Vlastiti web hosting

Pozdrav svima. Zelim da pokrenem nesto kao hosting posao pa me interesuje nekoliko stvari. Vec imam server masinu (linux debian) i naravno da zelim da hostam veci broj siteova na njemu. Trenutno imam ADSL2 konekciju koju mi debian karakterizira kao sporu. Mogu li hostati vise siteova na ADSL2 ili ima neka druga vrsta konekcije koju moram zakupiti. Naime raspitivao sam se o dedicated serverima ali koliko sam shvatio to su firme koje odrede server za vas ali tom serveru nemate fizickog pristupa. Eh pa ja zelim da mi se server nalazi u domu tako da bi mi trebala vasa pomoc i preporuka. Unaprijed hvala.

Ima već tema hrpa. Traži podforume “Web hosting” i “Podešavanje i sigurnost servera”.

Kad korisnik dade zahtjev za stranicom na tvojem serverom, ti mu tu stranicu trebaš isporučiti. E sad kad bi to gledao na to tako da kad korisnik dođe na tvoj server onda koristi samo svoj download to bi onda išlo.
No problem u priči jest što on može povuči samo toliko koliko tvoj upload dopušta.
Barem tako mislim da ide:)

E da bi rješio taj problem trebao bi imati veliki upload. E sad mislim da se tako veliki uplod ne dobiva na klasičnoj kučnoj utičnici već bi se trebao spojiti na neki vod.
A to znači da bi trebao uložiti i u infrastrukturu.
Zato možeš uzeti kolokacija servera od nekog i za nekih 1500 imati fizički pristup serveru i veliki upload.

Ok raspitat cu se jos o tome. Nisam siguran da mi kolokacija bas odgovara ali hvala na savjetu i korisnim informacijama.

ok hvala puno


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja