Web dizajn - Općenito

Veliki sam ljubitelj sajtova, volim ih promatrati, volim kada neki portal izbaci novi dizajn pa ga ja proučavam…nisam Bog zna kakav web dizajner, znam ponešto ali je to slabo da bi ulazio u neke ozbiljnije poslove, zbog nedostatka slobodnog vremena nikako da se posvetim web dizajnu. Ali bi volio da ubuduće web dizajneri (pogotovo ovi iskusni) na ovom forumu raspravljaju u ovoj temi, tako da mi ostali možemo pokupiti šta korisno od vas…i na kraju, šta kažete na novi dizajn od avaz.ba nakon toliko vremena?

neko im je mahno pare samo tako

2 Likeova

Jedino sto mi se header svidja… ostalo previse razbacano i nepregledivo.

Loše,
a ovaj logo na rubu amaterizma

U portfoliju imam oko 550 web sajtova, vecinom iz perioda 1999. - 2012., sada radim nesto sasvim drugo, ali meni tu kod Avaza nema redizajna niti novog dizajna, manje vise sve je ostalo isto.

Uporno svi pokusavaju kopirati Klix, poput prethodne verzije Oslobodjenja, ove nove verzije Faktora ili Radija Sarajevo, dok su ostali ograniceni WordPress templejtima.

Ista ruka je radila npr. Avaz, Novi.ba i Vijesti.ba, gledao sam CMS administraciju, totalno je nezgrapna… al ok… kao sto to @korisnik9758789 rece, neko je lovu mahno samo tako

1 Like

jes vala svi pokusavaju klix kopirati

1 Like

Nebrojeno sam puta svjedočio događaju u kome se ne smije prigovoriti gazdi da je “nešto fakat loše”, nego ga svi podržavaju (čitaj “ulizuju mu se”) u lošim/pogrešnim odabirima - jer on je gazda!?!

Tako je i sa ovim logotipom… (za)ostao je negdje u 20 vijeku, al’ opet “Gazda najbolje zna” :sunglasses: