Uštimavanje VPS-a

Zanima me da li ima neko voljan pomoći oko VPS-a na kojem se vrti Ubuntu i Plesk. Na serveru imam 3-4 stranice koje imaju dnevnu posjetu oko 50k. Svaki dan imam nekakve kraće ispade koji koliko vidim po logovima imaju veze sa nekim postavkama.
Unable to allocate shared memory segment of 67108864 bytes i server reached MaxRequestWorkers setting, consider raising the MaxRequestWorkers setting.

Nadam se da može mi netko pomoći :smile:

Naravno da mozemo pomoci, ali prije nego uopce pocnemo razgovarati moras napisati gdje si kupio server. Ako je to neki od onih na papiru velikih obecanja, a u reali malo bolji shared hosting server onda ti je ejdnostavnije i za tebe i za onog tko ce ti optimizirat to sranje promjeniti server.

Server je od server4you.net, koristim ga nekih pola godine, možda malo više. Server nema ispada, niti je down. Nego nije posložen kako treba.

Mozes naci moj citat gdje sam napisao da bilo koji hosting provider sa brojem 4 u domeni izbjegavati u sirokom krugu.

A sve zahvaljujuci ovima server4you.net i kad sam pricao o malo boljem shared hostingu bas sam mislio na njih, a i slicne koji prodaju sranja ljudima.

Mozes ti ovo sranje stimat koliko zelis, to nece da radi kak treba.

Radi dobro mjesecima sa par manjih ispada i preko milijun posjeta svaki mjesec. Samo bi ga trebalo malo uštimati.

To se nemoze nastimati. Ti si na shared hostingu, kad netko nagazi ispadat ce. A vrlo vjerojatno pola godine nitko nije nagazivao, a sada na dalje ce gaziti…

Placas 20$ ili koliko vec, za te novce si mogao uzet VPS koji na papiru ne obecava 100 cores i miljardu Rama. Nego 2 cores i 2GB rama i mozes na njemu gurat 10 miljuna korisnika.

Prvo je problem s php-om i memorijom, drugo je problem sa apache procesima. Pitanje je hoce li ti pomoci ako se podignu stavke jer moguce da je host oversellan. Dadass je u pravu, to je puno previse svega za malo novaca. Vidim da su promijenili web, prije im je pisalo da koriste OpenVZ, sada ne nalazim podatak. @dadaas koliko je od tih 10 milijuna istovremenih na webu? Jel to nad jednim index.html-om ili nad wordpressom s homepageom od 3MB i 200 requesta? : )) Jel ti i cloudflare tu u igri?
@pacman23 ako ti nije hica, javi se na pm pa cu pogledati kad ulovim vise vremena.

To sam ja karikirao, nemam toliko posjeta, da imam vjerojatno nebi ovdje tipkao, hehe.

No, da je moguce je moguce. Pa znas i sam. Bolje da si sma ustimas ili ti netko ustima posten server ili VPS, nego da kupis ovo sranje koje ti nitko zv nemoze nastimat.

Ja bi covjeku pomogao, samo uzalud bi trosio vrijeme, imao sam vec slucajeva kada sam dosao stimat i gledam i cekam kada ce tih 20 jezgri i 100gb rama poceti raditi, kad ono ne radi nikada. Pa server sa ogromnim brojem jezgri i ogromnom kolicinom Rama, radi kao pola jezgreni server s 500 ili i manje rama.

Opet malo karikiram, ali taj Server 4 you je jedino dobar ako zelite sa loseg shared hsotinga preci na malo bolji shared hosting, pod uvjetom da vam stranice nisu zahtjevne.

Ima li kakva dobra knjiga na torentima da se skine o podesavanju VPS-a, instalaciji svega potrebnog i samog odrzavanja?
@serverlab mi je juce i danas to sve namjestio i bas sam ih namucio i malo dosadan bio. Imacu nekad klijenta koji ce traziti jeftini vps pa cu morati sve sam sloziti i odrzavati. Dakle nesto za apsolutnog pocetnika i da li pocetnik moze raditi takvo nesto ili se mora ipak imati napredno znanje?

Mislim da pocetnik to nemoze raditi. Prvo mora otic na digitalocean ili neki slican servis i tamo vjezbati. Knjige postoje, tutoriali psotoje, samo u praksi vjeruj mi uvijek nesto krene po zlu.

Ja sam imao taj problem isto na digitalocean dokle nisam presao na jaci paket

Pa narvno da cu vjezbati, ali prvo moram da procitam neke knjige i pregledam par tutorijala. Na kraju ga ne moram ja ni odrzvati, ali eto cisto da imam neko predznanje sto se toga tice.

Imas li kakvu preporuku za neku knjigu ?

Ma pusti knjige. Uzmi tutoriale, uzmi VPS po sekundi i isprobavaj. Terminologiju i informacije ces dobiti kada budes pretrazivao probleme po googlu.

Ova tema nije dugo aktivna ali da neotvaram zamolio bi ako neko moze pomoci oko vps hostinga da mi moze konfiguirati neke stvari postavljen je CentOS WebPane e sad treba postaviti Setup DNS (BIND) on server itd pa ako neko zna to odraditi

nemam iskustva sa tim panelom, vjerujem da ćeš taj vps koristiti za svoje potrebe i da nećeš ići komercijalno

moj ti je savjet da probaš vesta control panel i da domene povežeš sa cloudflare, a mejlove da povežeš sa googleom ili sa čim već može … tako da ti ako povežeš cloudflare uopšte neće trebati dns a sajtovi će biti brži i sigurniji + ako i mail zapise podesiš na google ili nešto slično niko neće moći da vidi IP adresu tvog servera što te odmah štiti od ddosa i mnogih drugih stvari

1 Like