Sve ovisi o namjeni i utilizaciji resursa servera. Nije isto ako ce server obrađivati terabajte videa … i nije isto ako ce server posluzivati neki web i bazu u intranetu.
Zaista koristan pregled cijena VPS hostinga raspon od 9,50 € do 14 $ mjesečno dobro se uklapa u trenutne ponude na tržištu.
Ako tražite pouzdanu
Zaista koristan pregled cijena VPS hostinga — raspon od 9,50 € do 14 $ mjesečno dobro se uklapa u trenutne ponude na tržištu.
Ako tražite pouzdanu cPanel licencu za svoj VPS, pogledajte ovdje: licensefarm (dot) com/vps-cpanel-license
Najefiniji i jedan od najboljih
Odlicni VPS serveri po super cjeni: Affordable Netherlands VPS Hosting | NVMe SSD | SpectraIP
Tople preporuke.
jeftinija je spectraip
to su kriminalci, povezani sa kriminalcima iz ecatela …
link dobijaju od firmi REBA Communications BV i FiberXpress BV
a te firme vode ljudi povezani sa ecatelom
kompletna lista firmi koje su povezane sa ecatelom i koje treba izbjegavati
Alsycon BV, B&R Holding BV, B&R Properties BV, DataOne BV, Datazone, Design 4 All, Developing 4 All Ecatel Ltd, FiberXpress BV, Haydar Linux, Haydar Net, Hosting 4 All, Incrediserve Ltd, IP Volume Inc, Novogara Ltd, Quasi Networks, REBA Communications BV, SpectraIP BV.
poznati su po tome sto koriste infrastrukturu i datacentre u holandiji, imaju firme na sejselima, dozvoljavaju da se njihovi serveri koriste za ddos napade sirom svijeta
s razlogom su tako jeftini, zato sto im prodaja hosting paketa nije primarna djelatnost, od toga ne zaradjuju … zaradjuju od neceg drugog a hosting paketi su im samo pokrice
Na temelju dostupnih podataka, tvrdnja da je SpectraIP “kriminalna” ili povezana s Ecatelom nije potvrđena. Tvrtka posluje u skladu s industrijskim standardima, koristi modernu infrastrukturu i posjeduje vlastite tehničke resurse. Iako postoji povezanost s upstream providerom koji je povezan s Ecatelom, to ne implicira izravnu povezanost SpectraIP-a s Ecatelom.
Tvrtka je iz Nizozemske, koriste moderne datacentre u Amsterdamu, imaju vlastite IP adrese i po mom iskustvu nema nikakvih veza s Ecatelom niti bilo kakvih ilegalnih aktivnosti. Zato tvrdnja da su ‘kriminalci’ jednostavno ne drži. Po meni, hosting koji nude je legitiman i profesionalan.
SpectraIP posjeduje vlastite IP blokove i autonomni sustav (ASN 62068), što ukazuje na samostalno upravljanje mrežom
Ja s njima poslujem već 4 pune godine, imam 2 dedi servera i 1 VPS za testiranje aplikacija i tijekom cijelog tog vremena nisam imao ni najmanji problem ni sa plaćanjem, ni sa samim serverima.
jesi li to zivota ti upalio chat gpt da sastavi odgovor ![]()
tako je, ne implicira izravnu, ali implicira neizravnu ![]()
i to kao treba da znaci da nemaju veze sa ecatelom? ![]()
samo naprijed ![]()
evo kako odgovara njihov abuse department
![]()
Ne koristim Ai
Ako si ti susjed lopova koji živi u istoj zgradi, to znači da si i ti lopov ?
To što je Elcatel nešto učinio ne znači da SpectraIP ima ikakve veze s tim. Kao što činjenica da ste susjed lopovu u istoj zgradi ne znači da ste i vi lopov, tako ni SpectraIP ne snosi odgovornost za postupke Elcatela. Njihova djela i odgovornost su odvojeni.
Da to upravo znači. SpectraIP ima vlastite IP blokove i ASN što pokazuje da djeluju samostalno. Kao što susjed lopova nije automatski lopov, tako ni SpectraIP nema veze s postupcima Ecatela.
, a vezano za screenshot je problem što je abuse odjel dobio samo jednu liniju loga bez jasnog opisa što je meta i o kakvom se napadu radi. S takvim informacijama ne može se ozbiljno postupati i 90% drugih hosting kompanija bi na takvu prijavu odgovorilo na sličan način ili je odbacilo. SpectraIP je barem reagirao i blokirao promet iako to nije savršeno rješenje.
Treba imati na umu da bilo tko može kupiti VPS ili dedi server kod bilo kojeg providera i koristiti ga za loše radnje. Zato i postoji abuse odje, ali kad šalješ poruku abuse timu moraš imati dokaze u ruci jasne logove i podatke inače oni ne mogu poduzeti ništa. U ovom slučaju upravo to fali i 90% drugih hosting kompanija bi na istu takvu prijavu reagiralo slično kao SpectraIP.
EDIT:
Isto tako bih i ja mogao na internetu pronaći loše recenzije o Infomaniaku onda napraviti screenshot i kačiti to ovdje kao neki dokaz da su loši. Ali to neću napraviti iz etičkih razloga, jer s njima nikada nisam imao suradnju i ne znam iz prve ruke kakvi su. Pišem samo ono što mogu potvrditi vlastitim iskustvom.
nije odvojeno, kada jedna njihova firma dodje na los glas onda registruju novu, zatraze ASN i sve tako u krug
i ja pisem ono sto mogu potvrditi vlastitim iskustvom … sta mislis kako sam saznao za ecatel?
slobodno ti njih brani, uporedi recenzije za infomaniak i za ecatel/novogara/quasi networks pa ces vidjeti ![]()
Nije mi namjera nikoga braniti nego samo napisat ono što sam vidio iz vlastitog iskustva. SpectraIP je sasvim odvojena firma sa svojim IP blokovima i ASNom i po tome se jasno razlikuju od Ecatela ili bilo koje druge hosting kompanije. .To što netko registrira novi ASN ne znači automatski da je riječ o istim ljudima ili da se nastavlja ista praksa takve stvari se mogu lako provjerit kroz javne registre.
