Visual Studio neće publish na Azure

Pozdrav,

novi sam u Visual Studio (VS), pa može biti da radim kardinalnu grešku…ali mi se čini da je ipak neki problem do alata i nemam pojma od kuda krenuti.

Znači, slijedio sam skroz jednostavan tutorijal za publishanje asp.net mvc web aplikacije na azure. Tutorijal: Quickstart: Deploy an ASP.NET web app - Azure App Service | Microsoft Docs , ugrubo kaže:

-napravi azure korisnički račun
-napravi novi projekt putem VS
-klikni na projekt->publish (tamo se definiraju neke opcije) …i publisha se.

E sada, ja sam zapeo kod definiranja tih opcija, jer mi je sučelje jednostavno mrtvo i sve je neaktivno…opcije ne reagiraju…

Ovako mi to izgleda:

-gore desno gdje se vidi moj account, one zelene točkice(loader) …konstano se vrte, kao da ne može se povezati sa accountom.
Ako kliknem na padajuću strelicu pored accounta, otvara mi se opcija “ad an account” …ali se ništa ne dešava ako klikam na tu opciju.

Dolje niže gdje su polja subscription, resource group, app service plan …ako otvorim padajući izbornik, sva tri su prazna. Kao da se nije učitalo ono što tu treba biti. (Ili možda treba biti prazno) …ali i ovi gumbići desno “New” su također mrtvi i ne reagiraju nikako.

Na dnu gumb “create” je također mrtav, jedino gumb “cancel” uspješno zatvara dialog.

Kao što rekoh, nemam pojma što mi je činiti i od kuda krenuti. Čitajući forume vidim da je već bilo problema sa publishanjem i da su fixali neke probleme…ali ništa nisam našao slično mom problemu.

Ponavljam, novi sam u VS, možda radim neku kardinalnu grešku čega nisam svjestan?

Bit ću zahvalan za bilo kakav savjet…hvala.

Rjesio problem, odlogirao se i ponovno logirao u Visual Studio…heh.

1 Like

Ako je aplikacija za vidjeti slobodno nam daj link :slight_smile:

Ako sam dobro skužio tek se krenuo u te vode ?

Jep, tek sam krenuo sa jezikom C#, frameworkom ASP.NET MVC i neizbježnim IDE-om uz to: Visual Studio.
Zaposlio sam se pod uvijetom da radim u toj tehnologiji, pa reko zašto ne da vidim alternativu PHP-u …naučim nešto i još me plate za to :smiley: (A svakako mi se svidjela pozicija i okolnosti, inače nebi nikako rado selio u novu tehnologiju)

I prvi app koji napravih :slight_smile: … (za mobitele namjenjen): https://tinyurl.com/y6w9bhqa …ima tu još svakako dorada, nije gotov. Inače view je modularan i oni samo iz baze definiraju koje stranice se otvaraju iza kojeg meni item-a, ili submeni itema… Ovo što se sada vidi su pobacani templatei stranica koji su im za sada dostupni.

Više manje nikakva mudrolija, jedino je bilo tricky napraviti ovu intro animaciju meni-a. Možda izgleda jednostavna, ali nije baš :).

1 Like