Web stranica za malu firmu

Poznanik je otvorio firmu, pa bi mu trebala web stranica. Budući da je nisam baš previše u tome, zanimali bi me neki vaši savjeti. Ja sam mislio na hosting ubaciti wordpress i staviti neki template, malo izmjeniti. Ako netko ima (a vjerujem da ima :)) bolju ideju, neka se izjasni. Hvala :slight_smile:

Prvo neka se odluči zašto treba/želi web stranice.Tko mu je ciljana publika, koji cilj želi postići i koliko je voljan potrošiti i slično.
Tek nakon toga može se razmišljati kako napraviti to što treba.

Da se nastavim na gamba, jer, kao što možeš vidjeti na priloženom linku, sasvim zadovoljavajuća web-stranica može biti krajnje jednostavna i imati link na Facebook (i Twitter i sl.) koji će možda u potpunosti zadovoljiti “interaktivne” potrebe nekog malog poduzeća:

Stranica bi ipak trebala biti malo zahtjevnija. Na početku neki intro i onda ulaz na stranicu (biranje hrvatskog ili engleskog jezika). Da li se isplati raditi takvu stranicu sa wordpressom ili bloggerom ili jomlom, ili ne?

Zašto intro? nemoj navlačit kondom na sajt…

Minimum kojeg ja očekujem od web stranica jedne tvrtke je:

Početna stranica sa koje se odmah vidi:
tko je - kako se tvrtka zove
što je - sitni obrt, multinacionalna korporacija, fušer koji radi na crno…
gdje je - ako trebam doći do njih
čime se bave - je li to ono što mi treba
Nikakvi introi i biranje jezika me ne zanimaju

Stranica sa e-mail adresom, brojem telefona, fizičkom adresom i radnim vremenom.

Za svaku kategoriju proizvoda ili usluga koje nude da bude po jedna stranica sa dovoljno detaljnim opisom da vidim je li to ono što želim.

I to je to.
Nikakvi Wordpressi za stranice koje će se ažurirati jednom u dvije ili tri godine.

Ok, još samo jedno pitanje onda, dali možete preporučiti na čemu da je napravim? Joomla, wordpress ili nešto pak treće?

Ak radiš za đabe i ne želiš se zajebavati skini wp template. Za 40-tak $ možeš birati djelatnosti s kojim se firma bavi.

Konkretno stranica je vezana uz firmu koja se bavi autobusnim prijevozom. Znači u redu je ako skinem wordpress temu i stavim na hosting, za početak. Samo ako ima preporuka za hosting koji uzeti i temu, molio bih da javite na PM. Također, zanima me vezano uz domenu, za firme je .hr domena besplatna?

Domena je besplatna, ali pitanje je što će ti dati. Nije isto ap-horvat.hr i auto-prijevoznik-horvat.hr.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact