Virtuemart i css?

pozdrav,

na Joomlu 2.5, instaliran je Virtuemart. Mene zanima, gdje ja to u CSS-u da maknem ili uredim neke stvari kada je riječ i kupovini, bolje reći onom dijelu gdje stoji “ime proizvoda, količina, cijena” - gore iznad traži mi adresu, dole ispod moram označiti kvačicuc da bi prošao korak dalje itd…

gdje se to sve “uređuje” ?

Nisam nikad radio s virtuemartom, ali ta skripta mora imati svoj .css fajl.

Kad odeš na svoju stranicu, stisni ctr-U (da dobiješ kod koji dobiva browser) i onda ctrl-F (da ga pretražiš).
Pa pretraži string “.css” i vidi koji je (vjerojatno ih ima nekoliko, jedan od joomle, jedan od virtuemarta, možda i još koji)

Da bi znao koji je element u pitanju, odi opet na svoju stranicu, odi mišem iznad elementa koji te zanima, desni klik i “Inspect element”.
Ovisno da li imaš Mozillu ili Chrome, drukčije će ti izgledati, ali tamo negdje možeš vidjeti sva CSS pravila.

hm, dev_masta, nisi bio konkretan (što i nije moguće u ovoj situaciji) međutim, mislim da si mi dao dobro usmjerenje. samo, nakon što pritisnem CTRL + U (Firefox) gdje mogu naći isti taj fajl preko FTP (gdje piše njegva putanja?)

veoma bitno podpitanje: nakon što kliknem desni klik na jedna element, a zatim odaberem: Inspect Element, on ga “označi” a nakon toga uzmem “Delete” istog… i maltene sebi “uredim” stranicu kako mi paše (poizbacujem višak) - kako mogu onda taj “code” što je ostao da kopiram i zamjenim sa stvarnim (kako i gdje) , nakon čeka bi i poslije refreširanja adrese ostao taj “novi način” - izgled. Razumiješ me?

preko Firefbug sam skužio kako se popraviti, međutim, kako da taj isti rad spremim na web?? samo mi to objasnite molim vas.

e, pa moraš naći šta je u kojim fajlovima. :slight_smile: samo to

gledaj koliko imaš .css fajlova u metatagovaima (unutar ) i jedan je od virtuemarta.
taj element ima vjerojatno svoj id, ili vjerojatnije class, pa traži u css-u gdje je taj class
može biti i bet oznaka, onda su baš svi element tog tipa definirani, ali ako ti ova rečenica nije jasna, morat ćeš bar osnove css-a naučiti

u wordpressu ti je to obično u wp-content/plugins/wirtuemart/css/imefajla.css, recimo

inače, ne znam što si sve mijenjao, ako jesi (ili za ubuduće):
ovaj kod što dobiješ, tj tvoj browser, je html koji php "slaže"
počneš gledati u index.php u glavnom folderu, a onda on može pozivati i druge fajlove.
znači, taj html kod može biti proizvod nekoliko php fajlova.

ako ti baš nešto gadno zapne, daj link navedene stranice pa ćemo ti lakše pomoći :wink:

Virtuemart je specifičan. Files koji tebi trebaju nalaze se u (pucam napamet) component/com_virtuemart/themes/tvoja_tema/templates/common… i u obliku su price.tpl.php

Prouči malo dokumentaciju i upute na Virtuemart Manuals pa kad to proučiš onda pucaj s pitanjima. :slight_smile:

svakako da bi se zahvalio ili išta komentirao, međutim, nisam htio pisati jer još nisam “konkretno” probao. dosa sam čačkao i ništa, međutim, hajde reko još ću si dati vremena.