Upload slike na 10 domena odjednom

kako to najbolje riješiti? jer bi volio da na svakoj domeni ima uploadana slika a ne da se linka na nju. Da li je to uopće moguće? Da li to napraviti kao cron job? Ili preko curla? Neka druga ideja? Hvala

Ja sam to napravio FTP-om (imaš php funkciju).

Evo ti i funkcije koju sam si sklepao za taj “poduhvat”.

<?php

// ******************************************************************************************
//                 Jednostavna FTP upload funkcija  - dmitrecic@gmail.com
//
// Koristenje:
//
// Primjer: datoteka koju zelite podici zove se 'slika.jpg' i nalazi se
//          u folderu 'images/' koji je u istom rootu kao i stranica
//          na kojoj se nalazi ova funkcija.
//          Domena na koju zelite uploadirati tu sliku je 'ftp.site.com'
//			korisnicko ime je 'korisnik', zaporka je 'zaporka'
//			a folder u koji zelite uploadirati zove se 'pictures' i 
//			nalazi se u rootu domene:
//
//       FtpUpload ("ftp.site.com","pictures/", "images/slika.jpg", "korisnik", "zaporka");
//
//
// U slucaju greske funkcija vraca sljedece vrijednosti:
// -----------------------------------------------------------------------------------------
// -1  = Nisu poslane sve obavezne varijable prilikom pozivanja funkcije
//  0  = Upload nije uspio (svi drugi razlozi)
//  1  = Upload uspjesno izvrsen
//  2  = Neuspjelo spajanje na FTP server
//  3  = Neuspjeli login na server (pogresno korisnicko ime ili zaporka) 
// ******************************************************************************************

function FtpUpload($host,$path,$local_file,$user,$password)
{
	//provjeri jesu li poslane sve trazene varijable
	if (empty($host) || empty ($path) || empty ($local_file) || empty ($user))
		{
			return -1;
		}

	if (!$conn_id_ftp = ftp_connect($host, 21))
		{
			return 2;
		}
	
	if (!ftp_login($conn_id_ftp, $user, $password))
		{
			return 3;
		}
	
	// provjeri path, ako nema slash na kraju, dodaj ga
	if (substr($path,-1,1)!="/")
		{
			$path.="/";
		}
	
	// default naziv uploadirane datoteke je isto kao i datoteka koja se uploadira
	$path.=$local_file;
	
	//	sve je OK, kreni sa uploadom
	ftp_pasv ($conn_id_ftp, true);
	$upload = ftp_put($conn_id_ftp, $path, $local_file, FTP_BINARY);
	ftp_close($conn_id_ftp);
	
	if (!$upload)
		{
			return 0;
		}
	else
		{
			return 1;
		}
}

// ******************************************************************************************
//                                    kraj funkcije FtpUpload
// ******************************************************************************************
?>


<?php

//  Ja sam domene, usernames i passwords stavio u array, te unutar array petlje pozivao ovu funkciju

$status=FtpUpload ("ftp.nekiserver.com","slike/","slika.jpg","TvojFtpUsername","TvojFtpPassword");

echo $status;

// i tu zavrsis petlju


?>

Ako nešto nije jasno, piši.
Ja mislim da je ovo najbolji način.

hvala puno…pogledao sam okvirno i mislim da mi je sve jasno ali sam preumoran za isprobavanje pa sutra isprobam…puno hvala još jednom!

vraća mi grešku
Warning: ftp_put() [function.ftp-put]: Can’t open that file: No such file or directory in /home/domena/public_html/ftp_upload.php on line 57

I za status mi vraća 0

koji bi mogao biti razlog tome? provjerio sam putanje i sve bi trebalo biti ok
linija 57 je
$upload = ftp_put($conn_id_ftp, $path, $local_file, FTP_BINARY);

hvala

a kaže da nema direktorija ili datoteke koju treba podići, ili nema direktorija u koji podižeš datoteku na odredišnom serveru. Provjeri.

E da, može ti biti i da defaultni FTP port na odredišnom serveru nije 21. Provjeri i to.

FTP_BINARY mozda FTP_ASCII? (mozda AUTO ali neznam ima li ta funkcija)

pustio sam na 2 sata sve i stisnuo refresh i sada sve radi :slight_smile: možda server je bio blokirao ovaj ip ili nešto slično… hvala još jednom

I drugi put :wink:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja