Vrijeme i program

Zanima me otkuda sve ove stranice sa vremenskom prognozom dobivaju informacije, postoji li neki API (javni) ili kako to funkcionise, otkud skupljaju info?

Drugo pitanj je za onog phazera.info ili kako se sada vec zove, otkud mu svi TV programi, ne vjerujem da ih rucno unosi sve, ili scrapa program sa nekih stranica ili isto ima neku internu shemu da dolazi do programa direktno jer nisam cuo da ima neki API sa programima?

Ne znam koji bi magarac stavljao api s tim stvarima besplatno. Za program bi morao imati hrt, nova i ostale tv-kuce, a ako nemaju ides na mojtv.hr i preuzmes widget ili napravis skriptu koja “krade” podatke.

Isto tako za vrijeme, imas od meteo.hr neku skriptu s koje to vadis, ista stvar je sa svime sličnomme, npr. tečaj, cijena goriva, dionice…

Pa dobro ako je npr DHMZ servis kao i HRT koji placamo mi gradjani i gdje je sve kao javno onda bi se moglo i dogodit da su napravili neki API koji daje podatke gradjanima na raspolaganje da mogu raditi sto zele ili bi se barem nadao da je to tako ili da ce nekim slucajem se naci neka pametna glava koja ce htjeti napraviti neki napredak u hrv info. prostoru pa dat ljudima podatke da mogu raditi npr aplikacije, stranice i slicno. Da sam ja u saboru, izglasao bi da sve drzavne sluzbe moraju imat API sa kojima daju svima podatke na raspolaganje, na kraju to ce i biti tako za 10 ili 50 godina kod nas ne znam, ali ce biti pa eto malo fantaziram :slight_smile:

Dobro si rekao, fantaziraš. Ovi u saboru se znaju spojiti na net (i to valjda saborski) i otvorit index.hr itd…

Uglavnom, kao sam api shvati web stranicu, meni je i draže dok su podaci u stilu web stranice jer onda imas jednu shemu po kojoj radis sto zelis. Svatko postavi svoja pravila na api pa se i sve otežava, sam da vidiš kaj je carnet napravio sa svojim apijem, dosta bi ti bilo za cijeli zivot…

Prije možda godinu-dvije na njuzima je bio aktivan Nebojša Subanović - meteo-info.hr
Ako se dobro sjećam, rekao je da kupuje meteorološke podatke (sirove) i da ih onda obrađuje i prezentira.

Prije 2-3 godine sam dobio besplatno kodove za Hrvatsku od


, cini mi se da je bio neki promo period ali vrijedi pokusati, mozda je free.

Edit: For webmasters only

Još ga imam na weather Croatia

Pa cak i fora izgleda ovaj u flashu.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja