Vijesti na facebook fan page-u (schedule)

Pozdrav,

Evo od jutros imma problem kad zakazem vijest rucno na fb stranici, da mi odmah ta ista objavi a ostane u aktiviti logu da ce biti objavljena za 2 h (na primjer), do cega je to ? Da nije neki bug, stim da ta vijest koja se odmah objavi ima reach 0 ( i kroz par minuta sto stoji). Ostaje vidljiva svima ali stoji i u activity log-u spremna za objavu. Desava li se kome ovo ?

Jesi uradio onaj klasični troubleshooting, izlogirao se ulogirao ponovo, koristiš li FB kao osoba ili kao stranica… mislim da sam i ja imala jednom takav problem, ali samo izbrisala sliku i ponovo schedulala (a joj kakvih sve riječi nećemo sklepati :haha)

1 Like

Znas citam te i na kraju kontam sta da ti kazem, kad ti rece sve u zadnjoj recenici. Koristim fb kao stranica kao i do sad i skedzuliram te stvari, ali objavi mi odmah. To me bunilo :slight_smile:

Kod mene ista stvar danas.

pa ima li neko rijesenje jel se oglasio fb po pitanju toga ?

Ja sam isto primjetio, ali sam pristupio stranici i sa drugog profila, tj. koji nije admin i nisam vidjeo clanke koji su zakazani za poslje, dok ih profili administratora iz nekog razloga vide.

Ujedno sam pratio i posjetu na stranici live, također nije pokazivala rezultate na clancima koji su zakazani za poslje.

Jel to znaci da je facebook uveo neke promjene ? da admini vide clanke samo, a da ostali ne vide, “malo glupo” jer je mene prvog zbunilo i zakovalo me za stolicu citav dan :slight_smile: ima li neko informaciju da li je to facebook uveo ili je neki bug ? @bugxx hvala druze lakse mi je :slight_smile:

vjerovatno da opet uvode neki “bolji za njih” algoritam kao što su uradili pred kraj prošle godine :frowning:
vidjet će mo za par dana kako stvari stoje

fora je sto i obicni korisnici vide kad odu na fan page stranicu da je objavljeno nesto prije 9 h a na timeline-u pise da je objavljeno prije 4 h (kad je i zakazano). Moze li neko ozbiljan se ukljucit i reci nam jel primjetio ove promjene :slight_smile: tjeraju nas izgleda da sa fb-a da koristimo neke externe tools da bih i na fan pageu izgledalo normalno npr svaka 2h da je objavljivano.

Mislim da je to bio neki bug, i meni je zadnjih par dana se događala slična stvar. Kada bih stavio da mi objavi post za cca. 2 sata, umjesto da je došla obavijest da je post objavljen, došla je obavijest da je došlo do problema sa objavljivanjem posta.