Uvjeti poslovanja, opci uvjeti i sl?

Da li je kojim slucajem u nasim zakonima definirano sto bi sve trebalo biti u uvjetima poslovanja/kupnje ili u nekakvim opcim uvjetima koji se nalaze na webshopovima? Ili je to cisto proizvoljno? Dizem jedan mali webshopic za sebe i vjerujem da to moram staviti gore ali nemam pojma da li je propisano sto mora biti unutra tako da mi je svaki savjet dobrodosao!

Ja sam nedavno za svoj obrt ‘nabacivao’ djelatnosti koje su vezane upravo za to i slično što ti spominješ i mislim da ima djelatnost web trgovine, a koji su ti uvjeti za to nemam pojma ali znam da ne može ići pod slobodan obrt.
Drugo mislim ako si registriran kao trgovačko društvo ili trgovina-obrt , robu prodaješ s pdv-om kao u trgovini, vodiš papire ‘knjigovodstvo’ i to bi trebalo biti to. E sad meni nisu dali da uvedem djelatnost web trgovine jer nemam prostor (skladišni), možda je to tako kod nas u provinciji, neznam kako je dalje.
Što se tiče pojma webtrgovina, internet i sl. kod nas je to tvinpiks područje za naše u općini.

mikibm mislim da me nisi dobro shvatio, imam ja obrt otvoren za uvoz i trgovinu putem interneta ali me zanima cisto sto moram staviti na webshop kojeg radim u “uvjete poslovanja” jer to navodno obavezno mora ici na site ali ne znam jel onda propisan i sadrzaj toga.
Sto se tice nasih zakona to je stvarno bozesacuvaj, kao da su kompjuteri i internet jucer izmisljeni pa nitko nema pojma o tome. Kolega otvarao obrt za video produkciju i u Zapresicu ga trazili sto cuda i prenamjenu stambenog prostora, poludio , dosao u Zg i rijesio to bez ikakvog problema.

Pogledajte uvjete okrištenja na nekim poznatijim stranicama,jačih tvrtki,web shopova i takvih ustanova - jer iste su sastavljali odvjetnici pravnici i dobro su se ogradili dok na nekim lošijim stranicama nećete pronaći ništa drugo neko onako od oka među redovima napisano

U pravu si nisam te shvatio. U principu i mene interesira isto. U skorije vrijeme bi također postavio web trgovinu, čak sam i domenu uzeo webtrgovina . com . hr .