Slažem se s tobom što se tiče Ecatela i i ja sam čuo da su kasnije mjenjali ime pod Novogara alii iskreno to mene ne interesira. Ono što mogu potvrditi iz svog iskustva je da je SpectraIP zasebna i izolirana firma iz Nizozemske koja se ozbiljno bavi prodajom dedi servera / VPS servera i shared hostinga i s njima sam uvijek imao korektnu suradnjuu 4 godine.
pa eto pogledaj peers, upstreams i downstreams spectraip ASNa i doci ces do novogare i ostalih ASNova koji su povezani sa ecatelom
a ni recenzije im nisu nesto
https://www.trustpilot.com/review/spectraip.net
Što se tiče recenzija svatko može naći loše recenzije za bilo koju firmu na internetu pa tako i za SpectraIP. To ne znači nužno da usluga nije dobra, nego da se uvijek nađe nezadovoljnih korisnika. Ja osobno mogu reći da sa SpectraIP imam sasvim korektno iskustvo 4 godine, ovo što čiitaš je iz prve ruke..
A da budem iskren našao sam i ohoo hoo loših recenzija o Infomaniaku preko google-a ali ih neću kačiti ovdje niti dijeliti linkove. Ne radim takve stvari jer nisam imao osobnu suradnju s njima i ne smatram korektnim koristiti tuđe nezadovoljstvo kao argument.
ignorises ASNove koji su povezani sa spectraip ASNom ![]()
ja svoje nezadovoljstvo koristim kao argument jer su moje servere napadali sa njihovih IP adresa, tada sam cuo za njih i od tada znam sta rade … i ja pisem na osnovu licnog iskustva
infomaniak i spectraip ne mozes porediti - infomaniak ima svoj datacentar, svoju infrastrukturu, odlicnu podrsku, transparentno posluju i svi znaju ko stoji iza infomaniaka
spectraip je sve suprotno od toga ![]()
Sa IP adresa od elcatel-a.
SpectraIP posluje na drugačiji način. Oni nemaju vlastiti datacentar nego koriste kvalitetne partnerske infrastrukture što ne znači da su loši, naprodiv mnogima to omogućava povoljnije cijene i fleksibilnost. Sa njima sam već godinama i iskustvo je pozitivno podrška im se uvijek javila kada je trebalo, a i jasno je poznato tko stoji iza firme. Dakle nije riječ o anonimnom ili sumnjivom servisu nego jednostavno o drugačijem poslovnom modelu u odnosu na Infomaniak.
tako je, sa IP adresa ecatela koji je kasnije preimenovan u novogara ![]()
a vidi ko su im partneri ![]()
AS62068 SpectraIP B.V.
peers i upstreams: AS56611 REBA Communications BV i AS57717 FiberXpress BV
AS56611 REBA Communications BV
peers i upstreams: AS57717 FiberXpress BV i AS202425 IP Volume inc
AS202425 IP Volume inc
upstream AS57717 FiberXpress BV
downstreams: AS56611 REBA Communications BV i AS204655 Novogara LTD
AS57717 FiberXpress BV
peers: AS56611 REBA Communications BV, AS62068 SpectraIP B.V., AS202425 IP Volume inc, AS204655 Novogara LTD
downstreams: AS56611 REBA Communications BV, AS62068 SpectraIP B.V., AS200097 IP Volume inc,AS204655 Novogara LTD
AS204655 Novogara LTD
peers i upstreams: AS57717 FiberXpress BV i AS202425 IP Volume inc
je li ti sad jasnije? ![]()
ko stoji iza firme? ![]()
Vidim da spominješ ASNove Novogare bivši Elcatel ali mislim da se tu dolazi do krivog zaključka. Kada SpectraIP ima vezu sa Novogarom radi se isključivo o tehničkoj BG Protokol vezi a to znači da SpectraIP koristi njihovu mrežu za prijenos podataka.. U prijevodu to je samo ajmo reči jedna cesta po kojoj ide internet promet a ne vlasnička ili poslovna veza kako ti hočeš pokazati.
Za usporedbu i veliki provajderi poput DigitalOceana, Hetznera, Contabo-a koriste BG protokol veze s drugim mrežama kako bi osigurali stabilnost i rezervu vezu a to ne znači da su oni povezani s tim firmama ili da dijele njihovu reputaciju.
Povezanost s Novogarom ne može se koristiti kao argument protiv njih , tehničke veze su normalna praksa u IT industriji, a ono što stvarno vrijedi je iskustvo korisnika. SpectraIP ne dijeli vlasništvo ni poslovanje sa Novogarom.
EDIT:
Samo da pojasnim i HostCircle koristi Novogaru kao jednog od svojih upstream providera ali to ni u kojen slučaju ne znači da ih se može stavljati u isti paket s Elcatel/Novogarom ili da dijele njihovu povijest ili reputaciju. To je isključivo tehnička BG Protokol veza, što znači da koriste njihovu mrežu za promet i rezervnu vezu .. a ne vlasničku ili poslovnu povezanost.
i kuce su od cokolade, prozori su od marmelade
salu na stranu, previse je to povezano, nije to samo tehnicka povezanost ![]()