Uskoro selimo na novu skriptu

Kao što su mnogi primjetili, vBulletin se totalno raspada, a support im je nula pa nije baš lagano ni otkloniti bugove. Čak ni vBulletin licencu nisam nikad uspjeo prebaciti s LogIT-a na moju firmu, jer je vBulletin to doslovno onemogućio. Probao sam i najnoviji vBulletin v5 i mogu reći da je kata-fu*king-strofa :frowning:

Dobra vijest je da se uskoro selimo na novu, moderniju open source forum skriptu koju možete vidjeti uživo na forum.geek.hr.

Skripta se zove Discourse, programirana je u Ruby-u i dizajnirana je za Nginx/PostgreSQL platformu, a pravili su je isti programeri koji su napravili stackoverflow.com, stackexchange.com itd… Baš radi toga, primijetit ćete veliku razliku u brzini i mnogo noviteta. Premda je još uvijek u beta fazi, porprilično je stabilna, a već su je postavili i neki veliki sajtovi poput howtogeek.com, boingboing.net i drugi. Nekima će biti problem naviknuti se na novo sučelje, no dajte mu šansu i uvjeren sam da ćete promijeniti mišljenje. Mislim da će ova skripta kad izađe iz beta faze, napraviti revoluciju u svijetu foruma.

Trenutno radimo na importeru koji će migrirati sve topice, postove i korisničke račune u novi forum jer za sada ne postoji takva skripta. Ako ovo čita koji Ruby programer, možemo se dogovoriti da pomognete s migracijom kako bi što prije bila gotova. Nadam se da bi kroz koji tjedan trebalo sve biti gotovo. Do tada molim za strpljenje! :slight_smile:

Open source je zakon.