Utjecaj Korona virusa na webmajstore

S obzirom da se u postojećoj temi o virusu uglavnom raspravlja o širenju i teorijama zavjera istoga mislim da bi bilo zgodno imati jednu temu sa financijskog aspekta i utjecaja virusa na online zaradu.

Pratim razvoj situacije dosta dugo i već krajem prvog mjeseca je bilo izgledno da će se proširi i dogoditi ovo što nam se upravo događa, no smatrao sam kako web iliti online zarada neće biti u problemima s obzirom da svi imaju pristup internetu i da bi svi samo još više pohrliti online s obzirom da je sve offline u kolapsu. Ukratko, krivo sam mislio. Unazad par dana zarada pala na 1/4 od one prije virusa. :roll_eyes:

Kakva je vaša situacija? Kako webmajstori preživljavanju novonastalu krizu?

Internet nije nista drugo nego kao i pravi zivot,znaci kockarnice,kladionice ,S E X,cigare ,alokohol ,hrana,sve sto treba u pravom zivotu ce i dalje da ide normalno,ili cak i vise,A neke gluposti sigurno nece ljudi kupovati online u ovom trenutku,

Neki oglašivači mi otkazali suradnje, a na Adsensu i ostalim ad mrežama zarada pala za preko 70%. Posjeta je sad nešto veća kako je cijeli svijet na internetu ali to ne kompenzira gubitak prihoda jer nema drugih načina monetizacije.

Kod mene je za sada sve ok na affiliate sajtovima. Videcemo kako ce na dalje da ide.
Inace imam i AdSense na tim sajtovima, i ne vidim neki pad. Moguce da je to samo za domace trziste?

Sportski portali.

Nema sporta. Pa ljude toliko i ne zanimaju trenutne vijesti koje inače ažurno objavljujemo.
Za marketing nam se ne javlja nitko već 15 dana. A Adsense funkcionira ali barem je 15% posto manje prihoda jer vjerojatno ima manje vijesti u danu. AdSense zapravo izvlači stvar za sada, ali nije na razini ko prošli mjesec recimo

Moja chat stranica je osjetila naglo povecanje korisnika (chatera).

Za mene gubitak…

Ja drzim sajt sa serijama,zarada se povecala 50% za dnevni obracun.

Kod mene na affiliate sajtu znacajan pad prometa pocevsi od ponedjeljka,danas trenutno na 50 % posjete od prosjeka proslih mjeseci. Nije dobro…

Site u hair nichi, USA tržište:
Prije 10ak dana veliki rast posjete, nakon sranja s koronom posjeta se vratila na brojke koje su bile prije tih 10-15 dana (-20ak%). Zaradu čupa povećana kupnja xy proizvoda koji nemaju veze s mojom nichom.

Web shop, .hr tržište
Pad posjete, 0 bodova što se tiče narudžbi.

Već sam u onoj tamo temi rekao svoje mišljenje. Trenutno se čita samo o koroni, gledaju se filmovi i serije u samoizolaciji… ali nitko neće kupiti aparat za brijanje (u mom slučaju) od 200$, jer mu to nije neophodno, a tržište nije stabilno.

Ne slazem se iz razloga sto ja kod sebe ne vidim pad. I sam si video da sam prodavao stvari od 1k$ zadnjih dana. Evo za zadnjih 7 dana kategorije koje sam prodavao i iznosi. Isto kao i ranije, cak i za nijansu bolje.


Jedina razlika je sto se kasni sa isporukom tj ima dosta neposlatih itema.

Kod mene posjeta pala za trecinu,jucer i prekjucer nisam nista prodao.

Kod mene pad posjete za 30-40% a pozicije za glave kw skoro iste, samim tim je i zarada manja toliko…

Ja mislim da je normalno da je tvoj sajt sad u padu jer je takva nisa. Kad se stabilizuje stanje vrnuce se to u normalu.

Pa kod tebe je drugacija situacija no kod npr drmrguda. Po meni je logicno da ce biti lupam trazenja tableta, laptopa u istoj ili cak vecoj mjeri no ranije, dok ce se npr smanjiti traznja poklona i gramofona. Dosta stvari treba sad ljudima mozda cak i hitnije no ranije pa zavisi cini mi se dosta od toga i posjeta na sajtove.

Domaci sajt za 60% se srucio. Rangira i dalje isto, ali niko ne gugla izgleda ista drugo osim koronavirusa.
Affiliate, strano trziste, cak mali porast.

Tako i kod mene… već 5-6 dana mi pao promet, a pozicije iste.

pozicije variraju…

lokalni portal rastu pozicije
sportski pad za jedno mjesto.

problem je dosta malen cpc na sportskom portalu…

drastično pao…Iako ima profita, google me srezao na 0,03 odjednom jučer

A koliki ti je CPC inace bio? Kod mene odavno jedva 0.03, a često 0.02

A ono,

0,06 je prosjek. Zna biti i veći ponekad

Osim CPC-a koji je pao za nekih 50%, vidim i velik pad CTR-a zbog nedostatka relevantnih oglasa.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja