Virtualna telefonska centrala

Trebao bi mi software ili uređaj koji bi omogućavao da stranka(vanjski korisnik) zove na jedan broj te da se taj broj preusmjerava na jedan od minimalno 4 mobilna broja koji je trenutno dostupan. Neophodno je da svi pozivi budu snimani(na računalo,odnosno broj koji preusmjerava poziv). Postoji li tako nešto?Može li se riješiti samo preko sw-a? Treba li nešto dodatno od hw-a? Hvala

Hm… zanimljivo.

Kao prvi problem vidim potrebu za duplim linijama. Svaki dolazni poziv uzme liniju, svako preusmjeravanje uzme liniju. Ako ima 4 istovremena ulazna poziva, treba 8 linija.

Drugi problem je preusmjeravanje. Kako će centrala znati da li je mobitel zauzet ili ne?
Drugo je kada se radi o fiksnim linijama povezanim tel. centralom.

Snimanje poziva mi se čini kao manji problem. :zub:

Moj savjet je da nazoveš nekog od prodavača Panasonic centrala ili možda u T-Com, odjel za poslovne korisnike pa vidiš što sve mogu.

najbolje bi bilo kada bi se sve to riješilo mobitelima(npr. 2 kartice za mobitel za jednu duplu liniju). Ovo sa zauzećem bi bilo dobro ali nije neophodno. Kako napraviti snimanje?

evo sada razmišljam da bi dovoljan bio i sustav gdje bi jedan mobitel(na koji dolaze pozivi) bio spojen na kompjuter(na koji će se snimati pozivi koji su preusmjereni dalje) i da se poziv preusmjerava na udaljeni mobitel. Da li je tako nešto moguće? Najbitnije je da se može snimati svaki razgovor na ovome računalu koje je spojeno na mobitel koji preusmjerava pozive.

ma lako za snimanje razgovora, to nije neki problem, ali trebat će ti još neki dodatni hardware iz t-coma ili ko zna od kud da prima i preusmjerava pozive, treba vidit što i kako, nisam u tom području još bio, s tim da računaj i ako ih preusmjeriš s jednog broja na drugi da ćeš ti plačat i taj dio poziva, pa sad s fiksne linije na mob :smiley: neznam kolio je to isplativo

vidio sam nesto slicno kod kolege na poslu, pa cu provjeriti o cemu je rijec…

ajde molim vas ako možete još provjetiti to bi bilo odlično…nije uopće problem da ja plaćam taj dio poziva ali bi najbolje bilo kada bi se sve riješilo preko mobitela(znači da se i pozivi primaju na mobitel te se preusmjeravaju)

pa to bi možda i moglo šljakat jer mobitel može biti prikopčan na računalo, e sad ovisi koji model, na koji način i kako s njime upravljati, i dal ćeš moći tekuće pozive preusmjeravat, a onda još i snimat…

nisam se time bavio,
pogledaj ovo

http://www.asterisk.org/

asterisk radi samo na linuxu/unixu.

izgleda da ne može se napraviti ovo što sam zamislio jer se preusmjeravanje radi na razini operatera…kad ne može drukčije sada bi mi bilo dobro ako ima i neka mogućnost da se pozivi na neki symbian mobitel snimaju i odmah nakon završetka poziva šalju na neki mail…vidio sam da ima takvih mogućnosti pa da li imate nešto za preporučiti vezano za to?

Ovdje bi ti bilo najbolje da redom zoveš operatere i razgovaraš s njima. A to uključuje od VIP-a do Iskona i sve između. Sa svim ovim silnim kombinacijama koje danas postoje na tržištu, netko bi ti stvarno mogao ponuditi rješenje koje ti odgovara. Pogotovo što vidim da si od prvog posta do ovoga dosta izmijenio specifikacije, pa pretpostavljam da bi moglo postojati i još neko rješenje s kojim bi uspio zadovoljiti potrebe. Samo uzmi u obzir razne VPN-ove, VIP-ov Officebox, Iskonovu IP-telefoniju - a to navodim samo kako mi pada na pamet, jer svaki telco nudi sve od toga.

Jesi rijesio problem i kako? Kolega mi ima slicnu situaciju pa me zanima mozda mu mogu pomoci.

Treba vam klasican IP PPX i provider koji podrzava IP telefoniju.

Software (free)
Elastix -


(preporucam)
Trixbox -
http://fonality.com/trixbox/

Provider (povoljan)
Povoljan hrvatski IP provider - Voipdirekt (googlaj)

NA PBX-u mozes raditi preusmjeravanja kako god pozelis, bilo interno ili na vanjsku (mobitel), snimanje razgovora se podesi kada se setupira extenzija u PBX-u.

Ako zelite da se vanjski pozivi rutaju preko mobitela tada ce biti potreban i VOIP GSM modul -


(cijene u hr oko 2000 kn)