Video nadzor pomoću web kamere

zanima me video nadzor pomoću kompa i web kamere isključivo za kućnu upotrebu, pa ako mi može tko objasniti što mi je sve potrebno za uspješnu instalaciju i način kak to instalirat, ako je nekaj komplicirano molio bih što detaljnije.

ma nije komplicirano, pa triba ti web kamera i software za nju, možeš spojit žicom ili bežično, naravno bolje je da kamera ima senzor za pokret, ovisi šta nadzireš, da je bolja reza itd
software uglavnom dobiješ sa kamerom a ima i besplatnih programa za to, da i dovoljno prostora na disku…uglavnom koliko para toliko muzike

Potrži malo Google za riječima pc, webcam, web camera, video surveilance, eventualno i open source. Naći ćeš zanimljih linkova, poput:

http://www.ledset.com/camwiz/index.htm

http://www.surfpack.com/software/cctv/

Također možeš probati i na nekom od popularnih download portala poput


, a možeš i potražiti web-stranice proizvođača web-kamera i gadgeta.

hvala na odgovorima. budem nekaj iskemijal :krele:

Imam jedan problem, pokusavam da izvedem video nadzor preko web kamere i da imam mogucnost da pratim sta kamera snima sa drugog racunara. Skinuo sam software koji je besplatan i zove se YawCam i radi super. Ali imam problem sa portovima. Naime, program ima mogucnost da preko web browsera kucam ip adresu kamere i port i da mi on prikaze sta kamera snima. Ali toj stranici mogu pristupiti samo sa svog racunara a sa nekog drugog ne mogu. Vjerovatno treba otvoriti port koji ovaj program koristi a to me muci, jer imam samo TP-Link adapter, odnosno Wireless karticu i bezicni internet i nemam nikakav ruter da bi mogao da otvaram portove. Kada kucam Ip adresu kamere da je pingujem, ping prolazi. Firewall mi je iskljucen. Zna li neko u cemu moze biti problem?

da se nadovežem sa pitanjem jer se pokazalo kako cijena uglavnom nije srazmjerna kvaliteti… pa ako ima tko preporučiti konferencijsku kameru i mikrofon za kupiti u nas. Znači nešto što bi se prištekalo na usb ili audio portove i da besprjekorno radi, kamera i mikrofon trebaju pokrit 4-5 ljudi, ali nije problem i montirati je 2m dalje na zid…
Trazi se kvaliteta!

IP kamere ti više nisu skupe i s njima ti dolazi softver za snimanje.
Javi se ako ti još treba.

Evo školski primjer IP kamere uživo . Koristite Internet Explorer i skinite ActiveX kontrole koje ponudi i stvar radi.
U kompletu sve ide softver za snimanje i adapter. Cijena prava sitnica.

[quote=“friczg”]Evo školski primjer IP kamere uživo .[/quote]Imaš li kakva znanja o pravnoj strani priče? Gdje mora ovlašteno zaštitarsko poduzeće postavljati i nadzirati kamere da bi se snimka priznala na sudu, a kada to može učiniti vlasnik objekta?

Digitalna snimka kažu ne priznaje se na sudu ali se koristi u dokaznom postupku ali kad naša policija zašarafi onog koje na snimci taj sve prizna, to znam iz iskustva sa skinutim snimkama raznih krađa. Izašle su dopune zakona 1.3.2010 u kojem postoje ograničenja u snimanju javnih površina ali nisam još imao vremena detaljno proučiti. Kad budem imao takvu montažu morat ću onda.

Mislim da FipoSoft ima zanimljivo rešenje na ovu temu. Podržava i nadzor više web kamera, a ima i opciju snimanja u avi formatu:

http://fiposoft.com/eng/component/content/article/15-software/41-webcam-surveillance-monitoring-software

Pričate samo o windowsu. Ja samo dodajem da linux ima odličan program - motion. snima samo kod detekcije pokreta i to na način da uspoređuje broj izmjenjenih pixela u odnosu na prethodni frejm.

Za sam video nadzor ti je najbolje kontaktirati nekog ovlaštenog tko se bavi s tim. Ako i nije ovlašten, uzmi nekoga tko je imao iskustvo oko toga.

Neko je krenuo u gradnju backlinkova :smiley:

He he :slight_smile:
Nema veze što su no follow, imaju placebo efekt. :sunny:

1 Like

dizanje teme stare 9 godina da bi se dobilo neki backlink je jadno i bijedno, a još je jadnije kad se zbog toga registriraš na forum.
mislim da bi @steelmaiden trebao zaključati ovakve teme, a ovu svakako može jer sam davnih dana riješio to što mi je tada trebalo.

Mislim da no follow link ima utjecaja, i nije placebo. Sada sa mobitelom kucam, pa necu duljitu, ali svaki link uradi neki posao.

Samo pogledaj koliko ljudi je kliknulo na njega. Pojavit ce se u GA i svakako privuci paznju google crawlera. Druga stvar sto mozda nece sa ovog forum dobiti neki + za odredeni KW ali ce pomoci na neki nacin svakako.

Druga stvar, tehnicki gledano, taj link bi trebao biti follow, jer je u kontekstu?