Upwork i prevaranti

Malopre postavih oglas na Upworku za pisce, i od jednom brdo US, CA prijava. Malo mi odmah bilo sumnjivo odakle oni kad je kod njih 6 ujutru a negde cak i 3. Zapocnem sa jednim kandidatom razgovor i kao da razgovaram sa nekim indijcem. Zahvalim se i reko ajd da proverim jos kog kandidata. Posaljem tom kandidatu link sajta da vidi kako treba da izleda tekst i odmah odem na analitiku da vidim odakle je, i imam sta da vidim. Kaze da je iz AU a analitika kaze Kenija…

Posaljem trecem kandidatu koji je kao iz UK, a analitika kaze Nigerija… Da saljem dalje ili? :smiley:

Ima li na ovom internetu nesto a da nije prevara? :slight_smile:

4 Likes

Redovno dobijam od takvih ponude na LinkedIn da im ustupim svoj Upwork account uz neku odredjenu naknadu mjesecno :sweat_smile:

Ma ovo je nevorovatno, evo sa 10 njih sam pricao i svi su Kenija, Nigerija…

Sve platforme Upwork, fiverr, peopleperhour su pune indijaca, afrikanaca…itd. U vecini slucajeva su im jako lose usluge. Ako trazis kvalitetne pisce meni je ovako uspjelo da nadjem 2 sa kojima radim par godina vec. Pogledaj stranice od konkurencije vidi ko pise clanke i probaj da nadjes kontakt informacije od tih ljudi, vecinom su na twitteru, linkedin a neki imaju i svoje blogove.

1 Like

Nemoj ih zaboraviti prijaviti, molim te! :slight_smile: Ništa čudno za tu kategoriju, jer su pisci jedni od najzastupljenijih na Upwork-u, a većina njih je iz sličnih zemalja kao ovi. Tako da je teško pronaći onog pravog.

Da li imaju verifikovan profil tj. onu kvačicu pored profilne slike?

Prijavio sam jednog pa sam posle pisao supportu da je moja greska. Zao mi je da im ja sudim, bore se za svoje parce hleba kao i svi mi. Rade legitiman posao, ne kradu vec rade. Ako mi se ne svidja ne platim i tjt. Tog kog sam prijavio, cak sam ga i zaposlio :smiley: Zao mi bilo…

Resio sam da ne sudim po tome ko je odakle vec na osnovu kvaliteta. Zaposljavam sve sem Indijaca i Pakistanaca, njima ne verujem nista.
Ovo je dobra skola cisto da se zna kad neko zeli za neki jaci projekat da zaposli pisca da obrati paznju, za ove jeftinije varijante nije problem i da oni pisu.

Isti slučaj je i na Fiverru bio kod mene, dok nisam isto tako skapirao da je lažna zemlja.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey