj utipkavati ponovo u tom njegovom editoru.
Jesam li u pravu?
Ako da, to mi zvuči prestrašno!!!
Zadnjih pola godine sam radila na uniformiranju iozgleda svog weba i baš sam zadovoljna kako je ispao, nisam ni znala da mogu i znam sve to… Npr. na stranice iz ovog dijela sam baš ponosna,

No, sad mi nekako zvuči da unutar WordPressa to tako neće moći izgledati…
Jesam li u pravu?
Bih li u WordPressu morala sve izrađivati iznova?

LP

Ti prije svega moras izraditi/preuzeti/kupiti temu za WordPress.Zatim organizirati svoju stranicu (kategorije,stranice) i preci na dodavanje odnosno kopiranje sadrzaja sa trenutne stranice.

Znaci sve te clanke/tutoriale mozes C/P metodom rijesiti :wink:

ako imas xml ili rss feed mozes povuci s pluginima feedwordpress i sl… ak ne rucno svaki copy paste… dobro je kaj wordpress editor pamti i dio koda kao i u gmailu recimo…

A šta se mora baš na Carnetovim stranicama raditi u WP-u? Šta se ne mogu uploadat samo stranice gore i to je to?

Koliko ti je težak sajt? Mislim koliko ima MB?

Imaš 3 opcije:

  1. Download - Upload isti sadržaj (bez Wordpressa, kao i do sad “ZipZipArchive”).
  2. Napraviti Grabber (Wordpress plugin) koji će pomoću određenih metoda kupiti sadržaj sa tih stranica (tipa - uneseš link, klikneš ok i sadržaj je dodat.) Naravno opet bi svaki link morala sama dodati, ali je dosta manje posla nego da kucaš sav tekst ponovo. Potreban ti je neki iskusan PHP, Wordpress developer da bi ti to omogućio.
  3. Ono najgore, sve ponovo.

Struktura html-ova ti je dosta nezgodna obzirom da koristiš

za formatiranje stranice što je napušteno. Koliko sam pogledao, sadržaj koji je bitan se nalazi u
klase “desni-dio”. Prvo bi trebalo napraviti WP temu od tvog dizajna (ili da se odlučiš kupiti neku gotovu WP temu), samo malo srediti da se ispoštuje modernija struktura. Nakon toga bi se mogao napraviti crawler koji bi pokupio strukuturu i sadržaj i napraviti fajl za import u wordpress bazu. Izvodljivo je.

Nekako mi se čini iz svih ovih odgovora da mi ne gine puno posla ako se na taj posao odlučim. :-(((
A pogotovo što dosta vaših odgovora niti ne razumijem, npr. ne znam što je xls ili rss feed, što su plugini,…

Odgovor spidermenu:

Sajt je oko 1 GB i stalno je u porastu (stalno dodajem nove materijale…).
Pitala sam Carnet da li može moj sajt samo nastaviti ovako postojati kakav je, a oni kažu da ne može i da imam opciju prijeći na ovo 3u1. A tu je WP. :frowning:
Danas sam poslala upit na stranicama 3u1 njihovom timu kako da ja sad uploadam sav taj preogroman sadržaj gore, da li moram sve ponovo… Nisu još odgovorili.

Kad sam krenula u izradu weba (prije 8 godina), mislim da sam imala na raspolaganju 5 MB, a onda sam u nekoliko navrata slala molbe za povećanje prostora i uvijek su mi izlazili u susret, a i sa svim drugim što sam pitala (nakon zadnje molbe imam 1.5 GB).
Ne znam kako ću izaći na kraj s ovom preprekom. Nekako nemam volje još nekoliko stotina sati raditi na izradi istih stranica koje sam zadnjih nekoliko mjeseci (radeći dosta sati na dan upravo na njima) dotjerivala misleći da je to sad konačan izgled, i da se nakon toga mogu baciti dalje na izradu raznih edukativnih materijala koje ću gore samo dodavati.

