Vps server hosting preporuka

Za mjesec dana mi istjece hostgator shared hosting, pa bi se želio prebaciti na vps. Već sam gledao teme na ovom forumu kako ljudi preporucuju evovps,hertzner,digitalocean i cijene su stvarno pristupacne pogotovo digital ocean, ali neznam kakve su te kompanije? Jeli im dobar support, kvaliteta servera itd. Znam reći će te da guglam, ali već sam guglao i stranice su tipa “best hosting”, kliknem i vidim cijelu listu hostinga i na svakome refferal link, odmah sam skužio ćemu takve stranice služe. Može neka preporuka?

ja koristim kod www.ovh.ca i happy sam :four_leaf_clover:

moja preporuka digitalocean imas takodje ogroman broj uputstava na njigovom sajtu jako ozbiljni

digitalocean.com - ako ti ne treba cpanel
rocketvps.com - ako ti treba nešto stabilno, povoljno i sa cpanelom
knownhost.com - kao i rocketvps plus što su tu vps ovi managed

CroLog, svakako se javi na PM za ponudu za VPS.

Zašto ne digitalocean da cpanelom?

Jednostavno zato sto ga nemaju u ponudi, a licenca za cPanel je dosta skupa.

Koriste nesto ovako https://www.virtkick.io/

@creatifcode Svatko tko ima vise od 10 accounta i VPS/Dedicated … trebao bi uzeti cPanell. Svi ostali control panei se mogu sakriti u pogledu funkcionalnosti, opcija, dizajna i svega drugog. Mislim da cijena od 10€ mjesecno nije nista u usporedbi koliko se dobije u administracijskom, organizacijskom i vremenskom pogledu ako gledamo sa strane administratora servera. Ako gledamo s korisnicke strane i njihovih iskustava, cPanel je daleko najrasprostranjeniji control panel … te korisnicima ulijeva povjerenje. Dosta me korisnika pitalo prije uzimanja hostinga dali ima cPanel a ne nekakav ŽNJ zPane, website panel i sl.

hmmmm… možeš li me uputiti gdje sam ja rekao da ne treba ili da je glupo koristiti cPanel.

I gdje se može dobiti zasebna cPanel licenca za VPS za 10€ mjesečno

Moze se dobiti :smiley: Ja je placam 9.5€ naravno cijena je jeftinija jer imam kod njih dedicated, source necu reklamirati :slight_smile: U USA ti se cijene krecu od 12-13-14 dolara mjesecno … sto ti dodje slicno kao i 10€ …

Brkas pojmove. Ja pricam npr o tome da cPanel licencu zakupim zasebno. Npr. zakupim vps na DO i onda mi treba cPanel licenca, tdaa me ta licenca kosta cca. 25 dolara, za dedicated 40. Ja npr imam na rocketvps u vps i cpanel licenca u sklopu tog paketa mene kosta 8.50 dolara sto ti je nekih 6.2 eura, tako da po tom pitanju ti svoju placas previse.

Zato sam to i napisao sto sam napisao u prvom mojem postu.

Ma kakvih 25 dolara, jesi normalan :smiley: ? cPanel VPS licenca moze kostati navise 15 dolara za external IP-ove koji nemaju veze sa serverima providera licenci.
http://www.hostdime.com/services/cpanel-licenses/
http://www.instantcpanellicense.com/
http://www.panellicense.com/

Ja planiram priječi na contabo
https://contabo.com/?show=vps

Ima kolega i jako je zadovoljan sa njima.
Što se tiče cpanela uvijek možeš instalirati si zpanel

zPanel već odavno nije apgrejdovan, a ekipa developera je otišla na sentora.org s’ obzirom da je zpanel prodat hostwinds-u koji uopšte ne mare za projekat…

reci mi kakvi su ovi http://www.hostdime.com/ uopsteno sve usluge

Pa čisto sumnjam da su loši s’ obzirom da poseduju nekoliko svojih DC-ova worldwide. Koristio sam njihove usluge što se tiče cPanel licenci (rade price-matching i price-beating pa zato) i salesmeni su bili veoma ljubazni.

Koristio sam njihove cPanel licence, sve OK, ljubazno, pouzdano. Nikada nebih uzeo njihove VPS-ove ili hosting, iz razloga jer su im DC-ovi po USA a i pre skupi su. Ako trebas pouzdan hosting ili VPS sa 100% uptime-a i supportom, javi se na PM : D Sve je u Cloudu na IBM Blade serverima :smiley:

Ja ti toplo preporučujem momka iz Hrvatske, tj točno iz Zagreba koji zna svoj zanat i koji se bavi sa hosting uslugama već par godina, a tako isto je poznat što se tiče sigurnosti/securitya i samog rada na linuxu, a samim tim da je uspio na stranem tržištu i ima veoma dobar rating na wjunctionu, radi se o www.knownsrv.com

A ukoliko imaš malo više novaca na raspolaganju, toplo ti preporučujem VPS pakete kod Amazon AWS-a, usput si sam sklapaš konfiguraciju mašine i biraš svoj link lokacije.

Pozdrav

Bok svima, pital bi dal ima tko za preporucit jeftinu opremu pri izgradnji servera? Normalan server za rad nekih 10 računala. Hvala.