Video recepti na domenu kopirani sa drugog youtube kanala

Pozdrav, ima sajt koji je iskljucivo vezan za kolace,torte,pizze itd itd uglavnom sve sto se tice recepata.

Pa me sad zanima da li smijem copy/Paste na svoj youtube kanal recepte sa nekih drugih kanala i da ih postavljam na svoju domenu.

Smem li da uzmem tvoj televizor i da gledam filmove, serije, utakmice?

1 Like

Mozes odgovoriti smijes ili ne smijes to raditi !
Ako moze kazes lijepo stavi izvor odakle si kopirao ili neki drugi nacin.
Pitao sam jer nemam iskustva u video receptima i ne znam kako to funkcionise i trazio savjet a ne zezanje.

Pošalji poruku vlasniku kanala i vidi koji ćeš odgovor dobiti :blush:

Koliko sam ja shvatio to je sve neka siva zona na youtubeu.

Ako zelis kopirati, ali doslovno download-upload videa to ti nitko nece dozvoliti, sada ako imas dopustenje youtubera s kojeg skidas video to sam ja shvatio kao zabranjeno i kakve koristi od youtubea, ako svi stavljamo tude klipove na svoj kanal. Zato se ljudi ne bave kopiranjem klipa nego su to pretvorili u kompilacije kratkih videa tipa “call of duty top 10 kills, best real madrid goals” i sa dopustenjem drugih youtubera rijesio si stvar reporta jer te jednino vlasnik videa moze reportat da si mu ukrao video, a youtube na to gleda kao unikatni video jer nije isti posto si ti od 10 youtubera uzeo 10 videa i sastavio 1 video. Ti se zelis baviti receptima sto su dugacki klipovi, jedino da pokusas sa kratkim receptima tipa do 5min, stavit 2 recepta u 1 video tj napraviti video od 10min i obavezno pitati vlasnika klipa dopustenje, ako ti da vjerojatno ce te traziti da stavis u opis link na njegov kanal.

Kakvo ti je pitanje takav ti je i odgovor.
Kradja tudjeg sadrzaja nije dozvoljena tj jeste dok te ne uhvate :slight_smile:

Hvala na konkretnom objasnjenju .
Pozdrav

Osobno kad bi imao takav yt kanal, dozvolio bi ti jer mislim da mi nista ne skodi…tak da pitaj vlasnika

Svega ima, i websiteova i Youtube kanala o kojima se priča u ovom topicu a sa kojih se kradu autorski radovi, čak je i u titleu “kopirani sa drugog Youtube kanala”, i to od člana koji se je upisao - jučer. :blush:
Kad se samo sjetim da sam se ja po uključenju u ovaj Forum, itekako sustezao i pazio što ću napisati… a sada je valjda drugačije. Elvir nam se predstavio u punom svjetlu. :black_circle:
Ne znam samo što je htio otvaranjem ove teme? Dopuštenje? :o:

2 Likes

Vec 4 godine radim na Adsense tako da nit varam nit koristim popupove za nabijanje klikova, nisam prije nikad posjecivao ovaj forum tako da … !!!
Dosta mi traze video recepte a ja nemam vremena za takvo nesto jer radim od 7h do 17h svaki dan osim ponedjeljka.
Zato sam htio da pitam da li je moguce to da se dogovori sa vlasnikom kanala a da za uzvrat ja njega reklamiram na svom web sajtu samo da me ne prijavi ili napravi kakav problem u vezi sa adsensom.

Ako vlasnik takvog kanala jos nema web stranicu, s tvojom porukom za dopustenje dat ces mu ideju i napravit ce webstranicu, kao u filmu american gangster, frank lucas zaobide middle mana i ide ravno na izvor droge gdje se pravi :slight_smile:

Embed i on i ti uzimate pare. On od pregleda videa ti od posete sajta.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja