Užasno loš reach

Pozdrav kolege!
Supruga ima facebook page sa preko 6k lajkova. U zadnje vrijeme kad god boosta neki artikal dobije jedva 30 lajkova. Facebook page je povezan sa web shop stranicom i samim tim i prodaja je drasticno pala. Uvijek boosta sa publikom “oni koji su lajkali vasu stranicu i njihovi prijatelji”. U cemu je problem i kako povecati reach?

Ja sam za jedan svoj portal prije dva mjeseca jednostavno odustao od Facebooka. Razumijem da Zuckerberg ima svoju računicu, ali bi se tu trebalo raditi o obostranoj zadovoljštini, ili barem kompromisu. Ovo u što se Facebook pretvorio po pitanju stranica u zadnjih par godina je čista parodija. Imao sam neke izračune i pretpostavke, ali je svejedno bio rizičan potez. Ima jako puno faktora u igri koje utječu na rezultat i posljedice, ali ako ima zainteresiranih - napišem malo opširnije uz brojke da vidite stanje prije i poslije odlaska s FB.

ma i meni se događa na svim stranicama…i one koje su superaktivne već 10 godina…drastičan pad reacha u samo zadnjih šest mjeseci…

stvarno ne znam tu njegovu računicu…u redu je plati i širi ti se reach…ali pretjerali su s ograničavanjem malo…imam dojam da će izazvati, kao što je avetma napisao, odlazak mnogih s fb…

ako imaš 75 000 followera, pa barem da tvoji vlastiti followeri vide što objavljuješ, imalo bi logiku…

2 Likeova

Nešto krivo radi sa oglasima. Ne zna da prilagodi i optimizira.

Zašto uvijek isto radi? Treba pokušati nekoliko različiti.

Kada uplati neka ode u tab sa oglašavanjem i provjeri ima li neko žuto upozorenje.

Ja ponekad uplatim 1$ i dobijem preko 5k doseg, a npr. Juče sam uplatio i jedva je bilo 1k jer sam kao koristio znakove u objavi, a to je bilo slovo đ. Oni čak tekst iznad slike prepoznaju kao klikbejt i naplate 9x skuplje.

FB je bio i ostao najbolji. Oni su počeli da pokazuju ljudima samo ono šta ih zanima. Lajkovi na stranici ne igraju veliku ulogu, bitno je samo da imaš preko 10k i da objave imaju puno reakcija. Najvažnija su dijeljenja, komentari pa tek onda lajkovi.

stvarno loše, samo linkove objavljujem…
kako ovaj donji broj može biti veći od ovog gornjeg…
26k lajkova…

ana

Cisto informativno…

image

živo me interesuje šta ti dobiješ prateći statistike tih giganata?

Meni isto zadnji period katastrofa…Sve stranice iznad 20k i jedan link dnevno nemaju ni 1k reach. Katastrofa.

I mene zivo interesuje ovaj ironicni post

ja ironiju ako pravim, pravim sa svojim, ima barem malo razlike od tvoje ironije :wink:

1 Like