Vid škripi, kičma vrišti, koncentracija se rasipa,…, a ovolika prepreka preda mnom.
A radi se o poslu koji niti ne volim. Ja volim raditi edukativne materijale i dijeliti ih sa drugima, a ovo mi je samo nužno zlo koje moram odraditi da bih onda mogla dijeliti svoj rad…

No, vidjet ćemo još što će mi oni odgovoriti. Bum im napisala još jednu molbu s više obrazloženja, na adresu nekoga s vrha Carneta…

Ako odbiju, lako moguće da ću ugasiti web. Bit će mi silno bolno, ali problemi s računalom (raznih tipova) su vreće bez dna. Jedno savladaš, pa zapneš na drugom, pa moraš učiti još nešto novo, a to sa sobom donese još nešto na što moraš trošiti vrijeme…
Potrošiš stotine sati i onda ti taj posao samo tako padne u vodu i nađeš se na nuli… :-(((
I stalno tako, više manje…

Malo sam se izjadala, znate žene, kad se isklafraju lakše im je, a kak je nakon toga vama… :wink:

A da zakupiš prostor od par GB pa samo na domeni promijeniš servere? Mislim da bi ti to bilo više isplativije. Ima tu hostera koji bi ti dali dobru cijenu za nekoliko GB i to godišnju.

Samo se ti izjadaj. Mogu ja slušat :slight_smile:

Ne znam zašto mi je nestalo pola poslednjeg mog posta, ali na kraju je nabolja ideja što je dao spiderman, promeni hosting i ne menjaj ništa.

pitanje je dali oni uopce daju pristup putem nekog ftpa il cpanela di bi se sve to lijepo moglo pokupit i preselit… vjerovatno imaju neke sulude editore…nema veze sto je suludo bitno da je u skladu s kurikulumom i pravilnicima…al brijem ak ih lijepo zamolis neki admin bi ti trebo to moc izvuc i uzipat a onda lako stavis bilo gdje…

imate li neku preporuku gdje bi bilo dobro zakupiti prostor?
na što se treba paziti kod takvih stvari?
kolika je otprilike godišnja cijena za 2 GB?

i bitno mi je da nema reklama, to ne želim na svom webu jer mi se od reklama koje bezobrazno iskaču sa svih strana okreće želudac.

Kod nas studio4web ako ti se ne da petljati sa stranim hostinzima

Evo ja ću ti dati affiliate link pa da malko i ja zaradim na preporuci. Imaš 2gb za 250 kn a 4 za 400 kn.

@ahorvatek

Ja bih rado da te hostujem godinu dana na svom privatnom serveru dok se ne snadjes. Javi mi se na mail [email protected] :slight_smile:

preporucujem i plus hosting kod nas i bluehost… obadva su super i relativno jeftini i brza korisnicka podrska…

Šta vam je ljudi , kakvi naši hosting paketi. To je sve zakupljeno kod stranih firmi, zašto kupovati po 3 puta skupljoj cijeni za 2,3 GB i 5-10 GB protoka i limited milion drugih stvari? I ako od koga kupovati kupiti jedino od njemačkih firmi.

IPage.com. 119KN (godišnje) + 15KN domena (.com) na GoDaddy, unlimited ti je sve i nećeš imati nikada problema.

Dečki, puno hvala na svim savjetima i preporukama, a posebno amardugi na velikodušnoj ponudi! :slight_smile:
Sad čekam odgovor od Carneta, pa ćemo vidjeti dalje.

Imam još jedno pitanje u vezi WordPressa.
Kad/ako čovjek napravi website u/na WordPressu, da li on tad ima kopiju tog sajta i na svom hardu? Mislim, ono, kao kad sam napravila HTML datoteke pa sa FTP klijentom nekamo uploadala?
Ili, kad se radi u WordPressu, imaš sadržaj samo tamo negdje na serveru, a kod sebe zapravo ništa?

Ja mislim da ti sav sadrzaj ide na database :smiley:

A di je taj database? Na serveru?