Vaše zarade na sajtovima

Cisto zabavno otvaram temu, dakle kao sto i naziv kaze vaše zarade na sajtovima. Ne morate navoditi tematiku kao ni naziv sajta jer ni ja neću. Čisto da se malo motivišemo ukoliko je neko sa finim ciframa.

Moja zarada kroz 7 mjeseci je 5.700eura.

Pucajte!

Dobra zarada, svaka čast - kakav tip weba je taj tvoj?

Moja zarada kroz 7 mjeseci je 5.700eura.

Od cega dolazi tolika zarada, google reklame, neki drugi servis, direktna prodaja reklamnog prostora, prodaja neke usluge …
Jedan site ili vise njih?
Jel to zarada nakon poreza i ostalih nameta?

Hvala kao sto rekoh necu pisati tematiku sajta, cisto radi konkurencije jer mislim da je pravo mala u ovoj nichi radi toga i mozda jeste solidna zarada, tacnije za mene odlicna. Zarada nije od google reklama ni direktne prodaje prostora. Nego od prodaje usluga, radi se o jednom sajtu.

I da ovo je nakon svih nameta, cista zarada.

Poz

Ja sam prije godinu i pol, kupio portal techinfographics.com na DigitalPointu za 1.550,00.

https://marketplace.digitalpoint.com/techinfographics-com.255976/domain

Sada, nakon godinu i pol, toliko iznosi mjesečna zarada.

Zarada od referala : oko 500-600$ mjesečno (http://graphicriver.net/user/tomi9186) - ne prodajemo ništa, samo dovodimo ljude koji kupuju, u TOP 1% smo najboljih.

Zarada od direktne prodaje : 400-1000$ mjesečno - ovisi od mjeseca do mjeseca i koliko oglašavamo portal, ali čista zarada se kreće nekakvih 600-700$ u prosjeku. Imamo nekoliko paketa koje smo složili.

Direktno oglašavanje : 200$ - SlideModel nam plaća za banner 300x600 na desnoj strani u sidebaru. Inaće, kupuju i sponzorirane članke i imaju dosta prodaja.

AdSense : oko 80-100$ mjesečno - nije vrijedno spomena :slight_smile: Planiram prodati sva oglasna mjesta gdje se sada nalazi AdSense.

Amazon : oko 50$ - tek smo ga ubacili prije mjesec-dva i za sada se pokazao dosta solidan.

Ono što mi je najbolje od svega, imamo ugovor sa GearBestom, GeekBuyingom i EverBuyingom, pa dosta često dobijemo nekakve gadgete ili mobove na testiranje.

Imam još dobrih projekata, ali sa ovim sam u najkraćem roku uspio napraviti najveći posao. Gurnuo sam 10-ak Amazon shopova (napravljeni su generički, bez optimizacije i ičega, pa od tih 10-ak, samo 2 imaju nekakvu zaradu), 2 web aplikacije (1 je jedan CRM sa kojim sada krećemo u prodaju u Hrvatskoj - sada smo u postupku registracije) i 1 turistički projekt u kojeg ulažem najviše vremena (uz ovaj CRM), jer mislim da je turizam ogromna prilika u Hrvatskoj.

Na svojim projektima zapošljavam 4 honorarna autora (od kojih sam dvojicu našao na ovom forumu) i 1 web administratora.

7 Likeova

Svaka cast odlicna zarada!