tpojka
travanj 2019 13:58 18
17
Pokuš’o sam naći (ne izbacuje pretraga), a vjerovatno je na nekoj od silnih normJS tema
gdje je eksplicitno zastupan™ stav izmjene library-ja i prčkanja po node_modules
direktorijumu k’o vrlo ¿efikasna? praksa.
Edit: loše sam tražio, evo ih
Pozdrav,
koji je dobar/uobičajen pristup za dodavanje css/scss skripti unutar NPM komponenti…koje su predviđene da će ih user prekrojiti prema vlastitim potrebama.
Trenutno radim tako da unutar komponente definiram jedan folder naziva “node_config” i unutra ubacim te skripte.
Moje pravilo koje slijedim je da nakon instalacije takvih komponenti, sadržaj tog node_config foldera kopiram u (pravi) node_config folder kojeg držim paralelno uz node_modules folder.
Na taj način unutar komponente uvi…
Hvala ti još jednom na ovome, pomoglo je upravo sada
Nego imao sam jednu malu “nezgodicu”, pa ako imaš slučajno neku ideju što se moglo desiti, bit ću zahvalan da podjeliš.
Naime, napisah neki testni plugin (tj. prepisao ga sa tvog linka) za webpack …te sam ga uploadao na www.npmjs.com s namjerom da ga od tamo instaliram s npm-om. Pretpostavljam da nisam morao tim okolnim putem, nego direktno referencirati webpack config file prema pathu gdje je plugin…ali reko neka ide po PS-u. …
https://i.imgur.com/q1lnM3q.gif
2 Likeova