Upload slika i autorska prava

Pozdrav webamasteri.
Zadnjih mjesec dana sam uplovio u adult zaradu trazim korisne savjete , sada sam došao do prava na slike.
Dakle da li bi mogao nadrljati zbog 20k slika na svom hostu ?
Nemam nikakvih autorski prava na te iste.
Da li bi bilo pametnije uploadovati ih na blogger , i sa blogera ih postavljati na sajt ? :frowning:
Da li sam tako i malo sigurniji ?
Moze neki koristan savjet, je li neko radio nešto slično ?

Dakle adult sajt sa slikama radim…

  1. Napišeš pravilnik.
  2. Napraviš formu za report / kontakt takvih stvari.
  3. Kad neko prijavi ukloniš sadržaj.

Da li ti je pametnije uploadovat negdje drugo? Nije, jer će ti usporiti load stranice i do 80%, lično vodim problem s time, jer neke stvari se kupe preko RSSa, i svaka slika koja nije na mom serveru kada se nađe na početnoj strani, učitavanje stranice je mnogo duže. A kad imaš milion takvih slika, zamisli kako će se tek onda učitavati sve to?

Svaki sadržaj je zaštićen autorskim pravima od trenutka kada je kreiran osim ako nije besplatno postavljen na internet od strane autora, te ti ne bi trebao onda ništa da koristiš? Zbog toga autori tih stvari mogu te kontaktirati da izbrišeš to, ili kontaktirati advokata da te tuži ukoliko ne izbrišeš takav sadržaj.

Shvatite da vas NE MOGU !!! bez prethodnog upozorenja/prijave takvog sadržaja tužiti ili na bilo koji način tražiti novčanu naknadu od vas. Autorov advokat će vam poslati mail da sadržaj trebate ukloniti ili će vas tužiti.

Jedini način da prekršite “autorska prava” je da ponovo iskoristite tu “sliku”, onda bi vas tužili bez prethodne najave ili bilo čega, i bili bi pozvani na sud.

Eto, u tome je razlika…

1 Like