Web stranica i broj članaka

Evo zanima me da li je bolje objaviti odmah stranicu na google-u dok ima 20 članaka pa onda stavljati članke iz dana u dan ili ipak skupiti neku bazu od 100-150 članaka pa onda polako objavljivati nove članke. Znam da je vjerojatno teško dati neki logičan odgovor ali eto da vidim kakva su vaša iskustva.

Google sam je izjavio da glavni faktor treba da bude, da se stranica prilagodi korisniku, a onda sve ostalo. Google će se sam prilagoditi tvojoj stranici (ako si pratio standarde SEO-a).

Tako da odgovor na tvoje pitanje, ako neko naleti na tvoju stranicu sa 20 artikala, da li će doći i drugi put kada vidi tvoj link ili će imati osjećaj da je stranica šuplja?

Ako je postaviš sada, onda ćeš je imati prije u indexu.

Ja bih je postavio online i filo artikle vremenom (izuzev ako imaš neke bugove pa ti stranica još nije spremna za tržište).

Ako si planirao reklamirati stranicu, onda sačekaj malo dok ti bude bogatija sadržajem.

Nadam se da sam ti mogao pomoći.

LP.

Hvala na odgovoru…mislim da si mi pomogao…ako još tko ima kakav savjet neka slobodno napiše :smile:

Sadržaj mora biti interesantan korisniku koji posjeti tvoju stranicu, sada, o čemu ćeš da pišeš, dobro promisli. Možda da pronađeš listu riječi koje su najzastupljenije na tražilicama i koristiš ih u člancima ili pišeš o tome. Naravno ako se korisnik zainteresira da će pročitati što više članaka na tvojoj stranici, tako da ako postaviš 20 članaka, on će to prelistati za par minuta, i gotovo. Ako postaviš 1000, taj korisnik će se vratiti. I uvijek će se vraćati, jer nikada neće uspjeti pročitati 1000 članaka, dok ti postavljaš svaki dan nove (više interesantnije).

Što se tiče reklamiranja, zarade, ne bih ti preporučio da postavljaš AdSense ako nemaš solidnu posjetu na stranicu, a to je možda tek poslije pola godine, do godine rada. I na početku nećeš imati nikakvu zaradu, možda dovoljno da platiš domen/hosting. To ne mora biti tačno, ali definitivno moraš više onda raditi, mnogo čitati, i upoznavati se sa novim stvarima koje svakodnevno samo napreduju.

Za solidnu zaradu, recimo da možeš da živiš od toga, moraš biti prisutan tu više godina. I stalno biti u toku, pratiti sve, raditi na stranici, pratiti trendove. Puno toga, ali je ostvarivo.

Takođe da se nadovežem na @Mister post, nije ti bitno biti u indeksu tražilice, ako nemaš dovoljno sadržaja. O tome ne razmišljaj, sadržaj prvenstveno dolazi iznad svega na stranici, i o stranici. Džaba si ti tu, kada nemaš ništa, najbolje rečeno.

Blog s 19 postova mi ima posjetu veću od onog s 30-40, iste tematike skoro, te su ovih 30-40 postova čak duži. Svi su pisani iz moje glave i interesantni su jednako. Nema pravila…