Web aplikacija. 1.0 ideja

postovani clanovi, potrebna mi je Vasa pomoc. imam ideju koja se tice web aplikacije gde bi recimo njih 20, 30 ili vise lica moglo da pristupa web sajtu i menja podatke ali samo na svom nalogu a ne kod svih, dok bi web stranici ili aplikaciji moglo da pristupa bilo ko i naravno bez da ista menja, nadam se da sam priblizio moju potrebu ali evo i primera:

ja pronadjem 20 vlasnika u mom gradu koji rade ,stan na dan,(ovo su moji komitenti) -oni meni placaju 10eu mesecno (primer radi)

od mene dobijaju, svaki od 20 komitenata po sablonu tipa facebooka da moze da prikaci recimo po par slika smestaja, opis, adresu, cenu po danu i sl. i najbitinije kalendar dostupnosti koji moze da vidi krajnji konzument.

krajnji konzument moze da bude bilo ko, odnosno svako ko poseti web adresu i on ne moze da menja nikakve opise ponudjenih stanova kao ni kalendar, moze samo da pozove broj i bukira ili posalje mail.

molim Vas da li je moguce odraditi ovako jedan web app preko neke aplikacija drag and drop ili je potrebno angazovati nekoga, koja bi cena bila za ovakav jedan projekat?? svaki komentar je dobrodosao i svaki savet takodje. molim vas imajte na umu da sam na nivou drag and dropa sto se tice kodiranja i termina koje Vi koristite ovde. hvala!

Opisao si klasični oglasnik za nekretnine na kojem svatko tko se registrira može objaviti oglas. Samo još treba dodatno postaviti ovaj kalendar dostupnosti.
Znači ovo bi više bio neki rent-a-property web sajt.

tako je, ali ne moze se registrovati svako i postavljati svako, svako moze da pregleda a samo oni koji plate mesecnu pretplatu mogu i da postavljaju

Sve kako ti je @drmrgood napisao.
U podacima korisnika treba biti i datum do kada je pretplata važeća i ažurira se primitkom uplate.
Dok je pretplata važeća dostupne su i opcije za objavu oglasa (postavljanje oglasa).

Ako nema važeće pretplate nema niti mogućnosti objave.

Vjerojatno postoje gotove skripte za (kratkoročno) rentanje koje nude osnovne funkcionalnosti.

postoji li neki online alat ili desktop aplikacija ali strogo drag and drop za pravljenje ovakve aplikacija, ako ne postoji kolika bi cena bila izrade ovako necega? hvala unapred

Strogo drag drop tesko da ima, hehe. Malo me i nasmija takva ideja.
No, nebi me ni čudilo da ima takav alat … ali da je kombiniran uz razgovor sa AI-em, pa bi ta kombinacija AI + drag drop i mogla polučiti rezultat.

Custom izrada ti je po mojoj procjeni cca 100 radnih sati × 30e = 3000e za takvo nešto.

Wordpress meštri (a nisam taj) bi ti to mogli napraviti i daleko efikasnije, jer vjerovatno postoje “oglasnik” teme koje bi se dale prilagoditi za tvoju namjenu.

Osim toga, vrlo moguće da bi se to dalo napraviti sa wordpressom uz razgovor sa AI-em, i od osobe koja nema poznavanje wordpressa.

1 Like

Instaliraš temu, mislim da većina toga što si napisao ima u opcijama.

1 Like

Ovo što ti je rekao @Max je po opisu funkcija ono što ti treba jer tema ima i membership opcije i još milion drugih stvari. Ja bi probao s tim.

2 Likeova