Hvala ti još jednom na ovome, pomoglo je upravo sada
Nego imao sam jednu malu “nezgodicu”, pa ako imaš slučajno neku ideju što se moglo desiti, bit ću zahvalan da podjeliš.
Naime, napisah neki testni plugin (tj. prepisao ga sa tvog linka) za webpack …te sam ga uploadao na www.npmjs.com s namjerom da ga od tamo instaliram s npm-om. Pretpostavljam da nisam morao tim okolnim putem, nego direktno referencirati webpack config file prema pathu gdje je plugin…ali reko neka ide po PS-u.
I sada, kako sam svjež sa package.json-om i npm-om …bilo me malo struh samo editirati package.json file i pokrenuti npm install. Pa sam išao zadati točno naredbu: “npm install my_test_plugin -D” .
Čega me bilo strah? Pa bilo me strah da npm prilikom te instalacije ne potegne neke svježe fileove sa NPM-a, jer sam ja lokalno neke skripte malo editirao po potrebi…a one koje su moje sam relativno dosta i nadogradio kako je tekao projekt. Pa sam smatrao teškim užasom da mi se moje promjene izbrišu, a da dobijem svježe fileove sa NPM-a. (Mada sam već ranije testirao da će npm instalacija raditi promjene samo ako je definirana nova verzija uz dependencies name …no svejedno me bilo strah.) Dodatno opreza radi sam cijeli projekt copy-paste u zasebni folder…pa kud puklo da puklo…imam svježi backup.
E sada, pokrenem ja “npm install my_test_plugin -D” …i zaista mi se nakon te instalacije u potpunosti pobriše cijeli jedan folder u node_modules? Znači cijela jedna komponenta je nestala …sva sreća pa je svježi backup bio tu…
Nakon što sam komponentu vratio iz backupa, namjerno pokrenem kompletan install : “npm install” …da vidim hoće li opet nestati i više nije nestajala.
E sada mene zanima jel možeš ikako naslutiti koji vrag se tu mogao desiti?
Dovoljno bi mi već bilo da kažeš iz iskustva da npm install logika nije najpouzdanija i da je svakako ok prije instalacije napraviti backup …ili možda znaš neke očigledne greške/cake koje tu vrebaju?