Vrijeme je da ažurirate svoj porezni obrazac za SAD!

Vrijeme je da ažurirate svoj porezni obrazac za SAD!
Dali ste kolege Youtuberi možda danas dobili neki mail od Youtubea kako krajem godine istječu porezni papiri i da ih treba poslati ponovno inače bi nas mogli oderati čak 24% na to malo zarade??!

:face_with_symbols_over_mouth: Pa toj kolonijaloj bandi nikada dosta!!!

Dobio sam i ja.Popunio sam isto kao i prosli put,i prihvaceni su podaci.

2 Likeova

Više se ne sjećam ni šta je sve trebalo…

Ma prosto je,jesi iz USA,nisi,ima li zemlja sporazum o dvostrukom oporezivanju,manje vise,to je to…

Ok, znači nije zahtjevno, hvala…

I ja sam dobio isti meil i ne znam zbog cega opet salju nije im dovoljno jedanput da posaljemo

Kad vidim mail od Youtubea odmah me zavrne u želucu… :sweat:

Pozdrav, jedno pitanje, da li si išao na “pošalji novi obrazac” pošto mi iskače poruka: “Ako ste pokrenuli novi obrazac, obrazac koji ste prethodno poslali bit će uklonjen.” Inače taj sam popunio kako vidim 2021 god i datum isteka je 31.12.2024. Hvala

Da,moras poslati novi obrazac.

Hvala @milenko1 :+1:

1 Like

Doslo je i za obicni adsense ima li neko da napise sta sve popunit. Ja se bas ne sjecam nista

1 Like

imaš na YT dosta tutorijala o tome čak i neki naši balkanski youtuberi su pravili tutorijale o tome . Uglavnom ideš da im ponovo šalješ W-8BEN

1 Like

Da li vas uz W-8BEN formu traži i Manage tax info za Ireland? Što im tu šaljem?

Ja neću ništa popunjavati do zadnjeg roka, prije nego pokupim sve pare, da nebi nešto zaj*** :sweat_smile:

šalješ im svoju uslikanu s obe strane ličnu kartu (osobnu)

a šta ako oni pre tebe pokupe pare :joy:

Ja sam popunio ono naklikikao sto mislim da treba odmah je prihvaceno i to je to

1 Like

Pa kaže na kraju 2024, taman prije, oko 22-og dignem pare pa onda šta bude… :slightly_smiling_face:

1 Like

I ja bih al već se nakupilo love, nisam dugo dizao pa ću ipak pričekati…
Sječam se kada su mi zbog banke opstruirali zaradu dva-tri mjeseca pa još imam traume…

Pa po ovom sto sam vidio nemas sta sjebat a da vec nije… nekako kontam gore ti je tako da razmisljas o isplati hoce li nece li… Nema nikakve promjene 30% je i to je to… Jedino mi nije bio jasan jedan dio napisite godinu od 2016 do danas…

Automatski je pisalo 2020 ja izmjenio na 2024 sad sta je to nemam pojma

1 Like