Webmajstori - Jehovini Svjedoci

Ima li ode webmajstora Jehovinih Svjedoka? Nek podilu svoja iskustva s nama. Kako je to kod njih, kako posluju? Šta je u njihovoj vjeri pozitivno a šta negativno? Kako se osjećaju? Imaju li podršku?

Već sam sumnjao da si ti Bog, sad ću sumnjati još i više. :smiley:

Ja sam Jehovin svjedok, doduše ne spadam u obrazac klasičnog Jehovinog svjedoka koji hoda od vrata do vrata…bla bla…
…mada poruku često širim jer me to ispunjava.

Ali ako razmislimo što uistinu znače te dvije riječi, onda jesam Jehovin svjedok…jer mogu svjedočit svoje iskustvo sa onim koji je: “Ja jesam koji jesam”. Ili izvorno bi se to nazvalo Jahve ili Jehova.

Tricky part je shvatiti što znači “Ja jesam koji jesam” …kad se to shvati, stvari postaju poprilično samoobjašnjavajuće.
Sva čuda i magija koju pripisujemo Bogu tada postaju neupitna, jer ne treba veće čudo od čovjeka koji kroči svemirom… da bi to shvatili.

1 Like

Davor je starohrvatski Bog rata. Prije kršćanstva. Ime mi ne odgovara jer sam jako mirna osoba. Brat Boga Davora se zvao Damir i bio je Bog mira.

2 Likeova

ima tarot majstora ako kog interesira hehe

Ja imam frenda Damira i ne odgovara mu ime.

Očekivao sam zagonetni odgovor :slight_smile:

Volin biti jasan. ///////////

Veseliš me jako :slight_smile:

Koji je zadatak prelaska?
Nije li življenje sreće i djeljenje sreće … služenje zadatka Hare Krishne? … ili je poanta baš u specifičnom stanju sreće do kojeg se dolazi mantranjem i u širenju te ideje?

Za mene je dugi niz godina Hare Krishna bio pojam odricanja sveg materijalnog i pronalazak sreće u “najmanjim” stvarima. Jednostavnom bivanju, pjevanju i uživanju čiste slobode. Tek tada, kada čovjek osjeti tu slobodu postaje slobodan u odabiru da primi i materijalno. No to je konstantan proces, jer čim primimo materijalno za koje imamo grč da bi ga mogli izgubiti, to nas koči u daljnjoj slobodi odabira…

To je neka moja filozofija, a skontao sam da se poklapa sa filozofijom pjevanja Hare Krishne…e sad, ima li čarolije i u mantri? :slight_smile:

Mislim da ti je odgovor bio dovoljno zagonetan prema očekivanom, a vidim imaš smisla i za ironičan humor. :slight_smile:

Izgleda da će Papa u jehovine svjedoke.

Kako se neko može nazivati svjedokom Boga? Jel ga vidio? Jel mu se obratio? Jedno je vjerovati a drugo biti svjedok.

Druže milito kako si ti uz ime stavija “malo čudan”? Ja bi sebi doda zanimanje al neznan kako.

Svaka religija je izmisljena, tipa katolici svi ostaju katolici da im ne bi susjedi, prijatelji nesto govorili i da se mogu ozeniti u crkvi to je sve. Gdje su dobra stara vremena kada su jehovini svjedoci dolazili po kucama, a ti im se deres nasred ulice da im j3bes majku? Dobra stara vremena.

Nisam ja stavio, admini mi dodijelili, papci, ne znam otkud im ta titula, al ne ljutim se :smiley: .

A zašto? Fini, kulturni mirni ljudi. Zašto bi ih vriđa? Ako nisi zainteresiran pristojno odbiješ ponudu.

Admini, dodjelite meni - system programer. To je moj posal.

Ako sam zainteresiran prijavit cu se tamo kod njih, a ne da mi dolaze doma i uporno pokusavaju pricati samnom iako im reces ne zanima me. Ne zanima me ni “moja” religija koja je sr4nje kao i sve, a pogotovo njihove price. Kao da se pokusavaju nadmetat tko moze prodati jacu maglu.

Tako je.
Ovaj svijet je pun magije…i za to ti ne treba veća potvrda od tvog tijela…koje je dovoljno čudesno samo po sebi.

Onog momenta kada se povežeš sa tom magijom na svjesnoj razini…počinje shvaćanje da ta magija nije tu eto tek tako slučajno…nego da je i ona svjesna tebe.

Kako je ona iznad, samo ona ti može reći tko je i što je… …a kada ti kaže, prestaješ vjerovati i postaješ svjedok.

Btw. jedan zanimljiv filmić na koji naletih jučer:

BTW. postanjem toga videa se ne dotičem toga jel taj čovjek stvarno ne jede ili jede …jel to istina ili nije…
…nego stavljam taj filmić zbog svih mudrosti koje je Viktor izgovorio.

Nego bozoou, ako je Novi zavjet napisan na grčkom, zašto onda grč. riječ Theos prevodite sa Jehova onda? Svi prijevodi prevode tu riječ jednostavno Bog. Ugodan dan ti želim.

Vidim da si me doslovno shvatio da sam “Jehovin svjedok”. Nisam jedan od njih … samo velim, da volim djeliti svoja iskustva s Bogom i gledano na taj način ga isto svjedočim.

Bibliju nisam ni čitao …